Volvo XC90 Car: Lastnik pregledi, specifikacije in značilnosti

Univerzalni crossover Volvo XC90 od njegove izdaje leta 2003 do nastanka druge generacije leta 2015 je bil skoraj nespremenjen. Kljub razlikam v motorjih in opcijskih paketih so ohišja, notranjost in mehanika ostali skoraj enaki.

Volvoov vpogled.

Čeprav so nekateri menili, da se takšna nespremenljivost kaže kot dokaz o spremembi zrele generacije, so drugi videli drugače. Po njihovem mnenju dejstvo, da je XC90 preživel in uspel v tako dolgem ciklu, pravi prednost originalnega Volva in vpogled v napoved propada velikih in nedonosnih SUV vozil. Zaradi razpoložljivosti sedmih razpoložljivih sedežev s sodobnim štirikolesnim pogonom, izbira 5-in 6-valjnih turbopolnilnih motorjev, kot tudi močan (vendar ne zelo ekonomičen) V8 se zdi, da je XC90 uspel zadovoljiti skoraj vse povpraševanja strank. In zahvaljujoč dolgoletni proizvodnji na trgu veliko starih XC90, ki pokriva široko paleto cen.


Koristi modela

Čeprav na sekundarnem trgu obstaja veliko terenskih vozil, ki lahko prevažajo sedem, so številni od njih skladni z visoko stopnjo varnosti in tehnologije XC90. Že dolgo pred sprejetjem strogih standardov za trdnost strehe je Volvo razvil avto, ki zagotavlja preživetje pri vseh nesrečah s prevelikim pogonom. Standardne stranske zavese, ki pokrivajo celotno dolžino kabine, so se že pojavile v prvih modelih XC90, kot tudi elektronski sistem proti nagibu in sistem za izmenjavo odpornosti. Avto je obilenInovativne ideje, kot je premaknjen srednji sedež druge vrstice, ki omogoča sprednjim potnikom, da zlahka dosežejo otroka, ki sedi na otroškem avtomobilskem sedežu. Seveda je XC90 vrhunska blagovna znamka, tako da lahko računate na množico udobnih orodij. Vendar, za razliko od drugih luksuznih crossover, 8-palčni carinjenje, avtomatsko nastavitev vzmetenja in Haldexov polni pogon, lahko avto gre na območja, kjer običajno potujejo samo stari džipi.

Hkrati so v velikem Volvu tudi negativne strani. Sedež tretje vrstice za odrasle ni zelo udoben in ko je nameščen, zavzema ves razpoložljiv tovorni prostor. Poleg tega Volvo XC90 pregleduje, razbije vsaj druge znamke avtomobilov. To še posebej velja za prenos modela T6, ki je lahko zelo drag.

Glavne značilnosti in možnosti

Prva generacija Volva XC90 vključuje več različnih standardnih in dodatnih kompletov opreme, ki se sčasoma postopoma spreminjajo. Prvi 2.5T model je bil opremljen z 208-močnim 5-valjnim turbopolnilnikom s petimi cilindri. Toda leta 2007 je bila prevedena v 23-litrski V6 (brez turbo) zmogljivosti 235 litrov. z Standardna oprema za večino osnovnih modifikacij vključuje celoten nabor zračnih blazin, vključno s sprednjimi, sprednjimi in stranskimi, sistemi za zaščito pred prevračanjem in zaščito pred premikanjem in proti blokiranju koles. Luksuzne funkcije vključujejo avtomatsko klimatsko napravo z dvema zonama, električna zrcala z dvojnim ogrevanjem, 8 sedeževvoznik, krmiljenje na dotik za krmiljenje in avdio sistem ter 17-palčna lita platišča. Z električnim pogonom. Model V8 je imel popoln pogon, klimatsko napravo zadaj, električno dvigalo oken in avtomatsko kontrolo zračnosti. Za najbolj iskane funkcionalne značilnosti XC90 so bili drsni osrednji fotelj druge vrste, majhen, a uporaben zadnji sedež in zvočni nadzor Za potnike je bila bonusna zvočna posodobitev Volva sestavljena iz prostorskega zvočnega sistema Dynaudio Pro-Logic II in CD izmenjevalnika s šestimi diski (poznejši modeli so bili opremljeni z dodatnim avdio vhodom), navigacija, aktivni bi-ksenonski žarometi in pomoč za slepe Otroci na zadnjih sedežih lahko uživajo v zabaviščnem centru z DVD-jem in akustiko.
Glavni koraki
Spremembe leta 2004 so bile večinoma kozmetične in so vključevale nova 17-palčna platišča, nov daljinski upravljalnik na daljinskem upravljalniku, volan iz usnja in lesa ter usnjeni gumb za prestavljanje. Leta 2005 je bil na seznam možnosti XC90 dodan prvi Volvo V8 motor. Po zamenjavi 44-litrske variante je novi motor ustvaril moč -311 kp. in 440 Nm navora. V8 je prišel s polnim pogonom, vendar njegova poraba goriva - 18 litrov v mestu in 134 litrov na avtocesti - ni bila impresivna.

Leta 2006 je T6 zamenjal 2,5-litrski sistem štirikolesnega pogona, po ocenah pa je Volvo XC9025 (bencin) leta 2007 zamenjal nov 235-silni.32-litrski V6 v kombinaciji z novim 6-stopenjskim avtomatskim menjalnikom. Sistem za nadzor tlaka v pnevmatikah je postal standard kot dodatni avdio vhod. Na voljo je tudi športna različica z V8. Leta 2008 so vse spremembe prejele vzvratno ogledalo s samodejnim zatemnitvijo in manjše zunanje izboljšave. Model je prejel 3,2 nova kolesa in platišča iz legiranega jekla V8. Športna varianta je bila opremljena z 19-palčnimi kolesi in novim vzmetenjem, leta 2009 pa je bil za osnovne in V8 modele predstavljen novi komplet R-Design, ki je vključeval edinstvene zunanje letve, kolesa, masko, nastavitve vzmetenja in izboljšano notranjost. V letu 2010 je bila obnovitev Volva XC90 z povratnimi informacijami uporabnikov končana z novo opremo, vključno z zadnjimi senzorji, usnjenimi sedeži z električnim pogonom, tretjo vrsto sedežev, mesti za otroke v druga vrsta in elektrificirana loputa Modeli motorjev V8 so lahko opremljeni z izvršnim paketom, ki je vključeval sistem za ogrevanje, hlajenje in masažo sprednjih sedežev in zadnje ogrevanje.R-Design ni bil več na voljo.
V letu 2011 je 32-litrski motor postal močnejši (240 KM). Standardna oprema je bila glasovni in satelitski radijski sistem, v letu 2012 pa so prišli modeli z LED zatemnitvenimi lučmi.

Motorji in zmogljivost

Po pregledih, 210 l. z Volvo XC90 ni bil dovolj, čeprav avto ni bil zaspan ali neuporaben. 32-litrski V6 je veliko boljša osnovna izbira s potrebnimza tovrstno vozilo. Neprivlačen, po mnenju lastnikov, je dizelski Volvo Volvo XC90 s prostornino 24 litrov zmogljivost 163 litrov. z in navor 340 Nm. T6 s turbopolnilnikom zagotavlja boljšo zmogljivost, vendar je dolgoročno vzdrževanje modela drago, zlasti če kilometrina presega 150 tisoč km. 44-litrski V8 je odličen motor, zmogljiv, gladek, z velikim navorom. Edina pomanjkljivost sta visoka cena in nizka poraba goriva.

Vožnja

Vozniška izkušnja Volvo XC90 je prepričljiva glede povratnih informacij lastnika. Tako veliko vozilo, dvignjeno visoko nad cesto, je presenetljivo podobno vagonu. Seveda pa njena limuzinska konstrukcija močno vpliva na dinamiko in kakovost vožnje, toda sposobnost XC90, da premaga zavoje in ostane stabilen pri neravnih vetrovih. Kombinacija širokega karoserije in naprednega elektronskega sistema za nadzor stabilnosti pomaga vzdrževati avto med izrednimi manevri, medtem ko polni pogon Haldexa zagotavlja odličen potisk v vseh voznih razmerah. Pri suhem asfaltu sistem usmeri 95% navora motorja na sprednja kolesa. Takoj, ko se zdrsne, se moč enakomerno porazdeli med vsa štiri kolesa, dokler se sklopka ne obnovi.

Napake

Nacionalna uprava za varnost v cestnem prometu Združenih držav je večkrat izdala odredbe o preklicu za Volvo XC90. V modelih 2003-2005 je bila odkrita napaka na prirobnici črpalke za gorivo, pri kateri so se po daljši izpostavljenosti ekstremnim temperaturnim nihanjem lahko pojavile razpoke. VV letih 2003-2006 so bili primeri nepravilne vgradnje zadnjih varnostnih pasov, nepravilna pritrditev ročice brisalcev, kar mu je preprečilo zdrs po ledenem steklu. Poleg okvarjenega tečaja zunanjega prečnega potiska, ki bi se lahko deformiral pod močnim bremenom, kar je zapletlo delovanje vozila. Leta 2004 je bil razlog za zavrnitev Volva XC90 napaka na senzorju hitrosti sprednjega kolesa, ki bi lahko vplivala na elektronske sisteme, krmiljenje zavore, motor, prenos in porazdelitev navora. Leta 2005 je bila odkrita napaka montaže, pri kateri je priključek baterije B + naletel na elektromagnetni ventil zaganjalnika, kar bi lahko povzročilo kratek stik. Pri modelih 2007-2008 je možna napaka v modulu klimatske naprave, ki bi lahko izklopil grelec. Za rešitev problema je bilo dovolj posodobiti programsko opremo. Leta 2008 so bili avtomobili z 44-litrskim motorjem V8 umaknjeni, ker so nekateri od njih imeli napačne pritrdilne vijake, pritrjene na motor, ki bi lahko zlomili aluminijasti montažni nosilec.
Po dveh letih je bila odkrita napaka na dovodu za gorivo, ki bi lahko povzročila uhajanje na mestu priključitve. Leta 2010-11 so se ti avtomobili odzvali, da bi odpravili morebitno uhajanje delovne tekočine krmilnega sistema krmiljenja v telo ventila krmilne naprave. Popravila te vrste okvar so zakonsko zahtevana, tudi če je garancijski rok za Volvo XC90 potekel. Pri pregledih se lastnikom svetuje, da preverijo, ali se izvajajopopravila, in če ne, potem mora trgovec popraviti napake brezplačno.

Varnost

Ameriške vladne agencije so XC90 dali 5 zvezdicam od 5 na testih za sprednji in bočni udarec ter 4 od 5 preskusov prevračanja. Zavarovalni zavod za varnost v cestnem prometu na sprednjem in stranskem trku ter preskus trdnosti trka je dal avtomobilu najvišjo oceno. Poleg tega je XC902011 prejel IIHS za najboljšo varnost.

Garancija

V obdobju 2003–2009 je imel Volvo XC90 4-letno garancijo ali 80 tisoč km. Pokrivala je glavne enote, pa tudi motor in menjalnik. V letu 2010 se je jamstvo za osnovno kritje povečalo na 5 let /80 tisoč km, brez prenosa. Nekaj ​​poznejših modelov XC90 je prišel pod program CPO, ki je vključeval 6-letno garancijo ali 160.000 km kilometrov od datuma začetka uporabe vozila. Hkrati lahko uporabniki kupijo dodatno pokritost za 8 let ali 160 tisoč kilometrov.

Volvo XC902003: Pregledi lastnikov

Lokacije avtomobilistov nam omogočajo, da ugotovimo, da so bile najstarejše različice modela XC90 (2003-2006) z motorji s 25 in 29 litri najbolj problematične. Nobena od njih ne presega povprečne ravni. Lastniki se pritožujejo zaradi hlajenja in prenosnega sistema. Pravzaprav na avtomatskem 4-stopenjskem menjalniku T6, ki ga je izdelal GM in ga je spremenil švedski proizvajalec. Številni pregledi lastnikov Volva XC902003 kažejo, da te prestave ne dosežejo več kot 80 tisoč km, zato jih je treba znova in znova zamenjati. Te težave so dobro znane, vendar podjetje ni popravilo avtomobilov, s čimer so lastniki prisiljeni plačati drago za zamenjavo. ZaRecenzije, Volvo XC9025 T uporablja 5-valjni drugi 5-stopenjski avtomat, kar se zdi, da ni tako problematično. Od leta 2008 so se razmere bistveno izboljšale, zlasti s prihodom 6-stopenjskih avtomatov. Obstaja tudi veliko pripomb glede ponavljajočih se težav z baterijami. Izgleda, da je lahko ta avto, celo certificiran s strani Volvo tehnikov, nor. Nekateri problemi so bili rešeni, na primer, ko se je sredi noči avtomatično sprožil zabaviščni center na zadnjem sedežu, ki je izpraznil akumulator. Problemske bloke so nadomestili z garancijo, zdaj pa rezervni deli niso na voljo, in če se ta težava pokaže, boste verjetno morali odstraniti ali onemogočiti tovarniški DVD predvajalnik.

Priporočila

Zaradi verjetnega velikega prevoženega kilometra in slabe zgodovine servisiranja Volva XC90 I 2.5 se lastnikom svetuje, da se izognejo obnavljanju različic s turbopolnilnikom 2.5 T in T6 v letih 2003-2006. proizvajalec. Uporabniki priporočajo avtomobile iz leta 2007 in novejšo 32-litrsko različico pogona na vsa kolesa. Ta modifikacija prihrani gorivo, je univerzalna in poceni. Če cena in tekoči stroški za kupca niso pomembni, bo športna možnost iz V8 odlična izbira. To je močan avto, ki je obicajno zapustil salone z maksimumom. Ne moremo pa poudariti, da bo nakup premijske blagovne znamke, celo v stari obliki, stala dražje. Pomembne količine računov za popravila se lahko pokvariRoman iz Volva XC90. V pregledih lastnikom svetujemo, da kupijo avto z veljavno garancijo ali CPO, ki zajema vsaj naslednja 2-3 leta uporabe.

Sorodne publikacije