Windows 7 Print Manager onemogoči: vzroke in rešitve za rešitev problema

Očitno veliko uporabnikov, ki uporabljajo pošiljanje dokumentov za tiskanje na tiskalniku, vsaj včasih, vendar se soočajo z dejstvom, da je v operacijskem sistemu Windows 7 "Print Manager" pogosto in najpogosteje spontano, in v najbolj neprimeren za trenutek Zakaj se to dogaja in kako odpraviti morebitne težave pri tiskanju, bomo poskušali razumeti. Kljub dejstvu, da so spodaj opisane rešitve specifične za Windows 7, so lahko enako uporabne za vse druge spremembe, vključno z zgodnejšimi in poznejšimi.

Zakaj se "Upravitelj tiskanja" sistema Windows 7 spontano izklopi?

Začnimo torej na kratko o možnih vzrokih za takšen pojav. Menijo, da so lahko glavni razlogi tri (vsaj):


 • težave v sami storitvi (napačna vrsta zagona, poškodbe sistemskih datotek itd.);
 • težave z gonilniki tiskalnika;
 • Vpliv virusov in zlonamerne kode.
 • Včasih lahko najdete tudi nekoliko nestandardne situacije, ker tiskarski proces moti zunanje komponente. Poleg tega za vse tiste, ki uporabljajo nelicencirane kopije operacijskega sistema Windows, ki so aktivirane s pomočjo vprašljive programske opreme, storitev tiskanja morda ne spada med komponente sistema kot take.

  Kako preveriti stanje tiskarske storitve?

  Preden začnete reševati težave, povezane z dejstvom, da je storitev Print Manager onemogočena v sistemu Windows 7, je to potrebnopreverite njeno stanje. Če želite to narediti, je najboljša rešitev, da uporabite razdelek storitve, ki se pokliče iz ukazne konzole z ukazom services.mcs.


  Tukaj morate najti komponento (seveda, če je na seznamu), dvakrat kliknite, da uredite parametre, nato pa preverite, ali se storitev izvaja in kateri tip zagona je nastavljen. Če upravitelj ni aktiven, morate najprej zagnati storitev s klikom na ustrezen gumb in nato nastaviti način samodejnega zagona (ki ni zakasnjen, ni ročen, ni odklopljen, in sicer samodejno). Po tem morate shraniti nameščene parametre in samo v primeru ponovnega zagona sistema, čeprav se domneva, da to ni obvezen pogoj.

  Preverjanje nastavitev upravitelja v registru

  Če zahtevane dejavnosti v prejšnji različici ukrepa niso bile najdene med storitvami, predstavljenimi v oddelku, je treba sprejeti nekatere korake za vrnitev.
  Če želite to narediti, pokličite urejevalnika (regedit), nato v veji HKLM, prek sistemske particije in trenutne nadzorne mape, pojdite v imenik za tiskanje v ozadju, kjer boste morali preveriti ključ DependOnService, za katerega naj bo parameter RPCSS nastavljen kot trenutna vrednost. Če je vrednost drugačna od navedene, jo je treba spremeniti in jo, če ni ključa, ustvariti sami. Po izvedbi vseh dejanj je ponovni zagon računalniškega sistema obvezen.

  "Upravitelj tiskanja" je trajno onemogočen: Nastavitve obnovitve storitve

  Toda vse to je samopredhodne rešitve, ki se v splošnem primeru lahko imenujejo diagnostična orodja. Vendar se zgodi, da je z zgoraj navedenimi parametri in parametri vse v popolnem vrstnem redu, toda "Print Manager" Windows 7 se trajno in samostojno prekine, ne da bi dal kakršne koli napake ali sporočila o padcu.
  V tem primeru je treba uporabiti nastavitve samega upravitelja, ob predpostavki, da se izvaja in je v aktivnem stanju.
  Če želite to narediti, morate v Lastnosti upravljalnika odpreti kartico za obnovitev in nastaviti parametre, ki so določeni na zgornji sliki.

  Reševanje težav pri zagonu Windows

  Zdaj pa si poglejmo nekaj vprašanj v zvezi z nezmožnostjo zagona glavne storitve. Tiskanje se morda ne bo začelo vsaj zato, ker je bila zaustavitev upravitelja tiskanja v operacijskem sistemu Windows 7 izvedena z aktiviranjem neuporabljenih komponent sistema.
  Pojdite na programski in komponentni del, ki se nahaja na standardni nadzorni plošči », pojdite na seznam sistemskih komponent in preverite, da nalepke iz glavne in poddirektorije storitve tiskanja niso odstranjene. Opazimo lahko deaktivacijo vsaj enega izmed njih in zgoraj omenjene težave. Ko je sistem Windows omogočil komponente tiskanja, ga znova zaženite. Po tem, za vsak primer, preverite status dispečerja v servisnem delu, kot je opisano zgoraj.
  Toda predpostavimo, da ti učinki ne učinkujejo in Windows 7 Disconnect Disconnect. V tem primeru jo lahko uporabitevgrajena orodja za odpravljanje težav, ki jih lahko najdete v ustreznem razdelku na nadzorni plošči.
  Med temi orodji, poglavjem o strojni opremi in zvoku ter izbiri uporabe tiskalnika ali problemom tesnjenja, sledite navodilom čarovnika za odpravljanje težav in diagnostiko. Možno je, da bo sistem sam našel in odpravil vse težave in vaša udeležba sploh ni potrebna.

  Določanje nestabilnega delovanja krmilnika

  In samo predlagana rešitev za ustrezen učinek morda ne bo dala. Zakaj je "Upravitelj tiskanja" operacijskega sistema Windows 7 vedno izklopljen? Menijo, da so lahko gonilniki zastareli ali poškodovani s tiskalnikom.
  Da bi popravili to stanje, bo najlažja rešitev posodobiti gonilnik tiskalnika prek ustreznega elementa Device Device Manager. Če vam sistem pove, da so za ta tiskalnik nameščeni najprimernejši in najnovejši gonilniki, poskusite posodobiti s specializiranimi programi, kot je Driver Booster, ki išče in namešča uradno programsko opremo brez sodelovanja uporabnikov, pri čemer uporablja samo sredstva proizvajalcev strojne opreme razvijalce gonilnikov. Če zahtevanih gonilnikov še vedno ne najdete, kar je pogosto vidno na nestandardnih tiskalnikih tistih proizvajalcev, ki jih Microsoftova podpora ni vprašala, v upravitelju naprav v lastnostih tiskalnika kliknite zavihek, prikažite IDoprema in mesto na internetu voznik išče najdaljšo črto z identifikatorji VEN in DEV.

  Kaj naj storim, če je storitev počasnejša, kot bi morala biti?

  Zdaj pa poglejmo, kaj lahko storite, če Windows 7 Disconnect Printer Disconnect. Očitno delo tiskalnika moti nekaj. Kaj pa? Najverjetneje obstaja konflikt v sistemu, na primer v prisotnosti drugega nameščenega lokalnega ali omrežnega tiskalnika. Če jih imate, jih poskusite za nekaj časa izključiti. Še en razlog - prednostno delo virtualnih tiskalnikov je vzorec pisalnika za dokumente MS Office. Za to navidezno napravo morate s tem odsekom tiskalnikov in faksov počistiti čakalno vrsto za tiskanje.
  Če to ne pomaga, popolnoma izklopite napravo ali jo celo odstranite iz sistema.

  Dodatni preventivni ukrepi

  Nazadnje, če je "upravitelj tiskanja" sistema Windows 7 onemogočen, in zgornje rešitve ne pomagajo, je mogoče, da je to posledica virusnih učinkov. Preverite, ali so v računalniku virusi, ki uporabljajo prenosne skenerje. Najučinkovitejša rešitev bo uporaba pripomočkov s splošnim imenom Rescue Disk, ki vam pri snemanju na izmenljivem mediju omogoča zagon še pred začetkom glavnega operacijskega sistema in opravite čim globlje skeniranje s popolno nevtralizacijo najdenih groženj.

  Sorodne publikacije