Kako pravilno nadgraditi DirectX za Windows 8

Mnogi od nas radi občasno igrajo računalniške igre, vendar mnogi od nas razmišljajo o najpomembnejši stvari: kako je vse organizirano? Sodobna tehnologija je neverjetno hitro ustvarila nove in nove grafične zmogljivosti, imamo samo eno glavno nalogo: posodobiti jih pravočasno in pravilno, tako da vse deluje tako, kot so ga razvili razvijalci grafičnih aplikacij. Ta članek bo obravnaval temo, kako nadgraditi DirectX za Windows 8, saj se mnogi uporabniki tega operacijskega sistema soočajo s problemom pomanjkanja tako pomembnega programa. Članek je priporočljiv za začetnike, ki uporabljajo operacijski sistem Windows.


Kaj je DirectX

Najprej se je treba zavedati, da se v današnjem svetu grafičnih čipov AMD in Nvidia obeh podjetij težko bori. Oba ta velikana grafične industrije nista podobna drug drugemu, vendar pa nanje vplivajo tudi trenutni trendi v operacijskih sistemih. Zato je vsak grafični čip teh podjetij dobesedno zavezan k podpori grafične knjižnice DirectX. Ampak za kaj?
Pri pisanju katere koli aplikacije, ki uporablja 3D model, je potrebna grafična knjižnica. Obstajata samo dve: DirectX in OpenGL. Oba sta dobra, vendar na prvem mestu, ker je zasnovana za tak operacijski sistem Windows, ki ga uporablja približno 80% vseh uporabnikov računalnika na svetu. DirectX ni dobavljen z operacijskim sistemom (razen za Windows 10), zato se morajo njegovi uporabniki pravočasno posodabljati,prenesete, spremljate novice itd. V naslednjem razdelku članka vam bomo podrobno predstavili, kaj potrebujete za nadgradnjo na najnovejšo različico programa DirectX. Treba je omeniti, da vam bo to znanje zagotovo pomagalo pri zagonu iger, tako piratskih kot licenciranih, saj v obeh primerih potrebujete DirectX.


Kaj potrebujem za nadgradnjo programa DirectX za Windows?

Torej imamo že čas, da ugotovimo, kakšen program je tako neverjeten. Zdaj morate preučiti zahteve:
 • Računalnik mora nujno uporabljati grafično kartico, priključeno na vmesnik PCI Express. Če je povezan drugače, se lahko pojavijo različni sistemski zlomi in neželene posledice.
 • Vaša grafična kartica mora nujno podpirati knjižnice DirectX, sicer ne bo pravilno nameščena.
 • Gonilnike grafičnih kartic je treba nadgraditi na najnovejšo različico, ki jo je izdal proizvajalec.
 • Stabilna moč računalnika. Če namestite program shutdown, potem nihče ne bo povedal, kaj se lahko zgodi z vašim operacijskim sistemom, zato je bolje, da si shranite sebe in tehnologijo.
 • Tudi če se sliši banalno, potrebujete bolj ali manj običajen internet za prenos DirectX iz uradne strani. Na naslednji točki bomo končno poskušali nadgraditi DirectX za Windows 8. Če tega še niste storili, vam takoj povemo: vse je že vnaprej avtomatizirano.

  Kako nadgraditi DirectX na najnovejšo različico

  Za začetek se prepričajte, da imate najnovejšo različico. Če je tako, potem praktično ni smiselno posodabljati. Če ste potem uporabnik sistema Windows 10lahko ste mirni, vendar bodo morale prejšnje različice operacijskega sistema slediti spodnjim navodilom.
  Razmislite, kako nadgraditi DirectX Wndows 8:
 • Pojdite na uradno DirectX stran.
 • Kliknite gumb Prenos.
 • Počakajte na celoten prenos na vašem računalniku in nato namestite program.
 • Po namestitvi znova zaženite računalnik.
 • Ne skrbite, če že imate starejšo različico DirectX-a, potem bo zamenjana nova, brez odstranjenih datotek, ampak bo zamenjana le z novejšo različico. Mimogrede, potreben je ponovni zagon.

  V zaključku

  Upamo, da boste po branju članka o tem, kako nadgraditi DirectX za Windows 8, razumeli vse podrobnosti tega procesa. Če je kaj narobe, lahko preprosto odstranite DirectX iz menija »Odstrani programe« in ga znova namestite z zgornjimi navodili.

  Sorodne publikacije