KLCP Update Check: Kaj je aplet in ga lahko odstranim?

Pogosto imajo mnogi uporabniki vprašanja o prisotnosti neznanih aplikacij v sistemu, kot je na primer KLCP Update Check Applet. Kaj je to, malo ljudi ugiba, čeprav odgovor leži, kar se imenuje, neposredno na površini. Pravzaprav se bo ta aplikacija in kako se jo znebiti (in ali je to potrebno storiti) nadaljevati in nadaljevati.

Preverjanje KLCP posodobitve: Kaj je to v splošnem pomenu?

Da bi razumeli, kaj sestavlja ta komponenta, je treba preprosto razumeti prevod imena programa. Pomeni preverjanje posodobitev. Toda kaj nadgraditi?


KLCP pa vsebuje kratice, ki izhajajo iz paketa K-Lite Codec Pack. Tako lahko celotno ime interpretiramo kot orodje za preverjanje kodekov in dekoderjev paketov posodobitev.

Preverjanje posodobitve KLCP: Kaj je ta program za sisteme Windows?

Toda kako se ta sistem pojavlja v sistemu? Dejstvo je, da je nameščen samodejno in v ozadju med namestitvijo glavnega kompleta. Hkrati pa ni bistveno, katera različica samega paketa naj bi bila nameščena (osnovna, standardna, polna, mega).
V vsakem primeru se v sistemu pojavi programček za preverjanje posodobitve KLCP. Kakšna komponenta je malo jasna. Vendar po namestitvi niza kodekov in dekoderjev v sistem kot ločeno aplikacijo ni vidna. Zakaj?
Ampak samo zato, ker se aktivira z istim imenom kot izvršljiv proces, ki ga je mogoče videti v upravitelju opravil (čeprav ne vedno) in samo v temV primeru, da uporabnik v nastavitvah glavne nameščene aplikacije klikne na ustrezen gumb, da neodvisno (ročno) preveri posodobitve vseh prisotnih na računalniku (KLCP Update Check ali Check for updates).


Na splošno lahko spodbujamo vse tiste, ki še vedno dvomijo: ne gre za virus! Torej, ne skenirajte za sistem, čeprav lahko sama posodobitev povzroči kratkoročno obremenitev sistemskih virov.

Ali lahko odstranim programček?

Vendar pa mnogi uporabniki poskušajo zastaviti vprašanja o tem, kako odstraniti preverjanje posodobitve KLCP. Retorično vprašanje. Če je aplikacija v istem razdelku programov in komponent vidna kot en element (kar je malo verjetno), se lahko poskusite znebiti. Vendar je ponavadi ni mogoče najti na seznamu nameščenih programov. V tem primeru lahko poskusite dokončati postopek v upravitelju opravil in izključiti to komponento iz razdelka zagona sistema (pod pogojem, da je tam).
To je KLCP Update Checker. Kaj je to orodje, smo ugotovili. Zdaj pa poglejmo njegovo popolno odstranitev. Ne morete ga zagnati brez odstranitve celotnega paketa kodekov in dekoderjev, ne glede na to, kako želite. Popolnoma znebiti vseh elementov, ki so bili nameščeni med namestitvijo master setup samo, če zaganjač monterja, ki popolnoma odstrani vse komponente. Uporabite lahko isti razdelek programov in komponent ali program za odstranjevanje. Uninstallers videti bolje v temsposobni so poganjati zmogljivo skeniranje, poiskati in odstraniti ostanke v celoti, vključno z vnosi v registru, imeniki in datotekami v samodejnem načinu, kar uporabniku onemogoča delo podobnih postopkov v ročnem načinu. Ampak ne pozabite, da bo po tem sistem izginil ne le kodeki in dekodirniki, ampak tudi isti klasični predvajalnik Media Player Classic, ki je prisoten v paketih različic Full in Mega ali pa je nameščen med nadgradnjo.

Težava pri posodabljanju kodekov pred in po izbrisu

Toda vse to se je nanašalo samo na posamezni element preverjanja posodobitve KLCP. Kaj je, ugotovil sem. Zdaj nekaj besed o najnovejših posodobitvah. Veliko uporabnikov, še preden je komponenta odstranjena, vendar po nameščenih posodobitvah, ni posebne razlike pri predvajanju predstavnosti. Načeloma tukaj ni nič presenetljivega. Kaj želite igrati 4K video na stari grafični kartici? Na to ne moreš niti računati! Pravzaprav so isti nizi, kot je Mega, bolje, da jih ne uporabljate na zastarelih računalnikih, saj med igro porabi veliko sistemskih virov. Če je bil paket odstranjen, da bi izboljšali delovanje igralcev ali pridobili možnost predvajanja nekaterih vrst datotek, bo treba celoten niz znova namestiti.

Namesto rezultata

Na kratko lahko povzamemo: ni potrebe po dotikanju te komponente brez potrebe. Če želite prejemati pravočasno posodobitev nameščenega paketa, tega elementa ne morete izbrisati. VV najboljšem primeru ga izključite iz zagona in po potrebi izberite ročno preverjanje revizije. Še posebej je treba posvetiti pozornost vsem uporabnikom, da bodo kot posodobitve nameščene le tiste posodobitve, ki ustrezajo nastavljeni različici samega niza. Pri drugih spremembah iskanje in namestitev ne bosta izvedena. Nazadnje, če je virus, ga lahko določite s atributom procesa in lokacijo datotek, ki se razlikujejo od standardne mape K-Lite Codec Pack v mapi Programske datoteke.

Sorodne publikacije