Laserski tiskalnik Xerox Phaser 3010: Pregled, opisi, funkcije in pregledi

Najsodobnejša laserska tiskalna enota v razredu s 4,000-stransko velikostjo tiskanja je vse o Xerox Phaser 3010. Ta periferna rešitev je odlična za ustvarjanje podsistema za oddajanje dokumentacije v majhni pisarni ali doma. Gre za njegovo sposobnost in bo šel še dlje v tem gradivu.

Kakšna je rešitev za katere naloge je ta obrobna rešitev?

Proizvajalec Xerox Phaser 3010 je postavljen kot začetna rešitev. Podobna pripadnost kaže tudi na zelo demokratično vrednost, vendar majhno količino tiskanja na koledarski mesec in skromne tehnične specifikacije. Glavna področja uporabe tega laserskega tiskalnika so:
 • Majhna pisarna z več računalniki 10-15 kosov.
 • Pogoji na domu.
 • Majhna delovna skupina z največ 15 delovnimi mesti
 • V vseh drugih primerih ni mogoče obravnavati periferne rešitve, ki se v celoti upošteva v tisku. Potrebno bo kupiti dodatne večnamenske naprave, ki bodo pokrivale povečano potrebo po tisku.

  Dokončanje

  Seznam celotnega sklopa obravnavanega laserskega tiskalnika vključuje naslednje:
 • kartušo Xerox Phaser 3010, ki se začne s 70-odstotnim polnjenjem tonerja.
 • Vmesni kabel za preklop na sistemsko enoto osebnega računalnika.
 • Električne žice.
 • Disk s programsko opremo, ki vsebuje različne različice gonilnikov in aplikacijske programske opreme za izvajanjediagnostičnih funkcij periferne naprave.
 • Navodila za uporabo v glavnih mednarodnih jezikih.
 • Jamstvena kartica podjetja.
 • Zgornji seznam zadostuje za takojšnjo zbiranje celotnega podsistema tiskanja po nakupu in začetek uporabe te periferne naprave za predvideni namen.

  Možni načini povezovanja

  Kot je bilo že omenjeno, je tiskalnik Xerox Phaser 3010 proračunska periferna rešitev, zato ima samo en način za povezavo - USB. Zmogljivosti tega žičnega načina pridobivanja informacij so povsem zadostne za popolno delovanje takšnega podsistema vnosa na ravni tiskanja. Osnovna različica tega vmesnika za ta laserski tiskalnik je 2.0.

  Takšno periferno rešitev je mogoče povezati tudi z revizijami vmesnika 1.X in 3.0. V prvem primeru se bo znatno zmanjšala hitrost tiskanja, v drugem pa ne bodo v celoti izkoriščene zmogljivosti komunikacijskih vrat. Glavna pomanjkljivost USB žičnega vmesnika je prenos funkcij tiskalnega strežnika na najbližji osebni računalnik ali inteligentni usmerjevalnik. Toda za majhne pisarne ali takšne delovne skupine to ni toliko težava. O naprednejših načinih tiskanja v tem primeru, in jezik ne more biti iz razloga, da je proračun rešitev in v tem primeru, stroški pridejo v ospredje. Z zmanjševanjem načinov povezovanja inženirjev-razvijalcevobičajno znatno zmanjšajo stroške tiskalne naprave.

  Specifikacija hitrosti

  Po vklopu za 25 sekund, je Xerox Phaser 3010 potreben za predgrevanje. Po tem je popolnoma pripravljen opravljati svoje neposredne funkcije - tiskati. V prihodnosti natisne prvo stran formata A4 v 8 sekundah. Nato lahko odda do 20 listov natančno enake velikosti na minuto. Zgornje številke veljajo za osnutek. V primeru enakega žiga z visoko ločljivostjo in izboljšano kakovostjo se bo hitrost zmanjšala in naredila 12-15 listov A4 na minuto.

  Dovoljenje

  Največja ločljivost tiskanja strani je 1200x1200. V resnici laserski Xerox Phaser 3010 natisne strani z ločljivostjo 600x600, povečanje na 1200 x 1200 pa z uporabo interpolacijske tehnologije. Ta način zmanjša hitrost tiskalnega podsistema in poveča porabo tonerja. Tudi v obravnavanem laserskem tiskalniku se izvaja in osnutek načina izpisa dokumentacije, v katerem se ločljivost natisnjenih listov zmanjša na 300x300. Zaradi tega se hitrost tiskanja poveča in poraba tonerja se zmanjša, vendar kakovost besedilnih dokumentov ostaja na sprejemljivi ravni. V primeru tiskanja diagramov, grafov ali preprostih enobarvnih slik je bolje uporabiti čisti način z ločljivostjo 1200x1200.

  Formati. Gostota strani

  Glavna velikost strani te laserske naprave je format A4, ki ima dolžino 297 mm in širino 210 mm. Tudi na seznamu podprtih formatov obstajajo zmanjšane spremembe A5 (210h149 mm).in A6 (149x105 mm). Ta seznam dopolnjujejo C5 (162x229 mm) in B5 (176x250 mm). Poleg tega lahko uporabnik v nastavitvah tiskalnika nastavi poljubne dolžine in širine.


  Najmanjša gostota strani za to napravo je 60 g /m 2. Pri manj gostem papirju je tiskanje nesprejemljivo, ker lahko onemogoči tiskalni podsistem. Največja vrednost gostote strani je v tem primeru 163 g /m 2. Zadnja vrednost pomeni, da lahko ta tiskalnik tiska tudi na vatnem stroju (njihova gostota je med 140 in 160 g /m2). Toda zaključek dokumentacije o fotografskem papirju (matiranem in sijajnem) z gostoto več kot 163 g /m 2 je nesprejemljiv, ker sistem hranjenja strani v periferni napravi lahko propade.

  Kartuša

  106R02181 je glavni model za kartušo Xerox Phaser 3010. Ista kartuša, kot je 106R02183, je nadgrajena različica prve. V 106R02181 je vir tiskanja le 1000 strani v enem polnjenju, v 106R02183 pa je ta vrednost že povečana na 2300 listov. V začetni nastavitvi je prvi model in do popolnega razvoja svojega vira dodatno kupite izboljšano različico kartuše v tem primeru ni razumno. V tem primeru ni posebnih težav s polnjenjem kartuš. Za izvedbo te operacije potrebujete deblokirni čip in toner. Xerox Phaser 3010 s ponovnim polnjenjem kartuše lahko dodatno zmanjša stroške delovnega toka.

  Preklapljanje, nameščanje gonilnikov in tiskanje preskusne strani

  Xerox Phaser 3010 povezuje tiskalnik inNastavljiv na naslednji način:
 • Tiskamo škatlo in iz nje izvlečemo vso vsebino.
 • Vgradimo laserski tiskalnik na stalno mesto.
 • Vmesniški kabel povežite z osebnim računalnikom in zunanjo napravo, napajalni kabel pa z električnim omrežjem in stranjo za tiskanje.
 • Kartušo namestimo v tiskalnik in jo vklopimo.
 • V računalniku namestimo CD in po navodilih čarovnika za namestitev namestimo gonilnike in druge programske aplikacije.
 • Ko končate, morate nujno natisniti preskusno stran.
 • Po vsem tem je tiskalnik pripravljen za delo.

  Cena

  Model laserskega tiskalnika je še vedno v prodaji. Njegova cena je danes 4000-4500 rubljev. Stroške tiskanja lahko celo zmanjšate na Xerox Phaser 3010. Ponovno polnjenje tiskalne glave vam omogoča, da zmanjšate stroške posameznega izpisa. In v skladu s tem kazalnikom ta tiskalnik v bistvu zmaga v svojih neposrednih konkurentih.

  Ocene. Prednosti in slabosti lastnikov

  V večini primerov uporabniki s pozitivno stranjo označujejo Xerox Phaser 3010. Pregledi se osredotočajo na njegove prednosti in prednosti:
 • Nizki stroški. In to velja tako za napravo kot tudi za njeno vzdrževanje in potrošni material.
 • Dobra kakovost tiskanja.
 • Čudovita zmogljivost.
 • Enostavna namestitev in uporaba.
 • Pomemben seznamPodprta sistemska programska oprema, ki nima samo UNIX-sistemov.
 • Zadostna oprema.
 • Obstajajo tudi ti laserski tiskalniki in minusi. Glavni je le en način za pridobivanje informacij. Toda za proračunske rešitve je to tipičen problem, ki ga je mogoče rešiti le z nakupom dražjega tiskalnega vozlišča.

  Povzetek


  Za začetno tiskanje je resnično uravnotežena rešitev X erox Phaser 3010. Ima številne pomembne prednosti, slabosti pa so skoraj popolnoma odsotne. Vse to skupaj naredi več kot upravičeno njegovo uporabo v majhni pisarni ali doma.

  Sorodne publikacije