Mikroprocesorsko jedro i3 - 4005U. Značilnosti, parametri, značilnosti in obseg uporabe

Za izdelavo ultrabookov z visoko stopnjo avtonomije je dodeljen procesor Core i3 - 4005U. V okviru tega pregleda bodo obravnavane značilnosti tega čipa, njegove specifikacije in možne aplikacije. Prav tako bodo podani pregledi lastnikov mobilnih računalniških sistemov, ki temeljijo na tem CPU.

Generacijski čip. Njegova specifikacija

Obravnavani model mikroprocesorjev spada v četrto generacijo Core arhitekture, ki ima kodno ime Haswell. Dva fizična računalniška modula sta vključena v i3 - 4005U. Značilnosti te CPU kažejo na podporo NT tehnologiji. Zato lahko ta polprevodniški kristal obenem obdeluje štiri tokove programskih kod. Hitrost čipa je nastavljena na 17 GHz. Njegova majhna vrednost je posledica napredne energetske učinkovitosti procesorja. Eden od načinov, kako ga spremeniti na večjo stran, ni mogoč zaradi dejstva, da je multiplikator CPU in frekvenca sistemskega vodila določena s strani proizvajalca. Nominalno je ta modifikacija mikroprocesorja namenjena za vgradnjo v režo FCBGA-1168, vendar so nekateri proizvajalci mobilnih računalnikov ta CPU razpakirali neposredno na matično ploščo. V slednjem primeru je popravilo ali nadgradnja ultrabooka nemogoča.


Pomnilnik podsistema. Predpomnilnik

Integrirani dvokanalni pomnilniški krmilnik OPERATING je opremljen z i3 - 4005U. Njegove lastnosti kažejo, da lahko obravnava do 16 GB RAM-aFormat DDR3. Priporočena frekvenca modulov je 1600 MHz. Tudi čip je opremljen s 3-stopenjskim predpomnilnikom. Velikost prvega je 128 KB, druga je 512 KB, tretja pa 3 MB. Prva dva lahko uporabljata le računalniški del CPU, tretji pa ima dostop tudi vgrajen v mikroprocesor grafične kartice.

Grafično jedro

Integrirana grafična kartica HD Graphics 4400 je del Core i3 - 4005U. Značilnosti kažejo na prisotnost 20 računalniških blokov. Urna frekvenca vsake od njih se lahko giblje od 200 do 900 MHz. Za obdelavo grafičnih informacij je rezerviran del RAM-a. V sistemu BIOS-a lahko nastavite največjo količino video medpomnilnika. Količina uporabljenega RAM-a je odvisna od stopnje kompleksnosti naloge, ki jo rešujete.


Tehnologija. Poraba energije

Tehnologija 22 nm proizvaja polprevodniški kristal Intel i3 - 4005U. Značilnosti tega CPU kažejo toplotni paket s 15 Watti. Največja dovoljena temperatura tega čipa je 100 0 C.

Pregledi. Zaključek

Sprva visoka zmogljivost ni mogoče pohvaliti s Core i3 - 4005U. Značilnosti tega mikroprocesorja so ponovno potrjene. Toda to ni njegov namen. Ta čip je namenjen uporabi v računalniških sistemih z visoko stopnjo avtonomije. To je njena ključna prednost, ki poudarja lastnike ultrabookov, ki temeljijo na tem CPU. Poleg tega se ta mikroprocesor ponaša z visoko stopnjo uspehaenergetske učinkovitosti. Prenosnik s takšno CPE je odličen za izpolnjevanje primarnih in sekundarnih nalog. Ampak vir, intenzivne naloge, ki jih ne more izvajati.

Sorodne publikacije