Telefonska pripomoček: seznami aplikacij, funkcije, zmogljivost vira, navodila za namestitev in namestitev

Pametni telefoni so postali uporabno orodje za vsakdanje življenje vsakega človeka. Dolgo so prenehali biti običajni "narečje". Zdaj je to kamera, internetni brskalnik, igralna konzola in še več. Za popolno uporabo naprave pa morate vedeti, katere aplikacije želite namestiti v telefon.

Zakaj?

Programska oprema je lahko drugačna in ni vse primerno za vse. Za najstnike, veliko družbenih omrežij in iger, mladi uporabljajo različne storitve za poslušanje glasbe, gledanje video posnetkov in branje knjig, odrasli pa ostanejo resnični, ker je telefon potreben za klice. Zato postane jasno, da je treba namestiti določeno programsko opremo. Katere aplikacije so potrebne za vaš telefon Android?
Pogosto obstaja univerzalna zbirka, ki vključuje priloge:
 • socialne mreže;
 • kurirji;
 • poslušanje glasbe;
 • ogled videoposnetkov;
 • brskanje po spletu;
 • branje knjig;
 • pisarniški programi;
 • storitev pametnega telefona;
 • pomožna orodja itd.
 • Vsaka skupina ima več možnosti za programe, ki bi lahko bili zanimivi za uporabnika. Zato bi morali vsi izbrati nekaj svojega.


  Socialne mreže

  Nedavno je ta kategorija vključevala veliko število uporabnih aplikacij za vaš telefon. Zdaj vsakdo uporablja različne socialne mreže, zato te aplikacije pogosto postanejo prve, kina novem pametnem telefonu. Med vsemi je Instagram najbolj priljubljen. Brezplačno ga lahko namestite iz storitve Google Play. Ta storitev deluje s fotografijo in vam omogoča, da najdete prijatelje po vsem svetu. Namestil jih je več kot 1 milijarda uporabnikov, 66 milijonov pa jih je ocenilo kot aplikacijo. Povprečna ocena je 45. Program je precej intenziven pri uporabi virov, dolgoročna uporaba pa zahteva veliko količino RAM-a. Uporabniki, ki imajo pametni telefon z 2 GB RAM-a, bodo morali redno izklopiti program. Drugače bodo čakali na nesrečo.


  Priljubljena je tudi Twitter. To je socialna mreža, ki vam omogoča, da svoje misli uvrstite v samo nekaj predlogov. Program je namestilo več kot 500 milijonov uporabnikov. Povprečna ocena je 43. "Twitter" je zelo priljubljen v Ameriki in Evropi, v CIS pa ga uporablja majhen odstotek ljudi. Program ni poceni, lahko shranjuje podatke v RAM-u in zavzema malo prostora v notranjem pomnilniku telefona. Veliko uporabnikov namesti Facebook in Vkontakte. Obe storitvi sta kopija drug drugega, samo v prvem primeru ima program občinstvo z vsega sveta, v drugem pa iz Rusije in drugih držav SND. Facebook je iznajdljiv program, ki tehta več kot 100 MB. Poleg tega se za komunikacijo na Facebooku samodejno namesti sel, zato je potreben še več prostora. Če se socialno omrežje izvaja v ozadju, je za ohranitev dejavnosti potrebno veliko sredstev. "Vkontakte" ni zahtevna programska oprema, ki tehtamanj kot 100 MB. Ne vzame veliko prostora v notranjem pomnilniku telefona, vendar lahko s podaljšano uporabo odvzame ves RAM, zato se bo naprava začela upočasniti.

  Glasniki

  To so koristni programi za telefon, ki vam omogočajo, da ostanete v stiku s svojo družino in prijatelji. Mnogi od njih morda sploh ne vzamejo prometa, delajo v ozadju in ne potrebujejo veliko RAM-a. Priljubljeni so:
 • Telegram;
 • Viber;
 • WhatsApp.
 • Telegram je priljubljen in priročen sel, ki se uporablja v državah SND. Ta program ima sramoten ugled, ker ima zanesljivo šifrirno kodo in zato ni mogoče prekiniti. Zato nenehno preganjajo oblasti in poskuša blokirati. Kljub temu, "Telegram" je še vedno priročno sel, z veliko količino posameznih nastavitev. Še posebej je všeč veliko zahvaljujoč nalepke.
  Viber je še en priljubljen sel, ki ga uporablja starejša generacija. Deluje za podobno shemo kot Telegram in se v glavnem razlikuje le v vmesniku. Ampak, kot kaže praksa, ima visoko gostoto virov, zato telefoni z majhno količino RAM-a pogosto ne uspejo. WhatsApp je zelo star program za telefon, ki je najbolj priljubljen v Ameriki in Evropi. Vendar pa tudi naši rojaki pogosto uporabljajo programsko opremo. Več kot milijardo ljudi je namestilo tega glasnika. Zaseda malo prostora v pomnilniku telefona in ne zahteva veliko RAM-a.
  Vsi zgoraj navedeni programi ne omogočajo le pošiljanjamedsebojna sporočila, pa tudi za brezplačne klice in video klice. Datoteke lahko delite in ustvarite skupnosti.

  Poslušanje glasbe

  Ni skrivnost, da so večino časa poslušali glasbo v Vkontakteju. Ker je storitev plačevala zvok, so mnogi uporabniki začeli iskati drugo možnost. Nekateri ljudje raje uporabljajo YouTube za to, vendar zaslona ni mogoče blokirati in popolnoma neprijetno je poslušati glasbo med hojo ali tekanjem. Od tu so vse bolj priljubljene glasbene storitve:
 • "Play Music";
 • "Glasba Yandex";
 • Deezer;
 • SoundCloud et al.
 • Ločen opis teh glasbenih pripomočkov za telefon nima smisla, saj se praktično ne razlikujejo med seboj. Razlika je le v ceni mesečne naročnine in vmesniku.
  V nasprotnem primeru vam vsaka programska oprema omogoča hitro iskanje želene kompozicije, ustvarjanje seznamov predvajanja, označevanje priljubljenih skladb in naročanje na izvajalce. Vsak program uporabniku ponuja mesec proste uporabe, da bi razumel uporabniku prijazen vmesnik.

  Gledanje video posnetkov

  Tukaj je vse zelo jasno. Gre za slavni YouTube gostovanje videoposnetkov. To je še en predvajalnik v Googlu Play. Več kot milijardo uporabnikov je izbralo to aplikacijo. Ta programska oprema tehta približno 30 MB. Redno se posodabljajo in razvijalci poskušajo hitro popraviti napake. Program lahko povežete z Google Računom ali ustvarite neodvisen račun.

  Brskanje po spletu

  Obstaja veliko mobilnih spletnih brskalnikov. Tukaj, kot v primeru računalnika, morate izbrati tistega, ki se zdi najbolj primeren. Vsak pametni telefon ima "native" brskalnik, tako da, če je uporabnik zadovoljen, ne morete namestiti ničesar več. Poleg tega mnogi uporabljajo Google Chrome ali Mozilla. Google Chrome je mobilni brskalnik, ki ga lahko varno pokličete za uporaben program za telefon Android. Razen uspeha računalniške različice, programska oprema za pametni telefon tudi ostaja udobna in znana mnogim. Več kot milijardo krat je bil nameščen program. Tehta samo 50 MB, vendar potrebuje več prostora kot kateri koli drug brskalnik.
  Opera je stari brskalnik, ki je že dolgo priljubljen na mobilnih napravah. V preteklosti je bila navadna različica in različica Mini pogosteje nameščena, v aprilu 2018 pa je bila izdana Opera Touch. Brskalnik je spremenil barvo logotipa in vam omogoča hitro sinhronizacijo dela mobilnih in računalniških različic. Če nastavite sidro, lahko pošiljate zanimive povezave z enim klikom in pustite zapise v obeh različicah v bannerju Flow. Ta brskalnik je bil nameščen milijonkrat in tehta približno 12 MB.

  Branje knjig

  Mnogi menijo, da so bralci prave aplikacije za telefon Android. Toda kot kaže praksa, je izbira uspešne vloge zelo težka. Nekateri ne podpirajo formatov, drugi so "polnjeni" z veliko količino oglaševanja.
  Najuspešnejši so FBReader AlReader. V tem primeru, spet morali paziti na vmesnik in enostavnost uporabe. Obe aplikaciji tehtata le 6 MB. Nisozavzamejo veliko pomnilnika in ne potrebujejo velike količine pomnilnika. Za format PDF in DJVU je EBookDroid odličen. To je priročna programska oprema, vendar so nekateri uporabniki kritični do precej dolgočasnega in nezahtevnega vmesnika, zato poskušajo najti alternativo temu programu.

  Office Apps

  To so nekatere od najbolj uporabnih aplikacij za vaš telefon. Tako ali drugače je pogosto treba uporabiti podobno vrsto programske opreme. Pogosto so to urejevalniki besedil, programi za delo s tabelami. Seveda je v tem primeru bolje, da se obrnete na Googlove storitve. Še posebej, če uporabnik uporablja oblak v tej družbi. Nato lahko namestite Google Dokumente. Program tehta 77 MB in deluje na internetu. Zato boste za uporabo brez povezave morali poiskati drugo možnost.
  Na primer, bodite pozorni na zbirko Officeovih programov Polaris Office in OfficeSuite. Oba programa omogočata, da dobite programsko opremo za branje dokumentov PDF, urejanje dokumentov, preglednic in predstavitev. Tehtajo manj kot Google Dokumenti, čeprav imajo več funkcionalnosti.

  Storitev pametnih telefonov

  Kateri programi so potrebni na telefonu? Kot kaže praksa, je težko brez uradne programske opreme. Začnimo z dejstvom, da so vse standardne aplikacije že nameščene: budilka, kalkulator, zapisovalnik zvoka, beležke itd. Če vam vmesnik nameščenih programov iz neznanega razloga ni všeč, lahko v Googlu Play najdete najboljšo možnost. Vendar morate vedeti, da "domača" programska oprema ne bo odstranjena. V skladu s tem ne bo nobene možnosti za sprostitev spomina. Vsakemuzaželeno je, da uporabnik dobi enega od virusov. Večina so plačljive aplikacije, lahko pa namestite poskusno različico, da preverite, ali je v pametnem telefonu virus in zlonamerna programska oprema. Obstaja tudi veliko uporabnih aplikacij za tip telefona Android Cleaner Master. To je preprosta programska oprema, ki vam omogoča, da počistite "smeti" na vašem pametnem telefonu, kot tudi nadzor nad polnjenjem RAM-a pri delu z aplikacijami.

  Pomožna orodja

  Tu lahko preštejete veliko število aplikacij. Na primer, vsak mobilni operater je ustvaril programsko opremo za nadzor ravnotežja in bonusov. Ti programi tehtajo malo, imajo udobne pripomočke in preprost vmesnik. Prav tako je treba omeniti programsko opremo, ki je namenjena iskanju prevoza, naročanju taksija ali hrane. Veliko število programov s spletnimi trgovinami. Vsi pomagajo poenostaviti uporabo storitev in izdelkov, naročiti in kupiti nekaj.

  Navodila za namestitev in nastavitev

  Ko govorimo o aplikacijah za vaš telefon Android, je treba spomniti hkrati, da priporočamo, da namestite programsko opremo iz Googla Play. Toda tudi v tej trgovini z aplikacijami lahko najdete zlonamerno programsko opremo, zato je vredno pogledati povprečno oceno in preglede aplikacij. Če želite namestiti katerega od zgornjih programov, vnesite njegovo ime v iskalnik v Googlu Play, potem ko kliknete zeleni gumb »Namesti« in počakajte, da pametni telefon sam naloži in namesti programsko opremo.
  Nastavitev programa je avtomatska. Dovolj je, da sledite navodilom in izberete tiste, ki jih potrebujeteparametrov Če na primer namestite Google Chrome, ga morate sinhronizirati z Google Računom ali ustvariti novega, da boste lažje uporabljali zaznamke, zgodovino brskalnika. Če potrebujete vdelano programsko opremo za vaš telefon, je najbolje, da se obrnete do 4PDA, da ne bi ničesar pokvarili. Tam lahko izberete model telefona, kot tudi nadgradnje firmware. Sledili bodo naslednji podatki, ki bodo omenili potrebno programsko opremo. Najpogosteje z uporabo programske opreme FlashTool, ki je nameščena na računalniku, pametni telefon priključite na računalnik in začnite znova utripati. Da bi naredili vse, kar je brez pomoči računalnika, je dovolj, da greste na Recovery (meni telefona) in prenesete vdelano programsko opremo, ki je bila prej prenesena v korensko mapo.

  Sorodne publikacije