Tiskalnik Xerox Phaser 7500: opis, ključne funkcije

LED tiskalnik Mnogi niso niti slišali za takšen sklop. Vendar pa obstajajo takšne naprave. Poleg tega zagotavljajo zelo kakovostno barvno tiskanje. Pomembna je tudi hitrost. Obstaja tudi možnost dela z vsemi črkami. Lepo bi bilo, če ne bi imeli dimenzij takšnih naprav. Vendar pa so odlični za uporabo v velikih (in ne zelo) pisarnah. Pravi vodilni med temi napravami je tiskalnik Xerox Phaser 7500. Ta pošast je sposobna veliko. Vsekakor bomo upoštevali vse njegove značilnosti. Ampak najprej recimo nekaj besed o proizvajalcu te naprave.

Malo o Xeroxu

Ameriško podjetje Xerox je bilo ustanovljeno leta 1906. Bila je vključena v proizvodnjo elektronike. Kasneje je bila obvladovana proizvodnja periferije pisarne. Leta 1959 je bil izdan prvi tekstopisec, ki je postal legendaren. v Rusiji je ta naprava postala priljubljena v 90. letih 20. stoletja. Zaradi imena proizvajalca je ime Xerox v naših zemljepisnih širinah postalo dobro za vse kopirne stroje. Vendar niso bili izdelani samo kopirni stroji. Tiskalniki, skenerji, večnamenske naprave so glavna področja podjetja. Trenutno je "Xerox" najbolj znano in najbolj komercialno uspešno podjetje v proizvodnji pisarniške opreme. Številne naprave so postale legendarne. Nova naprava še ni uspela zaslužiti tega častnega naslova. In med njimi - edinstven tiskalnik Xerox Phaser 7500. Zdaj pa si poglejmo glavne značilnosti te naprave.


Oblika in mere

Načrt za pisarniško orodje načeloma ni tako pomemben. Še posebej, koXerox Phaser 7500. To je res pošast. Njena višina je 399 milimetrov. To je pravi velikan. Njegova širina je 665 milimetrov. Tehta 66 funtov. Zaradi očitnih razlogov je namestitev možna samo na tleh. Nobena pisarna ne more stati takšne pošasti. Zasnova naprave je precej dobra. Izgleda precej moderno. Tudi kljub svoji velikosti. Fantje iz "Xeroxa" očitno poznajo svoje poslovanje. Kar se tiče oblikovanja, je tudi tukaj vse v redu. Pladenj za papir se potiska naprej in brez napora. Čeprav je v tem trenutku na njem težek kup papirja. Mimogrede, Phaser 7500 je skoraj edini tiskalnik velikosti A3, ki lahko tiska v barvah (za takšen denar). Ta vrsta tiskanja pojasnjuje njene dimenzije. Zdaj pa se obrnemo na druge funkcije tiskalnika.


Glavne specifikacije

Torej s čim se lahko pohvali Xerox Phaser 7500? Glavne značilnosti so. Tukaj je metoda LED tiskanja. Je veliko hitrejši in boljši od laserske metode. Tiskalnik lahko barvno tiska s posebnim tonerjem. Prav tako ima možnost tiskanja v formatu A3. Treba je omeniti, da lahko tiskalnik tiska iz skoraj vsakega medija: pogoni USB, pomnilniški ključi microSD - to je vse to. V funkciji tiskalnika ni Wi-Fi oddajnika. Čeprav to ni posebej potrebno za pisarniške potrebe. Namesto tega ima naprava napravo popoln priključek RJ-45 za omrežno povezavo. Na voljo je tudi precej informativen LCD zaslon in priročni gumbi za upravljanje. Možno je tiskati na katerikoli medij: navaden papir, sijajni, nalepke, ovojnice itd. Na voljo so tudi dodatni pladnji za papir in možnosti obojestranskega tiskanja. Ne pozabite na napravo z več platformami. Odlično deluje tako v programu »Winds«, kot v »Linuxu« in »Mac OS«.

Poraba energije in raven hrupa

Vredno je takoj povedati, da Xerox Phaser 7500 porabi veliko energije. To je razumljivo. Zaradi svojih značilnosti. Vendar pa lahko ta številka šokira nepripravljenega uporabnika, saj tudi laserske pisarniške naprave komaj porabijo polovico, kar potrebuje Xerox. Zato je njegova poraba energije 670 vatov. To je nerealno. Pri uporabi enote za domačo gradnjo bodo težave pri plačevanju računov za elektriko. Kar zadeva hrup, je vse v redu. Raven hrupa pri delu je samo 51 dB. Veliko brizgalnih in laserskih naprav deluje precej glasneje. Da ne omenjam matričnih tiskalnikov. V stanju pripravljenosti pa tiskalnik tudi naredi hrup. Raven hrupa v tem načinu je ocenjena na 26 dB. To je pomanjkanje LED tiskalnika. Niti laser niti naprava za curke sploh nimata nobenega hrupa. Vendar pa v veliki pisarni ni tako pomembno. Zdaj pa preidimo na funkcije tiskanja tega tiskalnika.

Značilnosti tiskanja

Kako so primeri z napravo s pečatom? Ta LED tiskalnik izdela prvo stran (po vklopu) v samo 7 sekundah. To je absolutni zapis. Povprečna hitrost tiskanja listov v formatu A4 je 35 strani na minuto. In ni razlike, barvno ali enobarvno tiskanje.Ogromen tiskalnik formata A3 tiska pri hitrosti 20 strani na minuto. To je odličen rezultat. Zaradi teh lastnosti je prepričan, da bo tiskalnik ustrezno obravnaval obseg dela v veliki pisarni. Največja mesečna obremenitev naprave je 150.000 strani. To je več kot dovolj za vsako pisarno. Xerox Phaser 7500 zagotavlja precej visoko kakovost tiskanja. Ločljivost odtisa je 1200 dpi. V dolžino in širino. Dober rezultat. Toda tiskanje barvnih slik ima svoje nianse. Na tankem papirju slika izgleda odlično, skoraj poligrafsko. Na debelem papirju pa so dodatne neželene barve (rumena, rdeča in tako naprej). Vendar je to značilnost papirja, ne tiskalnika samega.

Kartuše in tonerji

Kartuša Xerox Phaser 7500 ima popolnoma nenavadno obliko. Ne zgleda kot standardni "laserski" bobni in umazani vsebniki "potez". Naprava uporablja štiri kartuše za toner: črno, malino, modro in rumeno. Viri so za njih precej dostojni. Trajajo dolgo časa. In to je dobro, glede na to, da se cene za črne kartuše začnejo pri 5000 rubljih, na barvi pa od 10.000. Glavna komponenta v kartušah Xerox Phaser 7500 je toner. Kakovost odtisov je odvisna od njene kakovosti. Zato kartuš ne polagajte sami. Poslabša. Na splošno je zasnova tiskalnega mehanizma precej zapletena. Struktura mehanizma vključuje: bloke oblikovanja slik (njihov vir - 75000 natisov), blok termičnega fiksiranja (vir - 100000)kopij), prenos valjev (200.000 listov). Odličen vir komponent v Xerox Phaser 7500. Foto boben, kot ga ni tukaj (to je usoda laserskih tiskalnikov). Tukaj je slika za prenos videa po meri na papir.

Značilnosti delovanja

Pred nakupom takšnega tiskalnika in njegovim zagonom bo koristno izvedeti nekaj zanimivih dejstev o uporabi tiskalnikov LED.
 • Najprej je treba napravo pred uporabo prvič ogreti. Svetleče diode se morajo ogreti. Za to potrebujejo trideset sekund. V prihodnje ogrevanje ne bo potrebno.
 • Drugič, svetleče diode so zelo občutljive na vlažno ozračje. Če imate v svoji pisarni različne vlažilce ali ionizatorje zraka, jih je najbolje takoj zavreči. To bo tiskalnik.
 • Tretjič, treba je razmisliti o enoti neprekinjenega napajanja. Napetostni skoki so škodljivi za LED. Zato je bolje, da ga povežemo skozi "neprekinjeno". Primeren je tudi omrežni filter z možnostjo izenačevanja napetosti.
 • Četrtič, tovrstni tiskalniki so zelo zahtevni glede potrošnega materiala. Če kupite poceni kitajsko kartušo ali slikovni blok ali valj za prenos slik na papirju, je povsem možno, da naprava preprosto preneha delovati. To ni razred tiskalnikov, ki jih lahko napolnite s črnilom, in bo še naprej klepetal v barvo. V ta namen "Xerox" zahteva izključno originalne potrošne materiale. Na drugačen način ne bo uspelo. Na potrošni material je bolje, da ne shranite. Potem bo tiskalnik trajal dolgo časa.
 • Ocene lastnikov

  Kaj pravijo novoustanovljeni lastniki Xerox Phaser 7500? Takih ljudi ni veliko, vendar skoraj vsi govorijo o tiskalniku izključno na pozitiven način. Posebej navdušeni so lastniki hitrosti tiskanja novega tiskalnika. V primerjavi z njim so laserske naprave - želve. In o kakovosti in nič za povedati. Če pogledate najboljše odtise laserskih tiskalnikov, si lahko ogledate zamegljene pisave in različne artefakte. Na "Xeroxu" takega problema ni. Uporabniki označujejo tudi nerealno kakovostno barvno tiskanje slik. Znano je, da laserski tiskalniki niso primerni za tiskanje v barvah. Strune so bolje natisnjene. Toda tudi njihove slike niso v nobeni primerjavi z odtisi, izdelanimi s tem LED tiskalnikom. Seveda je "Xerox" prišel z napravo, ki bo sčasoma postala legendarna. Kot priljubljen in enkrat inovativen tekstopisec. Na splošno in na splošno je "Xerox Phaser" odlična naprava za pisarniško uporabo. Ima visoko hitrost tiskanja, odlično kakovost in dostojno sredstvo. Edina pomanjkljivost je velika velikost.

  Zaključek

  Tako smo pogledali veliko napravo, imenovano Xerox Phaser 7500. To je LED tiskalna naprava. Njegove dimenzije so takšne, da jih lahko uporabljate samo v veliki pisarni. Tam se naprava popolnoma opravičuje. Vendar pa niti ne postavlja na mizo, saj tehta 66 kilogramov. Toda tiskalnik hitro strelja. Zanj ne bo posebej težko natisniti slike v formatu A3. To je resje osupljivo. Seveda, ta naprava je vredna veliko denarja. Seveda pa upravičuje vsak peni.

  Sorodne publikacije