Konkurenti iPhone: pregled modelov, primerjalne značilnosti, fotografije

Ljubitelji tehnologije z "ugrizom jabolk" so veseli, ker zdaj lahko kupite dva najnovejša modela iPhone. Torej, samo modeli XS in X bodo morali porabiti veliko. Lahko pa kupite pametne telefone veliko ceneje s skoraj enakimi lastnostmi. In tako majhna rezervacija "skoraj" konkurenti "iPhone" ni vredno razliko 20-40 tisoč rubljev.

Razlike med iPhoneom XS in iPhoneom X

V smislu oblikovanja, oba telefona - natančne kopije drug drugega, zaslon tudi nima razlik, njegova diagonala pa je bila 58 palcev. Tudi ločljivost zaslona, ​​število slikovnih pik, kontrast in svetlost se niso spremenili. Tukaj so samo proizvajalci navedli, da je kar 60% povečalo dinamični razpon. Na žalost uporabniki tega ne bodo opazili.


Obstaja razlika v teži, vendar ni pomembna - XS je težji od 3 gramov. Najverjetneje je nastalo zaradi izboljšanega in okrepljenega stekla tako s strani zaslona kot s hrbtne strani. Procesor XS je boljši in je sposoben prihraniti energijo baterije, povečati zmogljivost za 15% in je bolj primeren za delo z nevronskimi mrežami. Poleg tega procesor, ki izhaja iz tega, zdaj nima 2-jedrnega koprocesorja in 8-jedrnega. Glavni pomnilnik je bil razširjen. Če je model X imel največ 256 GB, je bil XS 512 GB. To je dovolj za shranjevanje 100.000 fotografij. Kamera je ostala brez večjih sprememb, razlika je le v povečani velikosti senzorja z 12 na 14 mikronov. To je omogočilo približno 50% več svetlobe. Med manj pomembnimi razlikami lahkonavedite naslednje:
 • je začel delovati hitreje z obrazom ID;
 • odstranjen iz avdio oddajnika;
 • se je avtonomija povečala za 30 minut;
 • Proizvajalci so spremenili senzor NFC.
 • Kot vidite, so spremembe precej nepomembne, razlika v ceni teh modelov pa je od 20.000 rubljev.


  Tekmovalci

  Obstaja velika izbira pametnih telefonov z enakimi ali približnimi lastnostmi, vendar po ugodno nižji ceni. Tekmovalci "iPhonea" ne zdrsnejo in vsak pomladi so zadovoljni z novimi izdelki.

  Samsung Galaxy Note 9

  Cena tega pametnega telefona je od 69.000 rubljev. "Samsung" ima veliko diagonalo zaslona, ​​povečan RAM, pisalo, standardno vtičnico za slušalke, režo za pomnilniško kartico in hitrejše polnjenje. Ne brez minus. On je samo eden, je manj produktivni procesor. Le to se praktično ne čuti. Po mnenju kupcev je ta korejska naprava trenutno najbolj napredna. Zaslon ima 65 palcev z ločljivostjo 2960x1440. On nima senzorjev. Dual Camera s post-Focus, Samsung Exynos 9810 procesor je več kot 6 GB RAM-a). Glavna prednost te naprave je pisalo, poleg tega pa še vedno igra vlogo daljinskega upravljalnika (daljinskega upravljalnika). Sposoben je previti glasbo in video ter spustiti zaklop na fotoaparatu in vse to se zgodi brez kontaktiranja pametnega telefona. Opomba 9, zaradi svoje vrednosti, lahko imenujemo glavni konkurent "Iphone XS".

  Samsung Galaxy S9 +

  Cena telefona je približno 66.000 rubljev. Ta model ima precej velik zaslon z večjo ločljivostjo, nima režozgornji del pod kamero, senzorji in zvočnik, RAM več, je standardna vtičnica za slušalke, komplet vključuje hitro polnjenje in obstaja režo za razširitev spomina.
  Ta tekmec, "Iphone 10" in XS ima manjše slabosti, vendar pomaga prihraniti še nekaj tisoč rubljev. Zaslon je manjši za 210 palcev diagonalno, ni pisala, baterija je manj za 500 mAh, v osnovni verziji pa manj pomnilnika je 64 GB.

  LG G7 ThinQ

  Ta predstavnik konkurentov "iPhonea" stane 59.000 rubljev. Njegova zmogljivost je manjša zaradi povprečnega procesorja, vendar za navadne uporabnike ni zelo opazna. Zaslon v tem modelu ima višjo ločljivost, priključek za slušalke (standard), komplet zagotavlja hitro polnjenje in obstaja reža za pomnilniško kartico. Poleg tega imajo slušalke zelo jasen in glasen zvok. Kljub prednostim pa ta model ni zelo priljubljen. Mnogi verjamejo, da je to posledica nenavadne in nesorazmerne oblike zaslona (195x9) in fotoaparata, ki v samodejnem načinu snema ne tako dobre fotografije. Hkrati med ročnim snemanjem ta problem ni. Pametni telefon ima eno veliko prednost v obliki dodatnega širokokotnega objektiva. To se lahko pohvali z nekaj modeli.

  Kitajski tekmeci

  Kitajski konkurenti "Ayfon X" in XS poskušajo znano blagovno znamko kopirati v več pogledih in svoje modele narediti čim bližje "jabolčni". Tukaj so samo stroški, ki jih včasih manj s precej dobre kakovosti.

  Xiaomi Mi 8

  Stroški glavnega kitajskega konkurenta "Ayfon" so samo 29 tisoč rubljev.Zaslon je v dobrem modelu kakovosti in ima višjo ločljivost, več RAM-a, komplet je hitro polnjenje. Pametni telefon deluje na procesorju Qualcomm Snapdragon 845, ki prinaša zmogljivost iPhonea. Ob istem času, na 8 Mi 6 GB RAM-a. Reža za pomnilniško kartico ni na voljo, vendar je vgrajen pomnilnik v telefonu lahko 64 ali 128 GB. To bo povprečnemu uporabniku dovolj. Telefon ima vnaprej nameščeno korporativno lupino MIUI, za mnoge je to nedvomno prednost. Ta telefon ima zanimivo zgodbo. Ko se je začela, je Appleov glavni oblikovalec Johnny Aiv imenoval tatove Xiaomi. Kljub temu mu ni bilo dovoljeno, da bi karkoli ukradli, temveč le navdihnili modeli Apple. Izgleda zelo smešno, ker je Mi 8 v bistvu klasični tekstopisec v kitajski različici.

  Xiaomi Mi Mix 3

  Ta konkurent "iPhone" ni bil viden v podobnih zgodbah in je očitno popolnoma drugačen od predstavnika "jabolka". Ali ta model stane povprečno 25.000 rubljev. Pametni telefon deluje na podlagi dobrega osmerokotnega procesorja Qualcomm SDM845 Snapdragon 845, vendar je njegova zmogljivost manjša. RAM ali 6810 GB, je odvisno od RAM-a. Zaslon je 639 palcev diagonalno, ne da bi odstranili "monobloke" pod fotoaparatom in senzorji. Glavna značilnost je premikajoča se plošča, ki se nahaja na vrhu vseh manjkajočih predmetov. Izgleda, da je to nenavadno in zelo elegantno.

  Na ohišju ni standardne vtičnice za slušalke, zato so primerni le brezžični modeli, vendar tolahko si odpustiš skozi jasen, glasen in obsežen zvok glasbe. V tem vodilnem modelu so vse možnosti, da postanete prvi konkurent za Apple.

  Huawei P20 Pro

  Ta telefon (konkurent "iPhone") je opremljen z velikim zaslonom z diagonalo 61 palcev in ločljivostjo 2244x1080 z razmerjem 187h9. Ima tudi oleofobni premaz. Procesor v P20 Pro Huawei Kirin 970 z umetno inteligenco, kar je prednost pred ozadjem njihovih bratov in sester. Število jeder je enako 8 pomnilniku operacijskega sistema 6 GB, vendar je vgrajen 128 GB, vendar za njegovo razširitev ni reže. Pametni telefon je zelo všeč oboževalcev za fotografiranje. Zahvaljujoč trem fotoaparatom s hitrostjo 4020 in 8 milijona slikovnih pik se slike prikazujejo svetle, nasičene in sveže. Ljubitelji sefija so sprednjo kamero cenili na 24 MP. Huawei P20 Pro je sposoben v celoti nadomestiti "iPhone X" in XS. Poleg tega stane 2-krat manj (39000 rubljev).

  OnePlus 6T

  Proizvajalec tega kitajskega vodilnega modela je napravo opremil s precej dobrim procesorjem Snapdragon 845, ki iPhoneu omogoča njegovo delovanje, vendar deluje hitro in brez izjeme. RAM pametnega telefona, 6 ali 8 GB (odvisno od glavnega pomnilnika) je na voljo za ponudbo modelov z zmogljivostjo 128 ali 256 GB.
  Poleg tega ima vodilni model velik in visokokakovosten zaslon v diagonali 641 palcev, z ločljivostjo 2340x1080 in podporo za HDR. Posebnost te naprave je vgrajen zaslon za prstne odtise. Mimogrede, to nikakor ne vpliva na njegovo delo. Kamera tukaj je precej povprečna, vsaj na iPhone so veliko boljši. Toda nakup takega pametnega telefona očitno ni posledica kakovosti fotografij. Na splošno jeprecej vzdržljiv aparat. V načinu pogovora baterija traja 25 ur, medtem ko gledanje videa - 16 ur. Impresivni rezultati. Cena pametnega telefona je 40.000 rubljev.

  Meizu 16.

  Ta model je brez okvirja brez "monobra" v zgornjem delu. V tem primeru se kamera in senzorji nahajata v praktično neopazni 7 mm pasu. V tem primeru je diagonalni zaslon le 60 palcev in z ločljivostjo 2160x1080, vendar je to več kot "iphone". Ta pametni telefon ima tudi odlične fotoaparate. Slike so svetle, bogate in jasne. Omogoča panoramsko, neprekinjeno fotografiranje in boke učinke. Procesor je šibek, vendar deluje z 8 jedri. 6 GB RAM-a, vgrajeno samo 64 GB in ni prostora za njegovo razširitev. Na ohišju je standardna vtičnica za slušalke. Cena tega modela je 40.000 rubljev.
  Glavni konkurenti iPhone IX in XS se lahko varno imenujejo model Samsung Galaxy Note 9 in Xiaomi Mi Mix 3. To je samo strošek za njih nižje 2-3 krat. Seveda so procesorji v obeh modelih šibki, vendar mnogi navadni uporabniki tega ne opazijo, ker jih ne uporabljajo pri polni zmogljivosti. Glede na sintetični test, "Aion X" in XS pred vsemi svojimi "ne-jabolčnimi" konkurenti. Načeloma je to pričakovani rezultat. Dejansko je njihova uspešnost res na višku. Ampak samo v drugih značilnostih, niso slabši od drugih proizvajalcev, nato pa se v bistvu odrečejo položajem v razmerju med cenami in možnostmi.

  Sorodne publikacije