Motorno kolo BMW R1200RT: specifikacije, primerjave s konkurenti in pregledi

Motorno kolo podjetja BMW, katerega sedež je v Nemčiji, se že dolgo šteje za legendarno in se imenuje standard. So neposreden primer močnega in zanesljivega sodelovanja. Zato nihče ni presenečen, da se vsak poznavalec takšnega prevoza veseli videza novosti. Eden najbolj uspešnih, pred kratkim predstavljenih na trgu, je BMW R1200RT (pregled, predstavljen v tem članku). Pojasniti je treba, da so strokovnjaki in kupci ta prevoz označili kot zelo kakovostno motorno kolo, ki je odlična tako za hitro vožnjo kot za turistična potovanja. O tem bomo še naprej govorili.

Splošni opis

Ta novost je motorno kolo, katerega proizvajalec ga je pripeljal v turistični razred. Stopnja udobja velja za enega vodilnih na svetovnih lestvicah. Razvijalci so lahko ustvarili kolo, ki tudi pri visokih hitrostih vozniku ne bo povzročalo neprijetnosti. Obstaja posebno aerodinamično vetrobransko steklo, ki zagotavlja zaščito pred pretokom zraka.

Ročaj na sedežu in volan ima posebne funkcije ogrevanja. Voznikov sedež je nastavljiv po višini, razpon je od 805 do 825 mm. Če morate kupiti višji /nižji sedež, lahko kupec naroči želeno za dodano vrednost. Če primerjate ta model s prejšnjimi spremembami, je opisan ožji okvir. Krmilne ročice in vzglavnike je mogoče brez težav prilagoditi.

Proizvodnja

Ta model prevoza ima tri generacije. Prva je bila izdana med letoma 2005 in 2009. Razlikuje se po tem, da ima nameščen dvocilindrični motor. Njegova moč je bila 110 konjskih moči. Druga generacija je bila izdana od leta 2009 do 2013. Na njej je bil nameščen nov motor. Kazalniki navora so bili dvignjeni. Maksimalna hitrost se je povečala. Poleg tega je model prejel majhne spremembe v telesu. Tretja generacija, opisana v tem članku, je na voljo od leta 2014. Motor ima hladilno moč tekočine 125 konjskih moči. Spojka je narejena v oljni kopeli. Videz je bil popolnoma posodobljen. Izdelan je bil nov okvir, plošča naprave in izboljšana ergonomija. V primerjavi z drugimi modifikacijami so bile določene elektronske možnosti, o katerih bomo govorili nekoliko spodaj. Ta model se lahko šteje za dokaj uspešen in priljubljen. Znana je po vsem svetu.

Ergonomija

Ta motocikel je BMW R1200RT, ki olajša zamenjavo olja na postaji. Storitev je bila ustvarjena na podlagi prejšnjih sprememb, ki so bile v celoti zaščitene pred slabim vremenom. Izboljšane so bile zaščitne lastnosti.

Mnogi lastniki opozarjajo, da med testno vožnjo obstajajo posebni pogoji za preverjanje prevoza: temperatura je približno nič, sneg je. Zato so v celoti sposobni ugotoviti, kako dobro segreva sedež in ročaj, kako dobro vetrobransko steklo opravlja svoje funkcije. Posebne lastnosti vetrobranskega stekla, deflektorjev in. \ Tidealno urejena ogledala so se lahko odlično manifestirala. Hladni vetrovi in ​​težki sunki zelo redko motijo ​​voznika. Noge ščitijo krpe, zato vam ni treba nositi nobenih zelo toplih čevljev. Tudi v hladnem vremenu bo težko zamrzniti, saj je s tem potrebno opozoriti, da se nekateri deli naprave ogrevajo.
Nekateri kupci opozarjajo na eno pomanjkljivost. Pri največjem dvignjenem steklu, če ima voznik višino približno 180 cm, je pregled blokiran zaradi vrha tega stekla. Zato, če ni snega in vetra, je bolje spustiti malo vetrobransko steklo, tako da nič ne moti. Treba je opozoriti, da tudi v takem položaju hrup vetra ne moti voznika.

Motor

Motor R1200RT ima prostornino 1170 kubičnih centimetrov. Prvič se je pojavil v modelu R120GS. Po uspešnem testu je bil ta motor nameščen na novem motorju. Deluje na dveh valjih in 4 stopnjah. Moč se je povečala s 110 na 125 konjskih moči. V tej motobiki se uporablja vleka, ki omogoča hitro overclock. Ko govorimo o tehničnih specifikacijah, se to motorno kolo pospeši od nič do stotinke v samo 4 sekundah. Ta motor se od starejšega brata razlikuje po tem, da ima velik generator in razširjeno ročično gred. Vozlišča so dobila resen valni učinek. Toda z vsemi zgoraj opisanimi značilnostmi so razvijalci lahko izboljšali motorno kolo in popolnoma odvzeli osebi vibracije. Motor tiho deluje v prostem teku in na največjih obratih. Ni nihanjaali kreteni. Velikost porabe goriva je približno 5 litrov na 100 km vožnje.

Delo motornega kolesa

Računalnik BMW R1200R, katerega pregledi so odlični, zagotavlja tri vrste vožnje. Prva se imenuje dež. Prevedeno v rusko pomeni "dež". Ta način je primeren za potovanja v oblačnem vremenu ali v mokrem asfaltu. Drugi način delovanja se imenuje Road, ki je preveden v rusko kot "cesta". Ta način je treba uporabiti, če oseba opravi neprekinjeno potovanje ali samo obišče mesto. Tretji dinamični način je zasnovan za tiste, ki ljubijo visoke hitrosti. Plinski gumb deluje in se popolnoma pokaže, ni napak in sunkov. Elektronika pri nizki moči motorja ni utišana, dinamična vožnja pa je odvisna od aktiviranega načina. Nadzor stabilnosti je prijeten tudi za mnoge kolesarje. Funkcija tega sistema je, da spremlja, kako se kolesa vrtijo. Skladno s tem zmanjša dobavo goriva, če pride do neravnovesja. Ta pomočnik deluje na različne načine v različnih načinih, zato se varnost voznika izboljša. ) .push ({});

Suspenzija

Suspenzija si zasluži nekaj pohvalnih besed. Izposojena je bila iz modela drugega proizvajalca. To je zgodba S1060GT. Toda pri sestavljanju opisane basne so bili izboljšani sistemi. Elektronika je bila v največji možni meri izbrana v sedanji realnosti. Zahvaljujoč nastavitvi vzmetenja lahko spreminjate načine delovanja tudi pri gibanju. Zaradi tega je mogoče zamenjati mehki način jahanja, trd in normalen. Odvzem je v celoti odvisen od tegamotorja. Računalnik je vgrajen tako, da samodejno nadzoruje in prilagaja delovanje vzmeti v popolnoma avtomatskem načinu. V pripombah kupci opisujejo, da je narava vožnje v celoti odvisna od nastavitve vzmetenja. V togem načinu je motocikel BMW R1200RT (lastnikova povratna informacija je podrobneje opisana v članku) podobna močnemu športnemu vozilu, v mehkem načinu, velik skuter. Vzmetenje je popolnoma odvisno od različic motorja. Računalnik je vgrajen tako, da samodejno nadzoruje in prilagaja delovanje vzmeti v popolnoma avtomatskem načinu. Odobritev je bila zmanjšana v primerjavi s prejšnjimi spremembami. Zato lahko voznik varno vstopi v dirkalni krog na dirkališču.

Več o elektroniki

Motorno kolo BMW R1200RT, katerega specifikacije so impresivne, je izšlo leta 2014. Šteje se, da je vodilna v uporabi elektronike. Opozoriti je treba, da je opremljen z velikim številom sistemov, ki pomagajo olajšati gibanje in ga narediti čim bolj varnega. Na voljo je tudi podpora GPS. Seveda je nameščen velik barvni TFT zaslon. Za več podrobnosti o zgoraj opisanih sistemih se pogovorimo o tem.
Funkcija vzmetenja deluje v treh nastavitvah. Gre za svetlobo, normalno, težko. Odvisno je od tega, kaj voznik želi voziti. Nastavitev se izvede samodejno ali ročno. Treba je opozoriti, da je majhen odtenek: če ima oseba dinamični način vožnje, ki samodejno vklopi togoČe prilagodite vzmetenje, lahko voznik ročno preklopi vzmetenje na kateri koli drug tip. Naslednji sistem vozniku preprečuje fino nastavitev regulatorjev. To je tako priročno, da se ta napaka ne čuti. Če osebi ni všeč elektronika, lahko opazimo, da je osnovna oprema te motobike opremljena z avtomatsko deaktivirano funkcijo. TFT zaslon velja za novost v celotni seriji motornih koles R. diagonala je 5,7 palca. Na zaslonu se prikažejo informacije iz računalnika in avdio sistema. Omogoča tudi spremljanje nastavitev načina vožnje, vzmetenja, temperature zraka, stanja pnevmatik in večpredstavnosti. Lahko se pojavi zemljevid, ki otežuje pogled, zaslon pa ima dva položaja. V skladu s tem lahko preprosto najdete besedilo, v katerem je besedilo berljivo. Na predstavitvi se je podjetje osredotočilo na to motorno kolo BMW R1200RT (specifikacije so navedene zgoraj), tako kot pri prevozu, ki ima poseben paket možnosti "Premium". Preizkusno kolo ima nekatere od teh funkcij. Gre za osrednji grad in pomočnika. Obstaja tudi sistem proti kraji. Te možnosti lahko kupite naenkrat s plačilom določenega zneska. Poleg tega se navigacijski sistem prodaja tudi ločeno.

Stroški opreme

Obstaja ogromen seznam dodatne opreme, ki jo je mogoče kupiti po ločenih stroških. Navedete lahko seznam, kot so navigacija, zvonci in akustični sistem. Funkcija ogrevanja sedežev in pisala se šteje za dodatno, zato je treba plačati. To velja za enega najpomembnejšihSlabosti motornega kolesa BMW R1200RT. Fotografija je predstavljena v članku. V salonih ruskih trgovcev je cena kolesa 850 tisoč rubljev. za standardno opremo. Ta cena za mnoge ljubitelje se zdi prevelika. Po drugi strani pa ne smemo pozabiti, kdo je proizvajalec tega motornega kolesa.

Povzemimo

. Kako uspešen je bil moto BMW R1200RT? Največja hitrost - več kot 200 km /h. Še posebej upoštevajte zavorni sistem. Obstajata dva pogona spredaj in eden za seboj. Zavore delujejo odlično, takoj, takoj po zahtevi voznika, delajo do 100%. Vozniki nimajo želje po dokončanju zavornega sistema. Nadmorska višina zagotavlja tudi zaščito pred vetrom. Zaradi običajnega vetrobranskega stekla, ki ne ovira gledanja, je mogoče shraniti ne le obraze in telo, ampak tudi roke. Na splošno, če oseba vozi v hladnem vremenu, lahko vklopi ogrevanje sedeža in sedeža. Upravljanje je veliko bolj priročno kot v prejšnjih modelih. Seveda je treba opozoriti, da je ta motocikel težak in velik, zaradi česar obstajajo nekatere omejitve, toda udobno sedeti na njem in ga uporabljati. Vse naprave so odlične v smislu ergonomije. Standardni sedeži so zelo udobni in udobni, zato jih nihče ne želi zamenjati z drugimi. Najbolje je, da izberete visoko kakovostno gorivo, in sicer bencin AI-95. Če greste počasi in mirno, lahko na eni posodi premagate približno 350 km. Treba je opozoriti, da je to kolo BMW R1200RT (opisano zgoraj) opremljeno s posebnim čipom proizvajalca. Obstaja poseben sistem pomoči, ki pomaga vstopitigoro Takšni sistemi so nameščeni z avtomobilom. Če morate motocikel premakniti iz kraja, medtem ko mu ne dovolite, da se premakne nazaj, morate le to aktivirati. Podpirala bo zavore. Suha masa vozila je 275 kilogramov, zato je ta funkcija zelo uspešna. Kupci ugotavljajo, da je vzmetenje popolnoma kos nalogi. Glede na dejstvo, da je na voljo precej velik obseg nastavitev, jih je mogoče v vaši vožnji čim bolj prilagoditi. Popolnoma bodo sposobni obvladati ostre manevre in z običajno mirno vožnjo po asfaltu, ki ni boljše kakovosti. Ponos podjetja je sistem za nadzor proge. Zahvaljujoč temu lahko spremljate več parametrov motornega kolesa in se zaščitite pred trkom. Če govorite o tem sistemu podrobneje, je potrebno reči, da sledi oprijemu na cesti. Vgrajeni računalnik omogoča preklapljanje med različnimi načini delovanja. Deževno obdobje se razlikuje po tem, da se kolo, ki prehaja po mokrem asfaltu, ne bo vdrlo v drsnik. To bo zagotovilo največjo varnost voznika. Kot je že jasno, na splošno, kolo ima veliko prednosti. Kupci poudarjajo eno pomanjkljivost - to je njegova visoka cena. Če želite kupiti ne-golo motorno kolo in z vsemi možnimi možnostmi, potem morate plačati ta znesek. Vsakdo, ki spoštuje sebe kolesarje, mora nujno poskušati voziti ta motor, saj očitno udari voznika. Poleg tega je treba opozoriti, da se ta motocikel redko pojavi pri nesrečah. Narejen je na tak način, da so takšni primerizmanjšali na minimum. Vsi sistemi in funkcije dobro delujejo in so prijetni za voznika. V primeru motenj se motorist lahko obrne na servisni center.

Sorodne publikacije