Kako se odjaviti iz sistema Windows 10: navodila in priporočila po korakih

Deseta različica, saj se je kot brezplačna nadgradnja pojavila veliko hrupa med uporabniki računalniških sistemov. Vendar niso vsi želeli, da bi ga namestili na vrh obstoječega OS, raje delali s sedmimi ali osmimi spremembami. Toda sporočilo o pripravljenosti za prenos se nenehno čuti. In potem je logično vprašanje, kako zapustiti Windows 10 za vedno. Tu je nekaj osnovnih metod, ki vam bodo omogočile, da v celoti deaktivirate nameravano namestitev novega sistema ali prekličete namestitev, če je uporabnik potrdil namestitev, toda iz neznanega razloga je novi OS prišel po želji in se želi vrniti na prejšnjo konfiguracijo.


Kako opustiti Windows 10 v fazi namestitve?

Sprva je Microsoft prišel na zelo nekonvencionalen način, saj je uporabniku ponudil brezplačen prenos in namestitev nove spremembe OS. V prisotnosti trajne povezave z internetom v sistemski vrstici "obesi" ikono pripravljenosti naprave za prenos namestitvenega programa, ki jo mnogi odkrito nadlegujejo. Načeloma lahko preprosto skrijete ikono iz zaslona, ​​vendar je to povsem pogojno, saj se bo pojavno sporočilo še pojavilo, ne glede na to, ali ga želi uporabnik ali ne.
Zato je na stopnji predloga težava, kako zavrniti namestitev sistema Windows 10 na drugačen način. Sistemska programska oprema se znebi opomnikane bo uspelo, in bo treba odpraviti težavo z namestitvijo posebnih posodobitev paketa v obstoječi operacijski sistem ali orodja urejevalnika sistemskega registra.


Namestitev posodobitev za opustitev operacijskega sistema Windows 10

V najpreprostejšem primeru je mogoče vprašanje, kako zavrniti posodobitve sistema Windows 10 v sedmi in osmi različici operacijskega sistema, rešiti z namestitvijo posebnih posodobitev blokiranja. namestitve desete spremembe.
Za osem, ta paket s številko KB3065988 za Sedem zahteva KB3075851 (lahko ga prenesete neposredno iz uradnega Microsoftovega vira ali ročno poiščete nadgradnje v Centru za posodobitve) in jih nato namestite samo iz najdenih paketov. Del problema, kako zavrniti prenos Windows 10 teh ukrepov bo rešil. Ampak ne popolnoma. Za nadaljnje ukrepanje morate imeti potrpljenje, ker morate kopati v sistemski register in začeti ustvarjati nove ključe in zapise.

Sistemski register: prvi korak

Najprej iz ukazne mize Run, ki se v najpreprostejšem primeru imenuje Win + R ali iz menija Start, se zapiše ukaz za dostop do urejevalnika regedit.
V prvi fazi je izbrana veja HKLM, ki mora skozi imenik SOFTWARE skozi podmape Microsofta in Windows preiti na particijo za posodobitev WindowsUpdate. Če v drevesnem imeniku ni takšne mape, jo boste morali sami ustvariti. V oknu urejevalnika na desni strani z desnim klikom menija od vas zahteva, da izberete možnost za ustvarjanje parametra DWORD, ga pokličete DisableOSUpgrade, dvakrat kliknite(ali prek menija z desnim klikom) pokličite urejevalno polje in dodelite vrednost 1 posebnemu polju.
Nato morate zapustiti urednika in dokončati ponovni zagon sistema.

Sistemski register: drugi korak

V drugem koraku pri reševanju problema, kako zavrniti prehod na Windows 10 v urejevalniku, morate uporabiti isto vejo HKLM, vendar že v Microsoftovem razdelku, da najdete particijo OSUpgrade (kot v preteklosti, takega imenika ni, ga morate ustvariti).
Zdaj v desnem oknu, po analogiji s prejšnjo rešitvijo, ustvari parameter DWORD z imenom ResrvationAllowed, vrednost pa je nastavljena na 0 (nič). Sistem se bo nato ponovno zagnal.

Kako se lahko odločite za namestitev sistema Windows 10 v že nameščen sistem

Če pa se iz nekega razloga strinjate z nadgradnjo in je bila nameščena deseta različica, pa uporabniku v smislu enostavnosti dela ni všeč, lahko tudi povrnitev.
Vprašanje, kako zavrniti Windows 10, je mogoče rešiti s standardnim "Centrom za posodobitve", ki ima poseben del vračanja v prejšnji sistem. Toda tukaj je treba paziti na dva glavna pogoja. Prvič, možnost povrnitve je aktivna le v tridesetih dneh od namestitve desete spremembe. Drugič, to lahko storite le, če komponente starega sistema (običajno datoteke in mape v imeniku Windows.old) niso bile izbrisane (ročno ali z orodjem za čiščenje diska). Mimogrede, ročno brisanje tega imenika ne more biti pod katerimrazlog ali celo nov sistem, ki je dober, lahko zavrne delovanje.

Prekinitev namestitve sistema Windows 10 na drug način

Zdaj pa poglejmo, kako opustiti Windows 10 z alternativno metodo, ki ne zahteva uporabe storitve Windows Update. V tem primeru (ponovno, v 30 dneh) morate pritisniti tipko Shift in znova uporabiti v meniju Start. V izbirnem oknu predvidenega dejanja izberite diagnostiko in pojdite na razdelek dodatnih nastavitev in izberite vrstico za ogled drugih možnosti.
Po vstopu v meni na dnu se pojavi povratna povezava s prejšnjo zbirko, ki jo je treba aktivirati. Po tem morate samo počakati, da se postopek povrnitve konča. Upoštevajte, da če bodo nekateri programi že nameščeni v novem sistemu, bodo izbrisani v prvem, v drugem primeru pa v povrnitvi, uporabnik pa bo dobil stari sistem v stanju, v katerem je bil v trenutku namestitve Windows 10, tudi z vsemi napakami, ki bi lahko takrat postali del tega.

Namesto rezultata

Zgornje metode rešujejo problem, kako zapustiti Windows 10. Če nobeden od njih ne daje želenega rezultata (kar je zelo dvomljivo), kot zadnjo in temeljno rešitev, boste morali uporabiti popolno ponovno namestitev zahtevanega OS s polnim oblikovanjem sistemske particije. . To je posledica dejstva, da je možnost namestitve na računalnik ali prenosni računalnik v operacijskem sistemu spodaj le, če je drugi operacijski sistem nameščen vzporedno. Kot glavnisistemi ne morejo namestiti. Poleg tega bo treba formatiranje opraviti iz preprostega razloga, da ima Windows 10 64-bitno arhitekturo, in poskus namestitve 32-bitnega sistema ne bo naredil ničesar. Končno je treba odgovoriti na vprašanje o koristih uporabe sredstev za zavrnitev namestitve desete posodobitve sistema Windows. Če sistem sploh ni nameščen, boste morali kopati v register. Naj bo dolga in težka, toda zagotovo. Če je sistem iz kakršnega koli razloga še vedno nameščen, boste imeli na voljo samo 30 dni za vrnitev, vendar le, če so izpolnjeni vsi zgoraj opisani pogoji. Vendar pa pomislite sami: namestite Windows 10 ali ga zavrzite iz lastnih razlogov.

Sorodne publikacije