Kaj je števec? Naprava, vrste, aplikacija

Danes je redko mogoče srečati osebo, katere stanovanje ni opremljeno z napravami za merjenje pretoka vode. O električnih števcih in ne govorimo, se oskrba z energijo brez take naprave sploh ne izvaja. Prav tako veliko namestiti takšne naprave za plin, ogrevanje. Takšno ukrepanje še ni obvezno, vendar potreba po ekonomiji narekuje njena pravila. Kaj so števci, kakšne vrste lahko najdete na policah ruskih trgovin in kako so podobni načelu njihovega dela - o tem bomo razpravljali v današnjem članku.

Kaj je snemalnik

Števec je naprava, ki lahko prevede stroške v številsko vrednost, za katero se bo plačilo zaračunalo po tarifni stopnji. Takšne naprave se lahko razlikujejo na območju uporabe. Obstajajo naslednje vrste merilnikov pretoka:


 • električna energija;
 • topla in hladna voda;
 • plin;
 • gigalorium - je nameščen v ogrevalnem sistemu.
 • Podobni zapisovalniki se uporabljajo za gospodinjske namene, vendar obstajajo strojne in industrijske aplikacije, ki lahko obdelujejo velike količine. Podobni števci so nameščeni v kleti večstanovanjskih stavb in se imenujejo stavbe za splošne namene.

  Strukturne razlike v računovodskih napravah

  Obstajajo tudi številne vrste. Najenostavnejši in najcenejši pripomočki lahko izračunajo, koliko energije ali tekočine je porabljenih. Če ste pozorni na dražje naprave, potem je med njimi mogočeGlej prenesena okenca, ne zahtevajo mesečnega umika pričanja lastnika. Podatki se samodejno prikažejo na vašem osebnem računu na spletni strani podjetja ali v QC.


  Pri primerjavi vodomerov in merilnika toplote so njihovi modeli bistveno drugačni. Če v števec GVP in CWP pod pritiskom rotira disk, ki ustvarja magnetno polje in ga prenaša na elektronski čip ali analogno izbirno stikalo, potem je baterija drugačna. Naprava, ki je nameščena na dovodu hladilnega sredstva v radiator, prebere temperaturo. Drugi senzor, povezan z napravo z žico, bere podatke iz izhoda. Glede na razliko v učinkovitosti, mikroprocesor ustvari izračun, ki prikazuje stroške gigaloreje. Te podatke lahko lastnik prenese na družbo za upravljanje ali samodejno prek interneta.

  Razlike v računovodskih napravah s pomočjo pridobivanja informacij

  Da bi to vprašanje olajšali, ga je smiselno obravnavati na primeru različnih vrst električnih števcev. Danes so najpogostejše indukcijske naprave z analognim koleščkom. Njihova priljubljenost je posledica nizkih stroškov s skoraj absolutno zanesljivostjo. Težava je v tem, da lahko štejejo samo eno tarifo. Torej, če mora lastnik upoštevati porabo električne energije po znižani ceni (noč), mu takšna naprava ne ustreza. V tem primeru je treba kupiti drugo vrsto - elektronske števce z večvisoki stroški, ki lahko preidejo z ene tarife na drugo ob določenem času dneva. Skoraj vsi taki modeli se prenašajo.
  Elektronski modeli so opremljeni z zaslonom na tekoče kristale, ki prikazuje informacije o trenutnem datumu in času, stroških, tako trenutnih kot celotnem obdobju delovanja, ter o tarifi, ki trenutno velja.

  Kraji za vgradnjo računovodskih naprav

  Tu je vse odvisno od tega, kateri števec je namenjen, in načina njegove namestitve. Na primer, če gre za napravo za obračun stroškov gigacalorium, potem obstajajo dve možnosti - namestitev števca za vsak radiator ali ureditev s sosedi in namestitev naprav v zgornjem nadstropju. V tem primeru bodo skupne stroške delili vsi. Kljub dejstvu, da so stroški takšnih naprav precej visoka (od 8000rub.), Se izplačajo precej hitro. Konec koncev, pod pogojem dobre izolacije stanovanj, bodo radiatorski žerjavi skoraj vedno pokriti. Poleg tega prekoračitev, določena z merili za splošno uporabo, ne velja za tiste, ki imajo svoje. Električne računske naprave so pogosto nameščene na stopnišču, čeprav nekateri lastniki te števce prenesejo v stanovanje. Pravzaprav tukaj ni razlike. Edina stvar, ki ni primerna, kadar je naprava doma, je potreba, da kontrolorjem omogočite dostop do preverjanja pečatov in pravilnega delovanja naprave.
  Vodomerji so obvezno nameščeni znotraj hiše, v neposredni bližini ene od točk ograje. Lahko ima pomivalno korito z žerjavom,tuš kabino ali odtočni rezervoar v kopalnici.

  Koliko metrov bi moralo biti v stanovanju

  Tu je veliko odvisno od števila sob in opreme, ki jih povezuje. Na primer, če je električni števec nameščen na običajnem stanovanju, potem je v odsotnosti oskrbe s plinom mogoče namestiti še drugo. Tarife za takšne računovodske naprave so običajno nižje. Drugi števec je ločeno priključen na vtičnice za električni štedilnik, kuhalno ploščo, pečico.
  Število vodomerov je odvisno od površine stanovanja. Za enosobno, z enim dvižnim vodom, sta nameščena dva metra - eden za CWP in GVP. Standardna "dva", "tri" - 4 naprave. Povprečno stanovanje je opremljeno s šestimi aparati:
 • HVS - 2 kom.
 • GVP - 2 kosa,
 • števec električne energije;
 • merilnik pretoka plina.
 • Naprave za ogrevalne sisteme v Rusiji še niso razširjene. Če jih želite namestiti, morate prešteti število radiatorjev (v stanovanjski hiši). Za zasebne sektorje je vse lažje - potreben je le en gigacaloria račun.

  Izogibanje ali zavajanje števcev: morda to

  V Rusiji se je vedno zdelo povsem naravno, če oseba poskuša plačati manj, kot bi morala biti. Včasih je bilo težko ustaviti števec ali jih celo ponovno uporabiti, tako da se pričanja niso povečala, temveč so se zmanjšala. Zdaj je takšen problem postal precej problematičen.
  Stare naprave za merjenje električne energije s tretjim razredom natančnosti imajo zelo resno ranljivost."Obrtniki" so spremenili uvodna mesta in spustili fazno žico, zaradi česar se je števec disk začel vrteti v nasprotno smer. Sodobne naprave nimajo podobnega problema. Ne glede na vrstni red povezave, bodo delali v običajnem načinu.

  Vodni števci prve generacije se zlahka ustavijo z navadnim feritnim magnetom. Novejši modeli so se prenehali odzivati ​​na tako šibko polje, a spet se spominjamo značaja ruskega človeka. Na prodaji so se pojavili neodimovi magneti, ki so sposobni zaustaviti vrtenje diska znotraj pulta. Vendar pa komunalne storitve ne spijo. V tečaj so šle antimagnetne nalepke in pečati, na katerih je notri kapsula s črno kroglo. Magnetno polje takoj uniči kapsulo brez možnosti njenega obnavljanja. Posledično bo prvi pregled razkril kršitev integritete. Konec koncev, v bistvu, kaj je števec? To je orodje, s katerim družba dobavitelj nadzoruje svoj dobiček, zato bodo v prihodnosti za vsako dejanje kršitelji razmišljali o ustreznem odzivu.

  Video po razredih točnosti vodomerov

  Vodomerji niso digitalno, temveč dobesedno. Natančno je označena s črkami. Malo novega o tem lahko najdete na naslednjem videu.

  Posledice odkrivanja motenj pri delovanju obračunske naprave

  Če je kontrolor prišel do preizkusa s čekom, opazil kršitev, mora narediti dejanje, ki navaja vse podrobnosti. Po odobritvi tega dokumenta, ki ga vodja stanovanjske in komunalne storitve ali direktor družbe za upravljanje, lastnikizračuna se znesek, ki ustreza povprečni izračunani tarifi za interval v obdobju. To je običajno 6 mesecev. Znesek bo odvisen od zneska, ki je v stanovanju evidentiran v višini 12 m 3 na osebo. Če ni dokumentiranega življenja, se plača znesek na osebo.

  Zamenjava števcev: vedno se je treba posvetovati s strokovnjaki

  Vsaka obračunska naprava ima določen interval medsebojnega preverjanja, po katerem je treba namestiti novega. Seveda lahko merilnik razstavite in ga postavite v specializirano ustanovo. Preveril bo, na podlagi katerih rezultatov bo lastnik izdal dokument, v skladu s katerim se lahko naprava uporablja še naprej. Vendar to ni hitra zadeva in ni verjetno, da bi kdo želel sedeti doma brez vode ali elektrike. Zato v 99% primerov ljudje preprosto zamenjajo stari števec v novega.
  Če govorimo o napravah za obračun plina, potem brez storitev strokovnjakov ne moremo storiti. Lastnik nima pravice, da takšno napravo zamenja sama. Toda kar se tiče ostalih okenc, zakonodaja predvideva odstranitev in namestitev lastnih sil. Edina stvar, ki jo je treba storiti, je, da pokličete po neodvisni zamenjavi krmilnika, ki bo preveril pravilno povezavo in zaprl napravo.

  Vročanje odčitkov s števcev: kaj je "povprečje"

  Skoraj vsi so navadeni osebno, po telefonu, prek naročniških polj ali podatkov o internetu na računskih napravah v določenem številu mesecev. Vendar to ni vedno mogoče. Tako se zgodiživi v stanovanju je moški odšel na poslovno potovanje, počitnice. Kaj naredi družba za upravljanje, če se odčitki iz števcev ne prenesejo? Vse je zelo preprosto. Za začetek je za zadnje 3 mesece nastal strošek, po katerem se prejeta vsota razdeli na 3. Posledično dobimo povprečni kazalnik, ne veliko odstopa od pravega, ki se ujema s plačilom. Ko boste podatke poslali naslednji mesec, bodo številke ponovno resnične. Mnogi menijo, da če ni dokazov, potem ne bo nobenih stroškov, in naslednji mesec lahko plačate več. Upravljavci si ne morejo privoščiti takšne izgube ekstravagance - prav tako se morajo odplačati z dobavitelji vode, električne energije in plina. Zato, kot "pin" ne bo mimo - obračuna bo v vsakem primeru.

  Sklep

  Iz informacij, opisanih v današnjem članku, se bralcu zdi, da je to števec, katere vrste naprav so in kakšna so pravila za njihovo zamenjavo ali preverjanje. Glavna stvar, ki si jo je treba zapomniti, je, da tudi če je lastniku uspelo zaobiti sodoben prefinjen mehanizem, bodo prihranki zanemarljivi, globe pri odkrivanju takšnih dejanj pa lahko močno zadenejo v žep.

  Sorodne publikacije