Najboljši sprejemniki za domači kino - pregled, proizvajalci, funkcije in pregledi

Zamisel o združevanju vseh multimedijskih sistemov pod enim kontrolnim virom se je rodila že zdavnaj, toda šele danes, ko so digitalne tehnologije prejele veliko izboljšav, je prišla do svoje inkarnacije. To je AV sprejemnik za domači kino.

Ta naprava je sposobna delati z večkanalno akustiko in sprejemati multimedijske podatke iz različnih pripomočkov: od vinilnih zapisov do zadnjega iPhonea. Domače gledališče brez sprejemnika nima številnih zanimivih, sodobnih in praktičnih možnosti. Funkcionalnost multimedijskih sistemov s to napravo se vsaj enkrat poveča, rezultat pa upravičuje vsa pričakovanja. Torej vam predstavljamo najboljše sprejemnike za domači kino. Oglejmo si najbolj priljubljene modele uglednih blagovnih znamk, ki so vsebovale kakovostno komponento in dobre povratne informacije uporabnikov.


Težava pri izbiri

Pred priključitvijo domačega kina na sprejemnik bi morali vedeti, da takšne naprave ne morejo biti preprosto poceni. Moderni in visokotehnološki nabor čipov se začne z oznako 10 tisoč UAH. Torej, če boste našli na števec shranjevanje notebook gadget za 5 tisoč rubljev in ki vam zagotavlja prodajalca, da je to dober in praktičen model, nato pa šel mimo. V nasprotnem primeru tvegate nakup neželenih smeti, ki ne bodo samo brez prahu, ampak tudi vzporedno.priključena oprema se lahko poškoduje.
Da, komplet "all-inclusive" lahko najdete, če prodajate komplet za domači kino s sprejemnikom, slednji pa je bonus za znižano ceno za istih 5 tisoč rubljev. Ta tečaj trženja je popolnoma upravičen, da bi lahko prodali drago kino. Ni se treba bati takšnih ponudb, zlasti ko gre za vintage blagovne znamke, kot so Yamaha, Onkyo, Denon ali Marantz. No, s tujci, "kitajski" bi morala biti pozorna, in je bolje, da ne tveganje, daje prednost dokazano proizvajalcev. Na srečo, zadnje imajo dovolj, kot tudi sami pripomočke.

Nato preučite posebne modele sprejemnikov za domači kino, začenši s segmentom premium in konča s proračunskimi napravami ter prednosti in slabosti povratnih informacij.

Onkyo TX-RZ3100

Vodja proizvajalca onkyo premium, TX-RZ3100, je dobro znan v svojem segmentu. Stroški sprejemnika za domači kino so bolj ali manj sprejemljivi za ta krog kupcev, vendar razmišljanje o pravih pošastih, katerih cena je primerljiva z novim avtomobilom, preprosto nima smisla. Domači potrošnik, vsaj večja polovica, še ni pripravljen porabiti takega denarja za tehniko takšnega načrta.
Prednosti te naprave lahko dolgo navedete, vendar je veliko bolj očitno, če pogledate samo zadnjo ploščo sprejemnika, kjer bomo videli 85 (!) Vmesnike za povezovanje najrazličnejših perifernih naprav in nekaj virov signala. In vse to ni za klopo, ampak deluje, kot je mislil proizvajalec. Daweisszmožen je servisirati najmočnejše akustične formate, kot je 11.2 z nazivno vrednostjo kanala 200 W, da ne omenjamo enostavnejših 5.1 sistemov. TX-RZ3100 sprejemnik za domači kino je odličen tudi za ljubitelje zvoka, ki preprosto potrebujejo "topel zvok vinila". Naprava je opremljena s fono-korekcijskim aktuatorjem za dinamični magnetni sprejemnik, ki omogoča razmerje signal /šum 90 dB.

Značilnosti tehnologije

Za ljubitelje sodobne tehnologije in tiste, ki se ne obračajo s toplino zvoka, je standardna povezava na voljo iz enega od 8 kanalov v vmesnik HDMI. Obstajajo različice prenosa z optičnimi kabli in brezžični Bluetooth-protokoli. Tam je bilo mesto za pomnilniške kartice flash, tako da ni nobenih težav s povezavo in predvajanjem. Treba je omeniti možnost natančnega prilagajanja digitalnih vezij v štirih različnih načinih. Ta točka je še posebej pomembna za igralce in tiste, ki so navajeni potopiti se v to, kar se dogaja. Če ste ljubitelj čistega zvoka, potem imate način Pure Audio, kjer izhod prejme signal z minimalno količino obdelave.
Kar zadeva povratne informacije uporabnikov, je vse enako dobro. Lastniki preprosto niso mogli najti vsaj nekaj kritičnih pomanjkljivosti v modelu, in tudi kljub dostojnim stroškom, naprava uživa priljubljeno priljubljenost pri domačem potrošniku.

Prednosti modela:
 • sinergija s katero koli periferijo (85 vmesniških povezav);
 • majhna raven harmonikov tudi pri visoki moči kanala;
 • Brezhibna montaža in privlačen videz.
 • Lack: ljubitelji vinilov se pritožujejo nad fonokorektorjem, ki podpira izključno MM senzorje. Ocenjeni stroški - okoli 150.000 rubljev.

  Marantz SR7011

  Zadnja stena modela Marantz SR7011 ni nič manj pošastna kot prejšnji odzivnik, zato ne bo nobenih težav s sprejemnikom s perifernimi napravami in povezavo domačega kina. Edina kritična razlika od TX-RZ3100 je 9.2 akustično delo. Več, na žalost, ne bo potegnil, vendar je to več kot dovolj za večino potrošnikov te vrste tehnologije.
  Pripomoček bo še posebej zanimiv in uporaben za tiste, ki želijo maksimalno udobje pri delu s pametnimi televizorji ali pripomočki na platformah Android in iOS. Sprejemnik ima veliko število nastavljenih načinov za te primere, zato ni treba iskati, pretvarjati in računati. Preprosto vključite ustrezno funkcijo in uživajte v popolni sinergiji.

  Posebne značilnosti modela

  Kar zadeva zvok, glede na povratne informacije uporabnikov ni nobenih pripomb. Izhod je res odličen zvok, z veliko nastavitvami, tako za "vinylschikov", kot tudi za ljubitelje sodobnih smeri. V tem segmentu je ta model eden najboljših sprejemnikov za domači kino.
  Prednosti naprave:
 • velik razpon parametrov zvoka;
 • tihi in interpretativni vnos za vinil (Phono);
 • Velika sinergija z mobilnimi in drugimi pametnimi napravami;
 • kakovostna montaža in lep videz.
 • Ni omejitev. Približna cena - približno 130.000 rubljev.

  Yamaha RX-V781

  Yamaha sprejemnik za domači kino ima vse potrebne funkcije, ki lahko zadovoljijo večino potrošnikov. Obstaja vaiff, internetna vrata, modul za video vire, podporo za pretakanje preko Spotify in AirPlay ter vnos vinilov. Doslej ni vsak sprejemnik v tem razredu imel tako velik nabor.
  Zvok "Yamahe" je čudovit. Uporabniki v svojih ocenah so se razpršili do sprejemnika levo in levo. Funkcije in nastavitve se tudi ne prenesejo. Intuitivni meni in priročnost dela z zunanjimi napravami, vključno s pametnimi telefoni, vam omogočata hitro navigacijo in začetek.

  Značilnosti sprejemnika

  Tako so značilnosti "Yamahe" bolj skromne od zgoraj opisanih naprav, vendar je kljub sorazmerno nizkim stroškom model mogoče varno imenovati vodja svojega segmenta, ki bo pravilno razkril možnosti domačega kina in mejni periferiji. Prednosti sprejemnika:
 • odličen funkcionalni sklop;
 • intuitiven vmesnik;
 • priročno upravljanje pametnega telefona;
 • nizkofrekvenčni in visoko občutljivi vnos fonokoracije;
 • odlična kakovost izdelave.
 • Pomanjkanje: zaradi visoke zmogljivosti je CRI opazno dodan. Ocenjeni stroški - približno 60.000 rubljev.

  Denon AVR-X1300W

  Blagovna znamka Denon samozavestno vodi proračunski segment s svojimi vsestranskimi in večnamenskimi napravami, ki stanejo do30 tisoč rubljev. Ta model je kot nalašč za tiste, ki se odločijo za izgradnjo sistemskega vstopnega nivoja 7,2 ali manj, medtem ko pričakujejo dober zvok.
  Devaysi se postavljajo predvsem kot sprejemnik za video naprave. Tukaj imamo pet HDMI vmesnikov, ki podpirajo ultra visoko resolucijo 4K. Prav tako je treba opozoriti, da je vsak vnos prejel svojo specifično destinacijo, označeno na hrbtni strani, tako da je vedno prisotna hitra tehnika, kjer bi se spotaknili. Optični vhodi so samo dve, prav tako linearni. To je dovolj za normalno sinhronizacijo z osebnim računalnikom, še posebej, če ima diskretno zvočno kartico. Daweiss podpira brezžične wifi protokole in se enostavno poveže z lokalnim omrežjem. Zato bo poslušanje radia mogoče brez povezovanja z računalnikom, prisotnost AirPlay pa bo zagotovo cenila lastnike naprav "apple".

  Posebne značilnosti naprave

  Pri pregledih uporabniki ne omenjajo nekaterih kritičnih napak. Sprejemnik popolnoma in popolnoma zapusti svoje priključke in je odličen primer visokokakovostne naprave v proračunskem segmentu. V specializiranih forumih in virih, kjer je glasove in kritike skoraj nemogoče kupiti, pripomoček prejme povsem pozitivne ocene uporabnikov in strokovnjakov. Prednosti modela:
 • odlično razmerje med ceno in kakovostjo;
 • obstaja veliko število vmesnikov;
 • dobra kakovost izdelave;
 • ​​
 • lep videz v klasični izvedbi;
 • je najboljša možnost med proračunskimi modeli.
 • Minus: Za nekatere uporabnike sta lahko dva linearna vhoda premajhna. Približna cena - približno 28000 rubljev.

  Če povzamemo

  Za navigacijo po različnih predstavljenih sprejemnikih in izbiro prave možnosti za vas je treba najprej posvetiti pozornost možnostim ojačevalne poti naprave in razpoložljivi akustiki. Nobenega razloga ni, da bi preveč plačali za prekomerne kanale, če imate sistem domačega formata 5.1. Veliko bolj praktično v tem primeru se bo ujemalo s kakovostjo zvoka in ne s količino. Pomembno je omeniti tudi včasih precenjene zmogljivosti. Pri izračunu je potrebno upoštevati koeficient nelinearnih popačenj (CNS /THD), ne pa tudi najvišje vrednosti. Manjši kot je CNS, bolj je razredčen harmonik v njem in boljše sondiranje. Na primer, 50 vatov na enem kanalu v 5.1 akustičnem sistemu bo dalo vseh 300 vatov moči, kar je dovolj za najtežje ljubitelje glasbe. No, v drugem se morate osredotočiti na priljubljenost blagovne znamke. Dober proizvajalec ne bo nikoli izpustil ničesar, kitajsko znanje pa bo še vedno enako številu strojev za žigosanje. Zato ne bi smeli pričakovati zelo demokratične cene. Pregovorna obljuba nesrečnega, dvakratnega plačila, je tukaj kot še nikoli doslej.

  Sorodne publikacije