Najboljši pametni telefoni s pametnim telefonom

Povezava med prisotnostjo zaslona na dotik in "pametnim" polnjenjem mobilne naprave je očitna, vendar ni predpogoj. Pojav pametnih telefonov je imel obdobje razvoja multi-touch površin in širjenja komunikatorjev. V vremenu za nove, zahtevnejše potrošniške mobilne naprave so se vodje segmenta odločili za obvladovanje kombinacije dveh naprednih tehnologij. Po priljubljenosti senzorjev je strojna kontrola izginila, čeprav niso nasprotovali ideji produktivnega in funkcionalnega pripomočka. To potrjujejo moderni pametni telefoni na dotik, ki združujejo fiziko krmiljenja strojne opreme, velike zaslone in zmogljive procesorje.


Potni list Blackberry

Bistvena pomanjkljivost vseh modelov gumbov telefonov in pametnih telefonov je postavitev tipkovnice na površino ohišja. Pravzaprav so se proizvajalci preklopili na novo konfiguracijo. Kljub temu primer Blackberry Passport kaže, da strojne tipke ne izključujejo vedno možnosti celo velikih zaslonov. V tem primeru je tipkovnica QWERTY kompaktne velikosti. Kot je za zaslon, to ni samo super, vendar ima tudi visoko ločljivost 1440x1440. To je optimalni pametni telefon z velikim gumbom na zaslonu, ki ga lahko uporabite za večpredstavnost. Še posebej, ker polnilo ohranja dostojno raven zmogljivosti. Naprava podpira zagon sodobnih Android aplikacij brez zamud in izpadov. Ampak zaradi tegažrtvam. Prvič, kot že ime pove, je njegov model in geometrija podoben potni list, ki ni primeren za vsakogar z vidika ergonomije. Drugič, ponudba iz Blackberry in ni poceni - približno 32 tisoč rubljev.


Gumbi z gumbom Samsung

Pod blagovno znamko Samsung je bilo istočasno uvedenih več modelov, ki ustrezajo statusu pametnega telefona, hkrati pa so nadzorovani s fizičnimi gumbi. Najbolj znane modifikacije so SM-W2015 in G9198. Problem kompaktne namestitve tipkovnice je v tem primeru rešen s pomočjo mehanizma preklopa. In to je pametni telefon z dvema zaslonoma AMOLED. Glavni prikaz G9198 različice ima ločljivost 1280x768. Od zunanjih vplivov je zaslon zaščiten s steklom Gorilla Glass. V drugi je naprava v skladu s sodobnimi zahtevami za pametni telefon - to velja za procesor Qualcomm Snapdragon in komunikacijske komunikacije.
Za manj zahtevne potrošnike je predlagani G9098 opremljen z dvema majhnima 367-palčnima zaslonoma. To je gumb za pametni telefon z nizko porabo energije, ki ima večjo slikovno vrednost kot praktično.

LG Wine Smart 2

Faktor zložljive oblike so uporabili tudi oblikovalci LG. Model Wine Smart 2 je v veliki meri podoben prejšnjim telefonom drugega korejskega proizvajalca, vendar brez resnih razlik. Na primer, če so daljinski gumbi v modelih Samsung še vedno digitalni, potem je model LG opremljen s popolnoma razvitimi fizičnimi tipkami z izbočeno površino. Poleg tega je druga generacija Wine Smart prejela močnoQualcomm Snapdragon 210 procesorsko bazo. V tem primeru je pametni telefon na Android 511 "v tej izvedbi dobil dokaj skromen 32-palčni zaslon, ki ni tipičen za moderne mobilne telefone visokega razreda, ampak kompenzira to pomanjkanje 1700 mAh baterije, ki zagotavlja dolgo življenjsko dobo gadgeta.


Sonim XP6

Sonimovi izdelki so uporabnikom tako imenovanih ekstremnih mobilnih naprav, ki so zasnovani za stroge pogoje delovanja, dobro znani. Ne dolgo nazaj, razvijalci podjetja izdal napravo XP6, ki izgleda kot redni telefon, vendar z velikim zaslonom. Vendar pa je v notranjosti akutna tehnična konfiguracija, ki vključuje procesor Qualcomm MSM8926 in 1 GB pomnilnika za uporabo. Tipkovnica je standardna za tradicionalno obliko faktorja, vendar v tem primeru ni posledica stilskih in ergonomskih poizvedb, ampak praktična vrednost. Pod blagovno znamko Sonim se sproščajo pametni telefoni s potisnimi gumbi, ki v vseh pogojih zagotavljajo zanesljivost, kontrolo stabilnosti in zanesljiv sprejem signala. Zato se stavi na visoko stopnjo varnosti in zanesljivosti. Načelo upravljanja gumbov v tem kontekstu je bolj koristno kot dotik. Poleg tega ima model XP6 visok varnostni standard razreda IP69 in baterijo 4800 mAh. To pomeni specifičnost uporabe pametnega telefona - njegovo občinstvo sestavljajo lovci, ribiči, popotniki in amaterji ekstremnih športov.

Simtelep N9

Model N9 je vzorec klasičnega monobloka, le s polnjenjem pametnega telefona. Vendar, kako"Smart" telefon, ta naprava nikakor ni najmočnejša platforma v svojem razredu. Osnova tvori dvojedrni sistem, ki ga podpira 512 MB RAM-a. Toda energetski model zagotavlja zelo zmogljivo baterijo za 4000 mAh. Kot navaja proizvajalec, zahvaljujoč baterijskemu pripomočku deluje 6 dni. Toda kot večina pametnih telefonov pametnih telefonov v monoblok, lahko ta različica zahteva posebno programsko opremo. Dejstvo je, da je sistem Android zasnovan predvsem za nadzor na dotik, medtem ko fizična tipkovnica včasih zahteva namestitev dodatnih programov. Posledično obstaja potreba po reflowu.

Zaključek

Kljub resnim omejitvam, s katerimi se morajo razvijalci pametnih telefonov ukvarjati z intelektualno prestopnostjo, so ponudbe precej različne. Izbira najboljšega gumba za pametni telefon iz predstavljenih modelov ne bo težko, če vnaprej določite jasen seznam zahtev. Na primer, za zabavne namene se bo BlackBerry Passport z velikim zaslonom popolnoma ujemal in lahko uporabite elegantno napravo Simtelep N9 kot modno napravo. Korejski modeli iz LG-ja in Samsung-a bodo tisti, ki računajo na dobro delovanje pripomočka in ljubezen zlaganja modelov. In če potrebujete trajno, zanesljivo in hkrati funkcionalno napravo z visoko zmogljivostjo, potem je izbira mogoče varno narediti v korist pametnega telefona Sonim XP6. Toda pred tem je še vedno vredno oceniti, koliko je zavrnitev nadzora na dotik v korist gumba resnično upravičena, saj imajo multi-touch plošče veliko prednosti.

Sorodne publikacije