Kako najti osebo na internetu: najpreprostejše metode

Mnogi od nas poskušajo najti svoje sorodnike, prijatelje, prijatelje, sošolce, sošolce itd. Na internetu, vendar pa nekatera iskanja na internetu povzročajo resne težave, medtem ko drugi nimajo niti sodobnih orodij za takšne operacije. vedeti Tukaj je nekaj osnovnih tehnik, ki bodo koristne za mnoge uporabnike.

Kako iskati osebo na internetu: osnovna iskalna merila

Za začetek bomo razumeli, kaj natančno merila lahko najdejo prava oseba. Najbolj osnovni so naslednji:
 • priimek, ime, patronymic (plus datum rojstva in vzdevek);
 • kraj rojstva ali prebivališča z naslovom, če je znan;
 • fotografija;
 • kraj dela (sedanji ali starejši);
 • telefonska številka;
 • elektronski naslov;
 • spletna stran (če je na voljo);
 • Zunanji naslov IP računalnika.
 • Zdi se, da je vprašanje, kako najti osebo na internetu za osebne podatke (PYB), mogoče rešiti preprosto, tudi če jih postavimo v običajni iskalnik, kot sta Yandex ali Google. Toda tu je treba omeniti, da je v svetu z enakimi priimki, imeni in rojstnim poimenovanjem, s popolnim naključjem iskane kombinacije takih ljudi, veliko. V tem primeru je najbolje, da dodate datum rojstva ali na primer ime šole ali celo fotografijo.

  Če obstaja telefonska številka ali e-poštni naslov, je primer poenostavljen, zlasti ker številne storitve ali isti socialniomrežje ob registraciji zahteva obvezno navedbo takih podatkov. Vendar pa standardni iskalniki izdajo največje možno število rezultatov, večina storitev pa teh informacij ne ponuja ali pa jih sploh ne oglašuje, saj se te informacije štejejo za popolnoma zaupne.

  Iskanje osebe na internetu: kje iskati?

  Zato se zdi uporaba iskalnikov neprimerna, zato je lažje uporabiti druge metode. Med najbolj dostopnimi so:
 • priljubljena socialna omrežja;
 • ocenjeno delovno mesto;
 • specializirane storitve iskanja.
 • Socialna omrežja

  Danes so najbolj priljubljene socialne mreže, v katerih je bila registrirana skoraj polovica sveta. Njihovo iskanje je najlažje. Kako izračunati osebo na internetu, če je registrirana, na primer, na Facebooku ali VK? Preprosto vnesite osebne podatke in dodajte predvidljiv kraj rojstva ali prebivališča.
  Velik plus socialnih omrežij je prisotnost njihovega "pametnega" iskanja, ki vključuje uporabo preoblikovanja imen ali priimkov v različnih jezikovnih postavitvah. To lahko na primer pojasnimo na naslednji način. Recimo, da moramo najti osebo z imenom Yaroslav. Iskalniki socialnih omrežij pri oblikovanju rezultatov bodo vključevali v njih in imena, napisana v angleški različici - Yaroslav. Včasih lahko dodajate imena, kot so Yarik ali Yarik.

  Še bolj zanimivo je iskanje naloge z imenom Elena. In sistem je popolnoma brez razlike, kako je to ime napisano. Rezultati bodo prikazani inAlena, in Lena, in Alena, in Alyona (v resnici ni skrivnost, da se mnogi Helena imenujejo Alyona in pod takimi imeni se registrirajo).
  Mreža "sošolci" je tako preprosta. Praviloma pri vpisu dekleta ali ženske navedite njihovo dekliško ime, zato je iskanje sošolca s pomočjo take izjave lažje kot preprosta vprašanja. In če v merilih navedete tudi let študija, mesto, šolsko številko ali črko razreda, se rezultat ne bo prisilil čakati. Prav tako lahko gledate prijatelje prijateljev. Res je, da je rezultat mogoče dobiti le, če je oseba v družbeni mreži resnično registrirana. V nekaterih primerih lahko uporabite program Skype.

  Kraj dela

  Težavo pri iskanju osebe na internetu je mogoče rešiti preprosto, če natančno veste, kje trenutno dela (ali je prej delal). Praviloma danes, na internetu, lahko najdete ne le velika ali srednje velika podjetja, ki pridobijo lastna spletna mesta, temveč tudi veliko oglasov o izdelkih in storitvah malih podjetij. Seveda, če prosimo za iskanje po imenu podjetja in njegovi lokaciji, boste prejeli le nekaj kontaktnih telefonov, se nanašali na podjetje kot celoto in ne na posameznika, ki vas zanima (razen če spada v priročnik in njegova številka ni navedena neposredno na ali oglas). Tudi tu tudi ni problema. Samo pokličite podjetje in ugotovite, ali oseba, ki jo iščete, deluje ali jo celo povabite v telefon.

  Uporaba snifferjev in specializiranih storitev

  Zdaj pa poglejmo, kako najti osebo na internetu z nekaterimi nestandardnimi metodami. V tem primeru govorimo o uporabi sniffer (programi, ki vam omogočajo, da ugotovite, zunanji IP računalnika, iz katerega dostop do interneta) in ozkih pasovnih storitev iskanja. Iz varnostnih razlogov iz očitnih razlogov ne bo zagotovljen celoten algoritem snifferja ali nameščen neposredno na računalnik ali njegov internetni ustreznik. Dovolj je reči, da njegovo delo temelji na dejstvu, da pošljete e-poštno sporočilo s priponko (na primer s sliko) e-poštnemu sporočilu osebe, prejemnik jo odpre in v zameno prejmete zunanji naslov IP vašega računalnika. Podobni postopki se lahko izvajajo na socialnih omrežjih.
  Potem je vprašanje, kako "udariti" osebo na internetu, vnesti prejeto IP na straneh, kot je WhoIs.com. Po zaključku analize (seveda, če želeni računalnik ne uporablja VPN, proxy ali neke povezave anonimizatorja), bo izdan rezultat lokacije, ne pa računalnik, ki ga iščete, in ponudnika internetnih storitev, ki omogoča dostop do interneta. Ostaja le, da pokličete ponudnika in ugotovite naslov ali osebne podatke registriranega uporabnika (večina ponudnikov ne zagotavlja takšnih podatkov, zato morate iti na različne trike in tehnike).

  Zaključek

  Kot vidimo, vprašanje, kako najti osebo na internetu, ni tako zapleteno, kot se zdi na prvi pogled. Poleg tegatu so bili upoštevani le osnovni kriteriji in metode iskanja, saj je vse to preprosto nemogoče opisati iz očitnih razlogov. In povprečni uporabnik preveč radovedne tehnike preprosto ni potreben. Treba je omeniti, da je uporaba snifferjev na splošno mogoče pripisati številnim nezakonitim metodam, ki so razvrščene kot poskus krčenja. Zato je treba jasno razumeti, da so bile te informacije posredovane izključno v informativne namene.

  Sorodne publikacije