Učinek ognja v Adobe Photoshopu

Adobe Photoshop ponuja široko paleto priložnosti za ustvarjalne ljudi, ki želijo ustvariti nekaj novega in nenavadnega. Pogosto pa uporabniki ne vedo, kako uporabiti funkcijo v tem grafičnem okolju. Neverjetno je, da lahko en in isti objekt ustvarimo na več načinov in da nista podobni drug drugemu. To lahko prikladno ponazorimo s primerom učinka požara za "Photoshop". Običajno se uporablja za obdelavo fotografij in grafike.

Učinek požara

Ta učinek je lahko narejen v različnih stilih in barvah, vse po izbiri uporabnika. Seveda lahko v kombinaciji z resami narišete plamen in navadne geometrijske instrumente, nato pa uredite sam ogenj. Toda zakaj zapletati že zapleten proces dela? Mnogi uporabniki se zavedajo, da Photoshop podpira možnost prenosa in namestitve krtač. Obstajajo posebne požarne ščetke, ki jih lahko uredite kot običajno krtačo. Nekateri preprosto vzamejo končne vzorce ognja in jih vstavijo v sliko, tako da jih urejajo kot običajni sloj.


Krtača z učinkom

Pripravljene ščetke so prosto dostopne in jih je mogoče brezplačno prenesti. Specializirane storitve zagotavljajo veliko knjižnico različnih pisav. Večina spletnih mest ima napredno iskanje. Krtače imajo .bat format - to je treba upoštevati pri prenosu iz nepreverjenih virov. Postopek namestitve:
 • Razpakirajte preneseni arhiv.
 • Kopirajte krtačo v mapo s pisavami v imenikuprogramov.
 • Program morate zagnati, izbrati orodje Brush in priklicati kontekstni meni, kjer je postavka "Download the brush". V novem oknu izberite prenesene krtače in znova kliknite Poskusi znova.
 • Na koncu seznama se bo pojavila nova krtača.
 • Sedaj morate izbrati novo krtačo in nastaviti potrebne parametre ter izbrati ustrezno barvo. Najbolje je, da narišete na ločenem sloju, da naredite priročno prilagoditev v primeru nečesa.

  Kopiranje slike iz interneta

  Obstajajo posebne slike plamena, ki jih je mogoče vdelati v izvorni dokument, in sicer v kolaž. Ugotovljeno in vstavljeno sliko ognja se popravi, uporabi se preoblikovanje nove plasti, izkrivlja in tako naprej. S pomočjo orodij in funkcij lahko ločene slike spremenite v en sam, kjer se bodo med seboj kombinirale. Včasih je slika na začetku pametni objekt, ki ga je mogoče rasterizirati za nadaljnje urejanje.

  Sorodne publikacije