Network Media Player Dune HD: pregled, funkcije, pregledi

Današnji uporabniki raje rešujejo priljubljene naloge in gledajo videoposnetke, vključno z mobilnimi pripomočki. Toda kljub široki uporabi pametnih telefonov in tablic, ljubitelji resnično kakovostnih medijev verjamejo, da se je treba osredotočiti na nepremične igralce, saj lahko potem, ko te naprave lastniku zagotovijo najbolj popolno vsebino, in z nebolečo sinergijo z istim TV, projektorjem in avdio centrom.

Proizvajalci in celotna medijska industrija se, ko se je precej uporabnikov preusmeril na format Full HD, vsakemu odjemalcu težko pomagajo z novimi in naprednejšimi tehnologijami, kot so 3D formati in 4K dovoljenja. To pa jim pomaga prodati enake igralce, kamere, diske in naročnine na ustrezne storitve. Poleg tega je ta celota tehnologij tako kaotična in takoj zastarela; pride do točke, da naprava, ki jo kupite danes, zlahka ne pride do jutrišnje vsebine. In nekako spremeni ali vpliva na to stanje stvari, žal, je nemogoče. Zato, izbira tega ali tistega multimedijskega predvajalnika, ni treba poskušati napovedati naslednjih korakov v razvoju tehnologije, zato se moramo preprosto osredotočiti na trenutne potrebe svojih zmogljivosti.

Solo serija

Blagovna znamka Dune je na trgu dobro poznana kot kompetentna in uspešna igralka. Prve naprave podjetja so se pojavile pred skoraj desetimi leti. Za ves čas svojega obstoja so blagovne znamke naprav večkrat udarile po stranehprofilne revije in specializirani internetni viri. Pred približno letom dni je družba objavila še eno novost - multimedijski predvajalnik Dune HD Solo s podporo razreda 4K. Ključna značilnost pripomočka je bila možnost "prebaviti" format Ultra HD.
Torej je tema današnjega pregleda medijski predvajalnik Dune HD TV (102W) Solo 4K. Razmislite o glavnih značilnostih naprave in navedite prednosti modela skupaj z njegovimi slabostmi, upoštevajoč mnenja strokovnjakov v tej panogi in odgovore običajnih uporabnikov.

Vsebina paketa

Dune omrežni predvajalniki iz preteklih generacij so šli v preproste in nezahtevne škatle, vendar je model "Solo" popolnoma skladen z njegovim statusom in ceno. Pripomoček je pakiran v škatlo gostega, simpatičnega kartona in se očitno ukvarja z oblikovanjem svojega poslovanja: visokokakovostni modeli fotografij, kompetentne specifikacije z vsemi "delikatesami", ikone s ključnimi lastnostmi in druge privabljajo potencialne informacije o strankah. Proizvajalec je na domačem trgu uvedel popolnoma lokalizirane različice, na prodajnih policah trgovin pa so včasih "angleški" z ruskim priročnikom. Vsa notranja oprema je pravilno nameščena in je dvonadstropna.
V škatli boste videli:
 • zunanjo napajalno enoto pri 12 V (15 A);
 • komplet vilic za različne vtičnice;
 • daljinski upravljalnik z dvema baterijama razreda AAA;
 • par anten za datoteko wai odstranljivega tipa;
 • HDMI kabel (15 m);
 • analogni kabel za avdio in video;
 • infrardeči vmesnikkabelski sprejemnik;
 • elementi za pritrditev na steno;
 • ročno in garancijsko kartico, ki označuje mesta servisiranja, kjer se izvaja vzdrževanje in popravilo Dune Media Player.
 • Paket se lahko imenuje bogat in v celoti ustreza njegovemu cenovnemu segmentu. Nekateri lastniki v svojih pregledih se pritožujejo zaradi pomanjkanja elektronske različice dokumentacije in firmware-a, vendar se problem posodabljanja rešuje po priključitvi naprave na internet (avtomatski vrstni red), priročnik za tovrstno opremo pa nikoli ni bil pomemben, zato tega trenutka ni mogoče imenovati kritičnega.

  Videz

  Blagovna znamka se nanaša na multimedijski predvajalnik "Dune 3D Solo" na serijo Compact. Torej, v razred HDMI-možganov to oh, kako daleč, vendar če upoštevate konfiguracijo modela in njegove zmogljivosti, plus dimenzije (131 x 124 x 37 mm), potem bo naprava potegnite "kompaktno" blagovno znamko.
  Obseg telesa in njegov zgornji del sta izdelana iz visokokakovostne črne plastike. Pokrov je mat in izveden kot groba zrnata tekstura, stranski deli pa so popolnoma sijajni. Na vrhu si lahko ogledate tudi simpatični logotip znamke, na robovih pokrova pa prezračevalne reže. Spodnji del "Dune HD Solo" je v celoti kovinski in deluje kot hladilni sistem. Uporaba sijaja ne bi smela vplivati ​​na vsakodnevno uporabo, zato bo vsakič, ko boste našli pripomoček za preklop /zamenjavo, vedno zbirali vaše prstne odtise.


  Vmesniki

  Sprednji del »Dune HD Solo« je namenjen enemu samemu USB 2.0 vhodu. Razenvmesnik, tam lahko vidite ime modela in skrito LED osvetlitev za prikaz trenutnega stanja naprave. Na zaslonu ni prikazovalnika, morda pa je bolje, vendar gre za pripomoček kompaktnega razreda. Vsi drugi vmesniki se nahajajo na hrbtni strani naprave, ki se imenuje, zapre. Za napravo bomo videli stikalo, dvojnik USB, vmesnik za žično omrežje (1 Gbit) z indikacijo, par krmilnikov za izmenljive antene, HDMI izhod in kombinacijo S /PDIF.
  Medijski predvajalnik Dune Solo ima nekaj podobnega dvojnemu dnu, ki ima posebno režo za namestitev zunanjih 25-palčnih pogonov. Model je namenjen za diske, ki niso debelejši od 7 mm, tako da ne bi smelo biti težav, saj so takšne možnosti HDD na računalniškem trgu velika večina. Disk se lahko relativno hitro spremeni, odvijte več vijakov z veliko režo, celoten postopek zamenjave operacijskega pa nikakor ne pomeni imena.

  Značilnosti modela

  Na splošno model izgleda zelo impresivno in z zaupanjem vzbuja spoštovanje. Pripomoček ne izgleda kot brezimenska škatla malih proizvajalcev. Vse je elegantno, z ustreznim šarmom in resnostjo.
  Glede daljinskega upravljanja ta model tukaj ne more presenetiti. Lokacija tipk je standardna, z običajnim funkcionalnim "kolesom" na sredini. Gumbi se hitro navadijo in po enem ali dveh dneh pritisnete, ne da bi kukali.

  Funkcije naprave

  Dune Solo Media Player izvaja serijo čipov SMC8758 SoC Sigma Designs. To je rešitevse je pojavila leta 2014 in se je dokazala, vendar naprave, ki jo v celoti podpirajo, ni toliko na sodobnem trgu.
  Na žalost osnovnim parametrom ne bo uspelo spremeniti uradne ali amaterske programske opreme, zato je uporabniku na voljo le obstoječi profil vsebine 4K - 4Kp30 in HDMI 1.4 b. Če ste lastnik novih in nekaterih posebnih naprav, ki podpirajo izključno 4Kp50 /60 in /ali HDMI 2.0, potem vam Dune Media Player zagotovo ne bo ustrezal. Recenzije na to temo so dvoumne in razdeljene v dva tabora, tj. Ugledne ljubitelje sodobnih formatov in tiste, ki v nasprotju z vsemi prepričanji menijo, da so 4Kp30 in HDMI 1.4 b - več kot dovolj za obstoječe vsebine.

  Posebne lastnosti predvajalnika

  Na napravi je 4 GB pomnilniškega pogona, 1 GB RAM-a. Mesta so dovolj za vsakodnevne potrebe naprave, tako da ni bilo nobenih resnih težav z zaviranjem, volanom ali drugimi napakami. Media Player "Dune Solo" dekodira medijsko vsebino s kodekom H.265 /HEVC. Z ločljivostjo 3840 x 2160 slikovnih pik (4K) lahko računate na hitrost sličic 30 sličic na sekundo. Nekatere datoteke se lahko predvajajo na višji frekvenci, vendar ni treba govoriti o kakršnih koli zagotovilih glede kakovosti, saj izhod HDMI v takšni ločljivosti ni zasnovan samo za takšno vsebino in je omejen na 30 sličic na sekundo.

  Povezovanje

  Medijski predvajalnik Dune Solo lahko priključite na vašo avdio ali video opremo s pomočjo sodobnega HDMI izhoda in mini priključkov na analognem in kompozitnem vmesniku. Tak kompromisni sklopvmesniki za delo z novimi digitalnimi povezavami in s starimi napravami. Kot smo že omenili, omejeno število okvirjev, različica HDMI porta ne bo omogočala dela s 4K vsebnostjo nad 30 sličicami na sekundo, kljub temu pa je za ločljivost 1080r fps lahko doseči 50 ali celo 60 sličic na sekundo. Zvok se oddaja tudi prek digitalnega kanala HDMI in namesto levega analognega izhoda lahko dobite celoten S /PDIF. Vsi ti trenutki so urejeni v nastavitvah, nekaj izjemnih razlik pa se kažejo v priročni tabeli v navodilih za uporabo.
  Z vrati USB lahko preprosto priključite vse zunanje pogone, pa naj bo to USB-pomnilnik, telefon ali zunanji trdi disk, vendar z nekaterimi omejitvami (razredi FAT, EXT2 /3/4 NTFS, exFAT). Poleg tega je na krovu na voljo vmesnik SATA za sinhronizacijo s pametnimi SSD pogoni (25-palčni /7-mm faktor). Povezovanje z omrežnimi protokoli poteka prek gigabajtnega vmesnika s kablom. Uporabite lahko tudi brezžični vmesnik Realtek, ki deluje na običajnem 80211 n /ac, vendar z omejitvijo hitrosti 867 Mb /s.

  Delo s sateliti

  Prav tako je treba omeniti, da ima multimedijski predvajalnik vgrajen sprejemnik, ki deluje s standardi DVB-T /T2 in DVB-C, kar pomeni, da ga je mogoče uporabljati kot digitalno predpono z napravami prejšnjih generacij. Vendar ne pozabite, da pripomoček deluje izključno z odprtimi kanali. Lastniki se toplo odzivajo na komunikacijske zmožnosti igralca. Skoraj vse, kar je dovoljvečina naprav. Za razliko od prejšnjih generacij te serije se ta model lahko imenuje univerzalen.

  Če povzamemo

  Solarni model podjetja Dune je padel v sorazmerno ozko nišo, kjer je glavni potrošnik predpone ljudi, ki želijo preizkusiti 4K ločljivost na televiziji in so že kupili vso potrebno opremo. Da, pripomoček se lahko imenuje univerzalen v komunikacijskem načrtu, vendar z vidika različnih 4K-profilov na žalost ne. Po eni strani, igralec izkazalo, da je drago (približno 12 tisoč grivni) in siten (približno 4K), na drugi strani - blizu tako funkcionalno napravo na domačem trgu, preprosto ni, in za nakup dragih zabavni kompleks ne vsi na žepu. V vsakem primeru se je izkazalo, da je model visokokakovosten, zanesljiv in uravnotežen. Poleg tega intuitivne nastavitve in uporabnost na splošno ne bodo pustile veliko uporabnikov ravnodušnih, in pregledi v specializiranih forumih o igralcu "Solo" v večini so pozitivni.

  Sorodne publikacije