Samsung N150 Plus Netbook: specifikacije, funkcije in pregledi

Iz množice netbookov ni tako lahko izstopati, vendar je nadgrajena Plus-modifikacija netbooka Samsung N150 uspela. Model je opremljen z zmogljivim trdim diskom (250 GB proti 160 GB) in hitrim izhodom iz stanja mirovanja. V stanju pripravljenosti porabi manj energije in ima svež in privlačen videz. Samsung N150 Plus netbook je cena na 370 $ več kot N150, ki jih je mogoče najti v manj kot 300 $, in to ni nič več kot model srednjega razreda. In vendar ima naprava številne prednosti, ki ga razlikujejo med istimi konkurenti. To je edini netbook (ali prenosni računalnik), ki je dobavljen s predhodno nameščeno polno različico programa Microsoft Word in Excel, kar je odlično za študente ali zaposlene, ki ne želijo kupiti tega programskega paketa posebej ali uporabiti obstoječe licence.

Oblikovanje

Prva stvar, ki zadene v oči modela Samsung N150 Plus, je njena temno rdeča barva s pikčastim vzorcem nad njo, ravno rdečimi stranskimi površinami in črno obrobo. Netbook izgleda čudovito - dovolj pogumno, da izstopa, pa tudi dovolj skromen, da ga lahko uporabite kjerkoli. Na levi strani so vrata Ethernet in USB, priključek za mikrofon, slušalke in napajalni kabel. Na desni sta 2 USB vhoda in VGA izhod. Na sprednji plošči je stikalo za napajanje, kot tudi režo za kartice flash treh formatov, ki se nahajajo na dnu netbooka. Ni pristanišč za sabo, vendar je 6-celična baterija, ki je vgrajena v ohišje bolje kotvečina konkurentov. Omogoča majhno dviganje, pri tiskanju ustvari udoben kot naklona.

Tipkovnica

Nagib ne pomeni, da je postopek tipkanja zelo primeren. Zmanjšana tipkovnica Samsung N150 Plus vas nenehno spominja. Netbook ni primeren za ljudi z velikimi rokami. Čeprav je postavitev gumbov odlična, sedijo nizko, uporabniki pa se nenehno nenamerno dotikajo zvočnika, ki ločuje tipkovnico od sledilne ploščice, s palicami, ko poskušate poklicati.

Sledilna ploščica

Sledilna ploščica vam omogoča, da se pomikate vodoravno in navpično tako, da držite prst na desnem ali spodnjem robu, kot v mnogih sodobnih dotikih, vendar je območje tako majhno, da je območje za pomikanje tako veliko, da je to funkcijo pogosto imenujemo naključno. Da bi se temu izognili, morate prilagoditi možnosti zaslona na dotik. Poleg tega sta še posebej majhna leva in desna tipka pod sledilno ploščico, zaradi česar je njihova uporaba zelo neprijetna.

Samsung N150 Plus: Sistemske specifikacije

Cena modela jo postavi pod netbooke Pine Trail, zgrajene na procesorju Intel Atom druge generacije, rezultati njegovega ocenjevanja učinkovitosti pa so v povprečju. Operacijski sistem je nameščen na operacijskem sistemu Samsung N150 Plus Windows 7. Ločljivost zaslona je 1024 x 600 slikovnih pik, vendar se lahko poveča na 1024 x 768 in posledično izvede test PCMark05, ki ga ni mogoče vedno izvesti z netbooki Pine Trail. Test meri celotno zmogljivost sistema, Samsung N150 Plus pa je dosegel 1240 točk, kar je precej manj kot Samsung N210 (1314 točk), ki ima isti procesor.in vredno 379 $, vendar veliko bolje kot ASUS Eee PC 1004PR (1096 točk), vredno $ 30 več ($ 399).
Preskus zmogljivosti PROCESSOR, ki vključuje pretvorbo MP3 datotek v AAC format, je trajal 18 minut. in 23 s. To je boljše od časa povprečnega netbooka, ki je enak 19 minutam. 53 s. Najbližji tekmec za ta kazalnik je Gateway LT2120u, ki kaže podoben čas (18:35). Toda tudi poceni ASUS Eee PC 1001P je opravil test v 17 minutah 51 sekund. WME pretvori standardno video datoteko na 25 minut. 45 sekund, kar je boljše od povprečnega časa, ki je enak 26:26. Gateway LT2120u je vzel 26:30 in ASUS Eee PC 1001P - 26:45. Na koncu so to dobri rezultati, vendar ne pozabite, da bo večina tradicionalnih prenosnih računalnikov opravila oba testa približno petkrat hitreje.
V testu za večopravilnost je prenosni računalnik Samsung N150 Plus ponovno pokazal zmogljivost, ki je nekoliko višja od povprečja. Preverjanje varnosti sistema s pregledovanjem programa Windows Defender je istočasno trajalo 29 minut. 41 s. To pomeni, da lahko N150 Plus obvladuje svoje odgovornosti pri vodenju več aplikacij, čeprav so njegove zmogljivosti še vedno daleč od večopravilnosti običajnega prenosnika. Po mnenju uporabnikov, ki imajo netbook, ne zasije z visoko zmogljivostjo, kar je značilno za modele Pine Trail. V testu 3DMark06 naprava v svoji izvorni ločljivosti 1024 x 768 slikovnih pik pridobi 158 točk. To je nekoliko boljše od rezultata LT2120u (s 155 točkami) in netbookov (povprečno 144). Toda zanašajte se na vsako resno igro, ki je ni vredno. Morali boste omejiti iskanje na rudnike in uživati ​​v solitaire. V testu Cinebench 10, ki čuti jedro procesorja,Laptop Samsung N150 Plus je dosegel 569 točk pod povprečjem (783) in precej pod 854 točkami v Gateway LT2120u.

Življenjska doba baterije

Po ocenah uporabnikov je šest baterijskih elementov netbooka med preverjanjem vzdržljivosti trajalo 4 ure in 30 minut. Samsung N150 Plus ima zmogljivost baterije, ki jo preverja brezžični pretočni video na celotnem zaslonu, na 50-odstotni glasnosti in svetlost do popolnega praznjenja. To je običajno za tipičen netbook (povprečje je 4,16), vendar je skoraj uro krajše od časa delovanja Gateway LT2120u, ki traja 5 ur in 24 minut. Pretakanje videa je odlično, visoke ločljivosti in brez popačenja. Vendar pa se v skladu s pregledi lastnikov občasno ustavi oddajanje in ni jasno, ali je to težava z netbookom, Wi-Fi povezavo ali izvornim mestom.

Free MS Office

Netbook ima nekaj dodatkov k delu, ki vam omogoča, da takoj začnete z delom. Uporabnik prejme MS Office 2010 Starter Edition - različico paketa, ki jo podpirajo oglasi, ki vključuje samo Word in Excel. Čeprav oglaševanje zavzema večino v spodnjem desnem kotu zaslona, ​​ne moti, saj ni animirano in velja samo za Microsoftove izdelke. Po mnenju lastnikov je omejitev paketa z dvema programoma Word in Excel še boljša kot pogostejša velika 60-dnevna preizkušnja. Omejitve in oglaševanje se zdijo sprejemljiv kompromis za možnost pridobitve prostega programja. Povezava v paketu vam omogoča, da kadar koli nadgradite na polno različico.Operacijski sistem Samsung N150 Plus Windows 7 Starter ima tudi svoje omejitve. Omogoča hkratno izvajanje samo treh aplikacij, brez medijskega centra in tem Aero Glass.

Programska oprema

Prav tako je nameščen pripomoček, ki vam omogoča prihranek energije v načinu mirovanja. V tem primeru se netbook po odprtju pokrova aktivira takoj. Ponovna vzpostavitev nadzora nad avtomobilom po globokem spanju praviloma traja minuto ali toliko, vendar koristnost Samsung bistveno skrajša čas. Drugo orodje, programska oprema za namestitev programske opreme Best Buy, zavzema pomembno mesto na namizju in pomaga uporabnikom najti programe za delo in zabavo. Izbira je presenetljivo majhna, vendar obstajajo tudi brezplačne možnosti. Na primer, igra Turbo Subs se bo počutila kot vodja trgovine. Igranje je zelo težko, a zabavno. Namestitev Netflixa preprosto ustvari bližnjico spletnega mesta na namizju.
Kot druge prenosne naprave, Samsung N150 Plus prihaja z zbirko uporabnih aplikacij, ki jih proizvajalec. Orodje za podaljšanje življenjske dobe baterije, na primer, obljublja, da bo podaljšalo življenjsko dobo baterije z omejevanjem polnjenja za 80%. To je pametna možnost za tiste, ki ne uporabljajo netbook ves dan. Čeprav vsak naboj daje manj energije, se skupno število ciklov v življenjski dobi baterije poveča. Poleg tega je eno USB vrata označeno z zadrgo, ki omogoča polnjenje naprav iz netbooka, tudi ko je izklopljen. Drugi programi olajšajo skupno rabo datotek in map. Poleg tega se N150 Plus razširistandardno eno leto omejene garancije. Kupci prav tako dobijo 24-urno brezplačno telefonsko podporo v prvem letu uporabe naprave, kar je dober dodatek k negotovim kupcem.

Povzetek

Torej, ali je vredno, da bi Samsung N150 Plus imel neto prednost pred konkurenti? Dober trdi disk in dodatna programska oprema sta prijazni, brezplačna Office Starter Edition pa še več. Za majhno povečanje zmogljivosti, vendar znatno povečanje življenjske dobe baterije, je Gateway LT2120u boljši. Toda pridobitev pravega (za razliko od preizkusne različice Microsoft Worda in Excela, ki prihrani potrebo po dodatnem nakupu, je dovolj, da tehtnico preusmerimo v korist Samsunga.

Sorodne publikacije