Kako odstraniti prekrivanje na Androidu: Vodnik po korakih, funkcije in priporočila

V novejših različicah operacijskih sistemov za mobilne naprave se uporabniki Android 6 (Marshmallow) in 7 (Nougat) soočajo s povsem nenavadno situacijo, ko pri poskusu namestitve aplikacije sistem ne izda napake, ki kažejo, da so bili zaznani prekrivki in preden namestite program, morate onemogočiti dovoljenje. Kaj je razlog za ta pojav in kako odstraniti prekrivanje na Androidu, preberite naprej. Postopek odklopa te funkcije je praviloma preprost, na različnih napravah različnih proizvajalcev pa je lahko način dostopa do dela njegove deaktivacije nekoliko drugačen.


Kaj je prekrivanje v sistemih Android 6 in 7?

Preden začnete pregledovati problem, kako odstraniti prekrivanje na Android 6 ali sedmi različici, morate začeti s tem, kako je videti, zakaj je to potrebno in zakaj povzroča napake. Izkazalo se je, da so razvijalci šeste modifikacije operacijskega sistema Android poskušali v sistem vnesti še nekaj dodatnih elementov udobja pri delu z nameščenimi aplikacijami, in sicer v dejstvu, da je bila vsaka aplikacija, s katero je uporabnik trenutno v uporabi, aktivna in da so vsi ostali delovali kot v ozadju, vendar se je pojavil nad glavnim oknom aktivnega programa, če obstaja aktiviranje nekaterih dejanj in procesov.
Za enostavnejše razumevanje je lahko Facebook primer sel. Recimo, da ste z neko osebo do določene točkegovoril, potem pa je bilo treba sprožiti drug aplet (na primer, da pogledamo nekaj pomembnih informacij na internetu). Glasnik je ostal aktiven, vendar deluje v ozadju, njegovo zloženo okno pa je v ospredju. Takoj, ko pride sporočilo od vašega sogovornika, se program takoj prikaže na zaslonu in preko aplikacije, s katero delate. To je prekrivanje.


Po eni strani se zdi dobra ideja. Po drugi strani (kot je pogosto), je palačinka prišla ven s prsi, ker lahko ta funkcija povzroči veliko napak.

Kako se izkaže, da je napaka

Vprašanje, kako odstraniti učinke prekrivanja, medtem ko puščamo ob strani in vidimo, kako ta napaka vpliva na uporabnika.
Dejstvo je, da se lahko zrušitev pojavi tudi pri namestitvi novega programčka, ko uporabnik klepeta ali uporablja isti sel. Ko poskusite namestiti novo aplikacijo, se najprej zahtevajo posebna dovoljenja in sam sistem se na to odzove tako, da prepreči spremembo parametrov. Tako se izkaže, da obstaja konflikt med nameščenim programom in sistemom (čeprav je v resnici res napaka v tem povsem drugačnem appletu, na primer isti messenger). Očitno je vprašanje, kako odstraniti prekrivne vsebine iz programa Android, mogoče rešiti z zaustavitvijo programa ali popolnim ponovnim zagonom naprave. Ampak ne pozabite, da so isti kurirji ali optimizatorji-čistilci najpogosteje v samodejnem zagonu in začeti s sistemom. Torej, če v njihbo zaznal dejavnost, še vedno boste dobili sporočilo o napaki. In onemogočanje nekaterih samodejnega nalaganja postavk z običajnimi sredstvi Android včasih ne more biti.
Za to morate namestiti dodaten programček, ki lahko povzroči podoben učinek ali pa popolnoma onemogoči sistemsko funkcijo.

Zaznano prekrivanje: kako odstraniti sporočilo "Android" v splošnem primeru?

Kljub temu obstaja več možnosti za reševanje tega problema. Ponavadi je vprašanje, kako odstraniti prekrivanje na Androidu, na večini naprav zelo enostavno rešiti.
Vstopiti morate v meni z nastavitvami in obiskati razdelek z aplikacijami. V zgornjem desnem kotu je pritisnjen gumb z orodjem, nato je izbran element "Vrh vseh oken".
Nato se prikaže seznam vseh programov, ki uporabljajo prekrivanje. Lahko jih onemogočite tako, da drsnik preprosto premaknete iz "Da" v "Ne". To pa žal velja samo za aplikacije po meri. Vzorcev koledarja ali fotoaparata ni mogoče konfigurirati podobno kot programčki.

Prekinitev prekrivanja na napravah Samsung

Vprašanje, kako odstraniti prekrivanje na napravah Android v napravah tega proizvajalca v prvih fazah, se ne razlikuje od zgoraj predlagane metode.
Edina razlika je, da morate v razdelku za aplikacije najprej obiskati ustreznega upravitelja, pritisniti gumb z možnostmi in šele nato se bo pojavil meni "Vrh vseh aplikacij". Toda tukaj je zanimiva podrobnost. Lahkoizklopite funkcijo za vsak posamezen aplet ali pa onemogočite njeno uporabo, kar je veliko boljše, saj lahko sistemske nastavitve zelo pogosto "odletijo" ob ponovnem zagonu.

Prekinitev prekrivanja na napravah LG

Načeloma je za naprave tega proizvajalca težko odpraviti problem, kako odstraniti prekrivanje na Androidu.
Samo za dostop do deaktivacijskega dela te funkcije ni meni menedžerja (kot na napravah Samsung), gumbi v obliki orodja ali povezava, kot je "Več" ali "Napredno", ampak meni "Prilagajanje aplikacij".

Navodila: kako odstraniti program napak na Androidu?

Nazadnje, nekaj besed o situaciji, ko ne želite popolnoma izklopiti funkcije (toda nekatere nepotrebne sistemske aplikacije jo še vedno uporabljajo trajno), ali pa jo sploh odstranite (ne onemogočite, ampak izbrišite). Brez korenskih pravic v tej situaciji ne morem storiti, ker za odstranitev sistemske programske opreme na sam Android in prepoveduje. Vendar pa je izhod. Obstaja veliko programov za pridobitev ali vdelano programsko opremo iz korenske pravice, vendar vsi ne delujejo pravilno, kar pogosto povzroča takšne napake, da celoten sistem ne deluje.
Kot eden od dokazanih in zanesljivih programčkov lahko svetujemo Kingo Root. In kot optimizator, ki deluje enkrat in potem ne moti delovanja sistema, - Root Booster. Ko namestite Kingo Link, vam nihče ne bo škodoval v sistemskih programih, tam najti ustrezno storitev (nekaj takega kot Draw Over ali. \ TScreen Overlay) in jo popolnoma in nepreklicno odstranite. Če je to uporabniški program, lahko to storite brez njega, vendar ga izbrišete na standardni način s predhodnim brisanjem predpomnilnika in brisanjem vseh podatkov. Toda to morda ne bo delovalo.

Zaključek

Če nobena od zgoraj navedenih metod ne bo pomagala ali programi, ki uporabljajo prekrivanje, je nemogoče odstraniti, boste morali uporabiti "težko artilerijo" (popolna ponastavitev na tovarniške nastavitve), če ste prej izvedli vsaj varnostno kopijo. Vendar pa lahko uporabite in nič manj učinkovit način, in sicer - iti na nižjo različico operacijskega sistema, recimo, peta sprememba. Samo, da ne bo nobenih žuželk s plastmi.

Sorodne publikacije