XINPUT1_3.dll: Kaj je ta napaka in kako jo popraviti?

Karkoli bi bilo zaželeno, vendar kateri koli operacijski sistem včasih izda sistemsko napako. Na srečo so to pogosto napake, ki jih je mogoče popraviti. Članek bo govoril o eni od teh. O tem bomo govorili kot o napaki - XINPUT1_3.dll, zakaj se to zgodi in kako jo popraviti. Samo vredno je omeniti, kaj se dogaja v igrah, ki preprečujejo lansiranje. Po branju članka se boste naučili, kako se z njim ukvarjati.

Opredelitev

Začnimo s člankom, seveda, z opredelitvijo te datoteke, kajti preden rešimo problem, moramo vedeti, kaj smo naleteli. Torej, poglejmo podrobno, da je to napaka - XINPUT1_3.dll.


Najprej je vredno razumeti, kaj je sama datoteka xinput.dll. Skratka, ta datoteka je knjižnica, ki je del paketa DirectX 9. Potrebna je za pravilno delovanje igralne konzole v igri. To pomeni, da, če nimate te knjižnice v računalniku, ne boste mogli igrati iger z igro. Vse bi bilo narobe, vendar nekateri programi izdajajo napako pri zagonu, ki preprečuje zagon. Na splošno se to lahko ustavi. Za popravljanje situacije ne potrebujemo poglobljenega znanja. Glavna stvar, zdaj vemo, da je to napaka - XINPUT1_3.dll.

Vzroki nastanka

Razumite, da je to napaka - XINPUT1_3.dll je dobra, vendar morate vedeti tudi razloge za njen videz. To vam bo pomagalo bolje popraviti. Pravzaprav je na srečo lahko nekaj razlogov, vendar, če smo natančnejši, so samo trije:
 • Datoteka se odstrani iz računalnika.
 • Različica knjižnice se ne ujema z želeno.
 • Knjižnica je bila poškodovana z virusom.
 • Pri tem je vredno opozoriti na tretji razlog, ker se prva dva zlahka rešita z upoštevanjem spodnjih navodil. Ampak, če je datoteka poškodovana z virusom, ne bodo pomagali. Ampak ne tako slabo. Preden izvedete navodila, morate preveriti, ali je v vašem sistemu prisotna zlonamerna programska oprema s posebnimi orodji.


  Prva metoda: vgradnja embalaže

  Torej, zdaj gremo neposredno na način reševanja tega problema. Kot lahko vidite iz zgoraj navedenega, potrebujemo datoteko XINPUT1_3.dll. In že vemo, da prihaja z paketom DirectX 9. To pomeni, da moramo prenesti in namestiti ta paket. Pri tem nihče ne bi smel imeti težav, vsaj pri natančni namestitvi. Toda o prenosu morate dati priporočilo. Dejstvo, da številni vsiljivci skupaj s paketom oskrbujejo virus, ga je treba prenesti samo z uradne strani, da se izključi okužba računalnika. In kot razvijalec: Microsoft, nato pa spletno mesto, microsoft.com.

  Drugi način: ročna namestitev knjižnice

  Možno je, da vam prejšnja metoda ne ustreza zaradi kompleksnosti izvedbe ali preprosto zaradi nesporazuma. Nato lahko greste na drugo, ki vključuje samopolnitev ločene knjižnice XINPUT1_3.dll iz interneta in namestitev v sistem. Vendar pa obstajajo nianse. Najprej morate vedeti, kje lahko prenesete to datoteko, in drugič, morate vedeti, od kod prihaja.za namestitev Zdaj pa poglejmo vse to.
 • Prenesite knjižnico. Seveda jo je treba prenesti z interneta, vendar na žalost ni uradne strani, ki bi distribuirala to knjižnico. Zato morate najti dokazano mesto, na katerem ste prepričani, da ne širi virusa. Ampak še vedno, tudi po prenosu datoteke na vaš računalnik, preverite s protivirusno zaščito za vsak slučaj.
 • Namestimo knjižnico. Tudi z instalacijo ni vse tako jasno. Vse je odvisno od različice operacijskega sistema. Torej, če imate 32-bitni OS, morate datoteko premakniti v mapo System32, ki se nahaja na poti C: Windows, in če je 64-bitna, se bo mapa imenovala SysWOW64 in se bo nahajala na enak način.
 • Zdaj veste, kaj storiti z XINPUT1_3.dll. Po vseh manipulacijah naj bi napaka izginila in igre se bodo pravilno zagnale.

  Sorodne publikacije