Nordway Tunga zimske gume: ocene uporabnikov

Ko govorimo o zimskih pnevmatikah, se mnenja voznikov delijo. Za nekatere je prisotnost trnja bistveno pomembna, drugi pa menijo, da najboljši "ježek" ne more biti ničesar. Zanimivo je, da sta obe misli pravilni, saj vsak izbere pnevmatike glede na stil vožnje in pogoje. Da bi določili izbiro, morate poznati toliko informacij o določeni gumi. Predmet današnjega pregleda je bila Nordway Tunga. Mnenja o njih bodo pomagala oblikovati objektivno mnenje o tem, ali jih namestite na vaš avto. Primerjamo tudi podatke proizvajalca in rezultate uradnih testov z mnenjem voznikov, ki so že imeli priložnost voziti določeno razdaljo do njih.

Na kratko o proizvajalcu

Tunga je modelna paleta znanega ruskega proizvajalca Sibur. Uspelo mu je dokazati se kot razvijalec visokokakovostnih, vendar ne predragih pnevmatik, ki so primerne za vse vrste potniškega prometa.

Največjo vlogo ima maksimalno približevanje realnim pogojem izkoriščanja med razvojem. Navsezadnje se vsi preskusi izvajajo v istih regijah, ki se nato dostavijo večini izdelkov. Zato se guma ekstrahira, kolikor je mogoče, pripravljena za pogoje hude klime. Posebnost takšnih pnevmatik je mehkoba, ki traja tudi v hudih zmrzalih, pa tudi specifična, vendar z lepim vzorcem. Zimske pnevmatike Tunga Nordway, katerih pregledi bodo analizirani na koncu članka, imajo vse te odličneposebnosti

Mnenje proizvajalca razvitih pnevmatik

Prvič, ta model je postavljen kot eden najboljših v smislu razmerja med stroški in kakovostjo in je namenjen uporabi v razmerah hude ruske zime. Popolnoma se mora spopadati z vsemi vremenskimi razmerami, poslabšati kakovost cestne površine. V svojem cenovnem segmentu je vodilno mesto v gumi Nordway Tunga. Mnenja kažejo, da vam omogoča, da se počutite varne med vožnjo, ne da bi porabili dodaten denar in ne preplačali za blagovno znamko.

Proizvodne tehnologije

Ker je Tunga Nordway 82Q pregled, ki je osnova za ta pregled, razmeroma nov, so se vsa znanja in izkušnje, pridobljene v zadnjih letih, uporabile za njegov razvoj. Posledično je uspela zbrati pozitivne trenutke vseh svojih predhodnikov. Poleg tega je proizvajalec skušal zmanjšati problem čim bolj ali sploh, da bi se znebili problematičnih vidikov, ki so se pojavili v preteklih modelih. Ta pristop je omogočil doseganje dveh pomembnih rezultatov hkrati. Prvič, uspelo je zmanjšati stroške proizvodnje in razvoja, kar je pozitivno vplivalo na končno ceno za potrošnike. Drugič, operativni parametri gume so se povečale, kar ne more, ampak prosim izkušene voznike.

Testiranje na proizvodni liniji

Model Tunga Nordway 175 * 65 R14, ki se govori v njegovo korist, je bil preizkušen ne samo med razvojem. Vsaka pnevmatika, ki prihaja iz transportnega traku, se preverja glede skladnosti s standardi in pomanjkanjem zakonske zveze. Poleg tega obstajajo nove stranke, v katerihproizvodni proces je bil spremenjen, da bi dosegli najboljšo zmogljivost v skladu s posodobljenimi tehnologijami, ter opravili dodatno testiranje v razmerah, ki so čim bližje dejanskim.

Uravnotežena sestava gumijaste zmesi

Prvi problem zimskih pnevmatik je ravnovesje mehkobe pri različnih temperaturah. Če pretiravate, lahko ustvarite pnevmatike, ki postanejo kamen že pri -15 stopinj, ali obratno, pri temperaturah blizu plus, so močno nagnjene k obrabi in poškodbam. V mešanico smo dodali več potrebnih komponent, zaradi česar je bolj odporna na obrabo, ne da bi pri tem izgubila dinamične lastnosti. Na primer, izziv silicija je okrepiti notranjo strukturo kremena in preprečiti obrabo pri zdrsu, kot tudi premik čistega asfalta. Poleg silicija se uporabljajo tudi številni drugi materiali, od katerih je vsak odgovoren za določen parameter. Tako je bilo mogoče ustvariti mešanico, ki ne izgubi svoje elastičnosti tudi pri razmeroma nizkih temperaturah, vendar je odporna na obrabo in se dobro izraža na cesti, ne glede na vrsto cestne površine, ne glede na to, ali je zemlja ali asfalt, in se tudi odlično bori z vremenskimi pojavi v obliki snežna kaša, ohlapen sneg ali led. Branje Tunga Nordway 175 * 70 R1382Q pregledi, to je enostavno prepričati, da je res.


Posebna risba tekalne plasti

Pri razvoju strokovnjakov je bila izdelana edinstvena risba, ki je omogočila doseganje najbolj zanesljive sklopke s cestiščem. Prejel je usmerjeno strukturo indala je svoje pomembne prednosti. Razlikovalne lastnosti lahko imenujemo stabilnost menjalnega tečaja in precej visoko raven nadzora nad vozilom. Pri razvoju blokov tekalne plasti je bil poudarek na uporabi gume v obilnem sneženju, zato je konstrukcija zasnovana tako, da se je pnevmatika lahko čim prej očistila zbranega snega. Ta struktura, kot je razvidno iz pisnih pregledov Tunga Nordway, je omogočila izboljšanje stabilnosti v ovinkih in ustvarila veliko število vsesmernih robov, od katerih ima vsak določen vpliv v svojem položaju. Stabilnost poteka zagotavlja srednji del tekalne plasti. Posebno pozornost je potrebno nameniti, saj lahko struktura, ki povezuje središče masivnih stranskih blokov, doseže maksimalno varno gibanje. Še posebej to točko bi morali ceniti vozniki, ki tudi v zimski sezoni cenijo priložnost, da gredo čim hitreje, če to dopuščajo vremenske razmere. Pravilno premišljena izmenjava blokov vam omogoča, da okrepite obliko pnevmatike in jo zaščitite pred morebitnimi poškodbami zaradi poseganja v ovire ali ostre predmete.

Struktura in varnost lamel

Kot smo že omenili, so lamele razporejene tako, da se avtobus lahko čim prej znebi zataknjenih in snežnih metež. Vendar pa je to daleč od vseh funkcij, ki jih opravljajo. Torej, kljub pomanjkanju vzdolžnih kanalov, zahvaljujoč risbi mreže lamel, imajo pnevmatike Nordway Tunga (recenzije, ki jih večkrat omenjajo) odlične zaščitne lastnosti.zaradi akvaplaninga, zaradi česar lahko varno preidete skozi snežno kašo z vodo, ne da bi vas skrbelo morebitno odnašanje. Tudi majhne lamele so dobile svojo nalogo. Zmanjšujejo učinek akustičnega šuma, ki ga povzroča pnevmatika v gibanju. Poleg tega zaradi njih obstaja možnost, da se lastnosti "Velcro" delno prenesejo na gume z žeblji. To je tisto, ki pospešuje kratkoročno lepljenje posameznih blokov na ledeno površino med ledom.

Trnje in njihova lokacija

V primeru žrebca se je proizvajalec odločil tudi za poskus in na splošno je bil zelo uspešen. Posebna oblika trnja je omogočila povečanje oprijema s površino ceste s spolzkimi premazi, kot so led ali snežna pobočja. In njihova pristojna lokacija izboljša stik s cesto zaradi dejstva, da istočasno hkrati delajo več konic. Kot kaže Cordiant Tunga Nordway, so se trnje izkazale za težke in praktično ne letijo. Njihova glavna naloga je odpornost proti zdrsu ob zagonu, vendar se popolnoma pokažejo sami in med zaviranjem, ne da bi kolesa zdrsnila po površini in se držala neenakosti na cesti.

Glavni pozitivni trenutki gume po podatkih proizvajalca

Kot navaja razvijalec, pri ustvarjanju ni bilo želje, da bi kakršenkoli nemogoč ideal, zdravilo, ker preprosto ne morejo biti. Vendar so poskusi reševanja problemov prinesli pozitiven rezultat. Tako lahko izpostavimo štiri pozitivne trenutke:
 • skrbno izdelavo gumeMešanica je omogočila povečanje življenjske dobe pnevmatike z zmanjšanjem obrabe ter povečanjem dinamičnih in sklopnih lastnosti.
 • Vzorec tekalne plasti vam zaradi orientacije daje možnost, da se prepričate o zimski cesti in zagotovite stabilnost tečaja.
 • Posebna oblika trnov je omogočila zmanjšanje zdrsa, kar je pozitivno vplivalo na porabo goriva ter dinamične in zavorne značilnosti pnevmatik.
 • Pametna razporeditev lamel je omogočila zmanjšanje hrupa, ki ga povzroča pnevmatika med vožnjo, doseganje maksimalnega samočiščenja gume in povečanje oprijema na cesti med vožnjo po ledu.
 • Vse to so izjave proizvajalca. Dejansko ustrezajo resničnosti in vam pomagajo razumeti pisne izjave voznikov Tunga Nordway 175 * 70 R13, ki so prevažali to gumo na več kot tisoč kilometrov.

  Pozitivne povratne informacije o pnevmatikah

  Med pregledovanjem komentarjev voznikov je včasih težko poudariti skupne točke, saj nekatere voznike presojajo različni dejavniki na različnih točkah. Veliko je odvisno od stroja, na katerem je bila izdelana guma. Vendar pa vozniki v nekaterih pogledih soglasno soglašajo. Te ocene se lahko štejejo kot značilne. Z analizo konic, napisanih na Tunga Nordway, lahko kot pozitiven riž razvrstimo naslednje:
 • Dobro premišljena tekalna plast. Ta proizvajalec ni prvi uporabil take risbe. Z leti se je izkazal na pozitivni strani, kar zagotavlja zanesljiv oprijem na cesti pod kakršnimi koli pogoji.
 • Kvalitativne bodice. Nov razvoj se je izkazal za dokaj popolnegauspešen in eksperiment je prejel veliko pozitivnih ocen. Trnje pomagajo pri gibanju, zagotavljajo oprijem, hkrati pa so varno pritrjene, kar loči gumo od še dražjih konkurentov, ki lahko v prvi sezoni letijo veliko število zatičev.
 • Visoka upravljivost. Vozniki ugotavljajo, da so avtomobili, opremljeni s to gumo, precej poslušni na progi, in jih upravljajo brez skrbi, da lahko na neki točki avto prenaša ali se bo obnašal neustrezno.
 • Nizki stroški. Ta trenutek je lahko pomemben za številne voznike, ki imajo poceni avtomobil. Kljub nizki ceni lahko guma povsem upraviči pričakovanja večine voznikov.
 • To so glavne pozitivne lastnosti, ki so zapisane v večini pregledov. Vendar pa ni šlo brez nekaj negativnih točk.

  Negativne točke, opažene v pregledih

  Presenetljivo, glede na nizke stroške, vendar se uporabniki ne soočajo z veliko pomanjkljivostmi. Med vsemi pregledi je treba poudariti le dve točki. Prvi je volumen. Kljub poskusom razvijalca, da bi se ga znebili, problema ni bilo mogoče rešiti v celoti. Vendar ne pozabite, da trpi skoraj vse zimske pnevmatike, zato, kot sami vozniki poudarjajo, je mogoče ta hrup uskladiti z obvladljivostjo. Še en negativen vidik za nekatere uporabnike je bilo neustrezno uravnoteženje gume, čeprav je ta problem redko redko zaradi začetne kontrole v obratu. Nekajprimerov, kot je opazno v pregledih, je bilo treba namestiti precej težko težavo, toda na ta način bi lahko problem rešili v celoti. Na splošno, oprijemljive kritike gume Tunga Nordway R14 pregledi niso dovoljeni. Hkrati pa mnogi uporabniki pravijo, da po popolnem rušenju ne bi smeli ponovno kupiti istega modela.

  Primerjava pregledov s trditvami proizvajalcev

  Na splošno je bila guma precej kakovostna. Proizvajalec si ni prizadeval za pretiravanje svojega dostojanstva, ampak odkrito in odkrito je izpostavil osnovne parametre, ki so pomembni za večino voznikov. Edini vidik, ki ne ustreza resničnosti, je bil obseg pri premikanju po čistem asfaltu. Vendar pa je ta trenutek mogoče odpustiti, glede na nizko ceno in odlične dinamične lastnosti. V zvezi z obrabo, potem tudi tukaj, vse znotraj razumnega. Če uporabite gumo nenatančno, jo lahko seveda ubijete na robovih ali tramvajih. Toda na splošno kaže zelo dobre rezultate, in nekateri vozniki, ko pišejo o Nordway Tunga pregledih, opažajo skoraj popolno pomanjkanje znakov obrabe tudi po 10.000 prehodih kilometrov.

  Zaključek

  Ta model gume je odličen za tiste, ki ne želijo plačati za ugledno blagovno znamko, vendar ne bo prihranil pri lastni varnosti gibanja. Če se ne bojite malo nepotrebnega hrupa pri vožnji po asfaltu, bodo te pnevmatike odlična izbira, ki vam bo prihranila proračun in pozabila na problem nakupa novih pnevmatik za naslednjih nekaj let.

  Sorodne publikacije