Konfiguriranje usmerjevalnika D-Link DIR-300 (Rostelecom): navodila

Router DIR-300 - eden izmed najbolj priljubljenih in cenovno ugodnih usmerjevalnikov. Je enostaven za konfiguracijo, kompakten in zanesljiv. Od izdaje je bil večkrat posodobljen in preživel številne revizije. V tem članku bo postopek namestitve in konfiguriranja usmerjevalnika D-Link DIR-300 za Rostelecom pregledan v fazah.

Značilnosti usmerjevalnika D-Link DIR-300

Navzven naprava izgleda popolnoma normalno - majhna pravokotna škatla. Glede na revizijo so lahko prisotni različni dekorativni elementi.


Sprednja plošča vsebuje elemente, ki kažejo stanje naprave. Tu je njihov zapis od leve proti desni:
 • indikator napajanja. Prikazuje povezavo usmerjevalnika z električnim omrežjem;
 • Internet. Lučka prikazuje trenutno stanje omrežne povezave;
 • Brezžična povezava. Če je Wi-Fi vklopljen, vas bo utripajoča LED opozorila o prenosu podatkov v tem trenutku;
 • so oštevilčila številna vrata LAN, ki govorijo o kabelski povezljivosti.
 • Zadnja plošča je standardna za to vrsto naprave - vrata WAN, 4 vrata LAN, priključek za napajanje, gumb za ponastavitev in antena. Na dnu usmerjevalnika je nalepka s podatki o modelu, revizijo, administrativnim naslovom in geslom za prijavo.

  Priprava in nekatera teorija

  Poseben kabel, ki se uporablja za začetno nastavitev, je običajno dobavljen z usmerjevalnikom. Gre za običajen zvitek s priključki na koncih. PosebnoV operacijskih sistemih ni razlik. Celotna nastavitev je narejena v oknu brskalnika, ki je na voljo v skoraj vsakem OS.
  Pred nastavitvijo usmerjevalnika D-Link DIR-300 je vredno preveriti nastavitev stanja omrežja. V operacijskem sistemu Windows se to lahko izvede prek nastavitve prilagoditve. V seznamu povezav kliknite na desni gumb in izberite Lastnosti. Zanimivo je, da je označevalnik nastavljen na položaj "Pridobi IP naslov samodejno". Če ne, potem jo morate označiti. To je potrebno, da lahko usmerjevalnik sam dodeli naslov povezanega računalnika, ker ima funkcijo DHCP.


  Start

  Preden nastavite usmerjevalnik D-Link DIR-300, ga morate fizično povezati z računalnikom. V ta namen je priložen priloženi kabel. Povezuje se s katerim koli od 4 prostih LAN priključkov. Vrata WAN morajo vstaviti žico ponudnika, v tem primeru je to Rostelecom. Zdaj, po ideji, obstaja povezava med usmerjevalnikom in računalnikom. Lahko se prijavite za določen naslov. Za DIR 300 je v brskalniku vtipkano 1921680.1. Če povezava ne deluje, se prepričajte, da je naslov pravilen in gledate nalepko na dnu naprave. Brskalnik mora prikazati stran za prijavo in geslo. Ko prvič zaženete privzete vrednosti admin in admin.

  Vzpostavitev usmerjevalnika D-Link DIR-300 za Rostelecom

  Upravna plošča je polna možnosti in možnosti. Za začetno konfiguracijo boste potrebovali element "Network". In v njej pod-postavka WAN. Tukaj morate dodati novegapovezavo Za to je enak gumb. Na voljo mora biti nova stran s polji za vnos podatkov.
  Najprej je treba izbrati vrsto povezave. Za konfiguracijo usmerjevalnika D-Link DIR-300 Rostelecom bo to PPPoE. Po izbiri morate odpreti polja, ki ustrezajo tej povezavi.
  Potrebno bo vnesti malo podatkov. Prvi je ime, ki ga lahko privzeto pustite prazno, saj ga ne boste našli nikjer drugje kot v upravni plošči. V razdelku PPP morate vnesti uporabniško ime in geslo. Ponudnik informacij mora te informacije navesti v pogodbi ali dodatku k njej. Druge možnosti lahko pustite privzeto.

  Wi-Fi

  Večina uporabnikov zanima nastavitev brezžične povezave. Torej je naslednja točka, ki jo morate iti, Wi-Fi. V osnovnih nastavitvah preverite, ali je označeno potrditveno polje »Omogoči brezžično povezavo«. Polje SSID je ime omrežja. Ko se poskusite povezati s katero koli napravo, se bo prikazala na seznamu razpoložljivih omrežij. Če uporabnik ne želi, da bi kdo videl svojo dostopno točko, potem je funkcija "Skrij dostopno točko". Povezovanje z brezžičnim omrežjem je lahko natančno samo z navedbo njegovega imena. Nastavitve imajo tudi možnost omejitve števila istočasnih povezav z usmerjevalnikom. Če je navedeno 0, so lahko spojine poljubno število.
  Nato morate iti v varnostne nastavitve, ki se nahajajo v istem razdelku. Preverjanje pristnosti omrežja je vrsta pooblastila, ki bo potekaloin identifikacijo stranke. Nato morate podati šifrirni ključ. To je geslo za WiFi usmerjevalnik D-Link DIR-300. Zaželeno je, da izberete najbolj stabilno možnost, ki ne bi bila primerna za prelivanje naključnih števil. Vrste šifriranja nimajo posebne razlike, glavna stvar je, da so združljive z adapterjem priključene opreme.

  Za lastnike naprav v Androidu

  Podjetje D-Link je ustvarilo posebno aplikacijo Click N Connect za Android, ki vam omogoča hitro in priročno konfiguracijo usmerjevalnika D-Link DIR-300 za Rostelecom brez povezave z računalnikom. .
  Aplikacija ima funkcionalnost, ki vam omogoča, da določite lokacijo, zagotovite posodobljen seznam ponudnikov trenutnega mesta iz lastne baze podatkov. Program ostane korak za korakom na vseh nastavitvenih korakih, daje priporočila in nasvete. Prenesite aplikacijo iz uradne trgovine Google Play.

  Nasveti in triki za nastavitev usmerjevalnika D-Link DIR-300

  Ko ste prijavljeni, morate spremeniti privzeto geslo. Tako boste preprečili varnostne težave in nepooblaščen dostop do usmerjevalnika. Značilnosti usmerjevalnika D-Link DIR-300 se lahko razlikujejo glede na strojno-programsko opremo, revizijo, oblikovanje. To je treba upoštevati, preden poskusite sami pretiravati napravo ali jo nadgraditi. Če ste nenadoma pozabili skrbniško geslo, ga je enostavno popraviti. Na dnu naprave je gumb Reset, ki vam omogoča ponastavitev usmerjevalnika D-Link DIR-300. Res je, da je vredno razmisliti, da so vse vnesene informacije - prijave in geslaza vstop v omrežje, povezavo in podobno. Zdaj pa se lahko znova prijavite s privzetim paketom - admin - admin. V navodilih za usmerjevalnik D-Link DIR-300 boste izvedeli več o drugih funkcijah in zmožnostih usmerjevalnika. To je precej velik seznam. Nastavite lahko omejitve obiska, MAC in IP naslova. Med značilnostmi Wi-Fi je možnost ročnega nastavljanja kanala, njegove moči in pokritosti. Za tiste, ki želijo nenehno spremljati stanje svoje naprave, obstaja velik nabor različnih monitorjev in revij. Če je usmerjevalnik nepooblaščen, se bo to odražalo v dnevnikih, na katerih je treba sprejeti ukrepe za izboljšanje varnosti.

  Zaključek

  Router D-Link DIR-300 je zelo priljubljen v vsakdanjem življenju. Njegova preprostost in zanesljivost sta se izkazali. O pozitivnih povratnih informacijah uporabnikov o napravah se prav tako govori. Usmerjevalnik je res vreden tega.

  Sorodne publikacije