Volkswagen Transporter T5: specifikacije, pregledi

"Volkswagen Transporter" je morda najbolj znano gospodarsko vozilo v Evropi in Rusiji. Avto se proizvaja od 70. let prejšnjega stoletja. Trenutno proizvaja peta generacija teh avtomobilov. Kaj je Volkswagen Transporter T5 pregled in specifikacije? O vsem tem in ne samo - še v našem članku.

Oblikovanje

Nemci so bili vedno znani po svojem konservativizmu. Tudi Volkswagen Transporter je postal izjema. Torej se zasnova nove generacije avtomobilov ni spremenila. Navzven je le rahlo izboljšan T4.
Med pomembnimi spremembami je treba omeniti novo optiko z belimi smerniki, sodobnim odbijačem in izboljšanimi ogledali. Profil Volkswagen Transporter T5 je enak svojemu predhodniku. Avto je opremljen z nihajnimi vrati. V tej obliki je bilo vozilo izdano od leta 2003 do 2009. Potem so se že pojavile verzije. Kaj izgleda kot posodobljeni bralnik Volkswagen Transporter TDI T5 si lahko ogledate na spodnji fotografiji.
Kot lahko vidimo, so Nemci izpopolnili glavno optiko. Prav tako se je spremenila oblika rešetke radiatorja. V spodnjem delu odbijača (ki se lahko barva v barvi telesa) se izrežemo meglenke. Na splošno je bila zasnova avtomobila skromna in prepoznavna. To je preprost delovni konj, ki tiho opravlja svoje delo. Ugotavljamo tudi, da družba Volkswagen proizvaja več sprememb "Transporterjev". Da, to so lahko tovorni in potniški kombi, potniška različica (minivan) in luksuzna modifikacijaMultivan.

Salon

Kot navaja pregled, je Volkswagen Transporter T5 zelo udoben avtomobil. Delovni prostor voznika je premišljen do najmanjše podrobnosti. V rednih različicah ponujenih 4-spic ??? kolo brez pletenice in gumbi ter skromen radijski snemalnik. Če razmišljate o luksuznih različicah (npr. "Multivan"), bo dvorana okrašena z različnimi vložki, kot tudi multimedijski kompleks z digitalnim sprejemnikom, televizorjem in zvočniki. Instrumentna plošča je preprosta in informativna. Ročica PPC je integrirana v sprednji plošči. To je zelo premišljena rešitev, saj pero močno ukrade prostor v kabini. Mimogrede, polovica pri "Transporterju" je enaka, ne glede na spremembe. Fotelji - do stopnje toge, s tem z dobro podporo. Izvedbe "Delavci" so opremljene s platnenimi sedeži, "Multivan" pa so usnjeni.
Med slabostmi mnogi opažajo kakovost plastike. To je zelo tanko, zaradi česar dežuje na hrbtni strani. Čeprav zunanji hrup ne prodre v notranjost. Tesnila so narejena zelo kakovostno, prostor na podplatu pa je "hrupen" na nivoju. Kabina ne čuti - možno je udobno potovati na velike razdalje. Pri preoblikovanju tovora Volkswagen Transporter T5 se njegova nosilnost giblje od 800 do 1400 funtov, odvisno od dolžine, moči motorja in vrste vzmetenja. Prostor za prtljago ima tla iz valovitega železa. Uporabna prostornina tovornega prostora je od 58 do 93 kubičnih metrov. Avto ima nihajna vrata. Zaradi nizke lokacije nakladalne linije je prevoz stvari še bolj preprost in enostavenhitro. Kot opcija se predlaga namestitev stranskih drsnih vrat.

Volkswagen Transporter T5: tehnične specifikacije

"Transporterji" so bili vedno znani po številu elektrarn. In peta generacija ni bila izjema. Da, v liniji so dizelske in bencinske enote. Res je, da so slednje na voljo le v "Multivans" in v redkih potniških različicah. Začnimo torej s "trdnimi" instalacijami. Torej, najbolj priljubljena v seriji je turbo 1.9 TDI motor. Volkswagen Transporter T5 je že opremljen z osnovno opremo. To je štirivaljni agresor s črpalnimi injektorji in neposrednim vbrizgavanjem goriva. Treba je omeniti, da lahko na istem volumnu ta motor razvije različne moči. Torej so proračunske različice opremljene z 85-močnimi enotami, na modifikacijah pa so dražje 104-močne enote. Motor uporablja dvo masni vztrajnik, ki sčasoma obrablja in proizvaja neprijetne zvoke.
Tudi v vrstici so 5-valjne enote 25 litrov. Razlikujejo se tudi pri neposrednem vbrizgavanju goriva. Glede na spremembe, lahko Volkswagen Transporter T525 razvije 130-175 konjskih moči. Kot pri bencinskih motorjih so le trije. Osnovni motor je 4-valjni motor z delovno zmogljivostjo 2 litra. Njegova največja moč je 115 konjskih moči. Na kombiju "Multivan" je nameščen 6-valjni V-motor z delovno prostornino 32 litrov in močjo 235 konjskih moči.

Poraba

Značilnost Volkswagen Transporter T5 - nizka poraba goriva. Ta funkcijapotrdite povratne informacije lastnika. Da, dizelska linija porabi približno 7 litrov na avtocesti in 11 v mestu. Petrol je bolj "volatilen" in porabi 13 v mestu in 9 na avtocesti. Zakaj bodite pozorni na dizel? Ti motorji imajo visoko elastičnost zaradi nameščene turbine. Vrtilni moment se doseže praktično na prostem teku. To vozniku omogoča vožnjo v najbolj ekonomičnem načinu in ne skrbi za porabo goriva.
Toda ne smemo zanemariti "idolopokajalcev". Dejstvo je, da pri nizkih vrtljajih oljna črpalka ne more doseči zahtevanega tlaka za mazanje. Kot rezultat, motor čuti redno "stradanje". Zato je priporočljivo ohraniti kroge okoli zelene lestvice.

Prenos

Večina "transporterjev" je opremljena z ročnim menjalnikom. Izbira je med petstopenjskim in šeststopenjskim menjalnikom. Katero je bolje izbrati? Mnenja pravijo, da je najbolj praktična rešitev izbira 6MKPP. Pogosto na progi ni dovolj šestega prenosa. S to škatlo ne boste čutili prekomerne porabe goriva in se tako ne boste »povečali« na avtocesti. Potniške različice so opremljene tudi z avtomatskim menjalnikom 6 korakov.

Podvozje

Spredaj je nameščeno neodvisno vzmetenje tipa McPherson. Pri modifikacijah z večjo nosilnostjo je ojačan s podkonstrukcijo. Od zadaj - tudi neodvisno vzmetenje, na vijačnih vzmeti. Togost slednjega se razlikuje tudi glede na značilnosti modela.
Za prevoznikom so nameščenitrikotne vzvode. Prav tako obstaja stabilizator prečne stabilnosti. Zavorni sistem - disk (spredaj - prezračen). Krmiljenje s hidravličnim ojačevalnikom. Med pomanjkljivostmi pregledov so kratkotrajne krmilne tirnice na naših cestah.

Pogon

Volkswagen Transporter ima sprednji pogon. Vendar pa obstajajo tudi različice s pogonom na vsa kolesa ("Fo-Mooshn"). V slednjem primeru je uporabljen pogon z več diski, ki samodejno poveže zadnja kolesa. Tako se zadnja os v avtomobilu uporablja samo, če je to potrebno (na primer, ko zdrsne naprej). Vendar je treba omeniti majhno popravilo modela. Viskozna spojka je neločljiv element in se v primeru okvare (z dolgim ​​zdrsom) popolnoma spremeni.

Zaključek

Tako smo ugotovili, katere značilnosti ima nemški avtomobil Volkswagen Transporter T5. Stroj je zelo različno opremljen glede na celoten sklop in spremembe. Po eni strani omogoča kupcu, da izbere točno tisto, kar je potrebno. Po drugi strani pa bo v primeru preloma dragega vozlišča (npr. Viscometta) potrebno precej malo požreti denarnico. Nasveti izkušenih lastnikov - za nakup najbolj preprostih različic "Transporterjev", po možnosti brez avtomatskega menjalnika in polnega pogona. Sčasoma se vse zlomi in povzroči izgube.

Sorodne publikacije