D3d11.dll: Kaj je ta napaka in kako jo odpraviti

Windows lahko občasno izda napake. Vsi na tak ali drugačen način vplivajo na delovanje katere koli komponente. No, ko napaka ni kritična, in tudi če je na voljo, lahko še naprej uporabljate računalnik, vendar se to zgodi in obratno. Ta članek bo govoril o prvem primeru, in sicer, napaka "Vstopna točka v postopku ni mogoče najti v knjižnici d3d11.dll." Podrobno bomo analizirali njegovo bistvo in zagotovili orodja za njegovo rešitev.

Opredelitev

Pred dajanjem smernic o tem, kako popraviti napako v odsotnosti zgoraj predstavljene knjižnice, je vredno na splošno ugotoviti, kaj je napaka d3d11.dll, ker morate v vsakem primeru razumeti, s čim se ukvarjamo.


In načeloma razumem in nič. Oznaka d3d11.dll se nanaša na dinamično knjižnico, ki je vključena v paket DirectX 11. Pomembno je omeniti, da gre za paket enajste različice in nobenega drugega. Če na primer prenesete in namestite DirectX 9, se bo napaka še vedno pojavljala, ker sistem nima potrebne knjižnice. Mimogrede, DirectX in s tem knjižnica d3d11.dll je odgovorna za pravilen prikaz grafičnih modelov v programski opremi. To pomeni, da lahko že zaključimo, da bodo vsi programi ali igre, ki v svoji sestavi nimajo večjih grafičnih modelov, sproženi tudi v odsotnosti knjižnice. Poleg same definicije je prav tako vredno raziskati vzrok problema. Na podlagi konteksta sistemasporočilo, lahko že razumete, da se program ali igra ne zažene zaradi pomanjkanja potrebne knjižnice. Vendar to ne pomeni, da je bila izbrisana. Lahko bi ga namestili, vendar bi ga lahko antivirus, glede na okuženo datoteko, postavil v karanteno in tako preprečil delovanje.


Kaj je narobe z d3d11.dll, smo ugotovili, kar pomeni, da lahko nadaljujete z metodami za njegovo odpravo, na srečo jih je veliko in vsaka odločitev je dobra na svoj način.

Metoda ena: Namestitev DirectX 11

Ko govorimo o napaki d3d11.dll, smo omenili DirectX 11, da ta paket nosi isto knjižnico. Že lahko zaključimo, da za odpravo te napake morate namestiti namestitev te distribucije v sistem. To je prvi način, kako popraviti d3d11.dll. Bistvo te metode je preprosto: morate prenesti paket DirectX 11 in ga namestiti. In če druga točka nihče nima težav, saj bo čarovnik vse podrobno razložil, potem je lahko prvi problem. Seveda je DirectX 11 mogoče prenesti od kjerkoli, vendar je priporočljivo, da to storite z uradne strani, saj drugače obstaja možnost ujeti škodljivo programsko opremo. Zdaj vam bomo dali navodila, kako in kje lahko prenesete paket. Po njej ne boste poslabšali situacije:
 • Najprej se prijavite v kateri koli iskalnik.
 • Poiščite "download directx 11".
 • V rezultatih sledite povezavi, katere naslov se začne z "microsoft.com".
 • Na naslednjem sistemu s seznama izberite možnostlokalizirajte operacijski sistem.
 • Kliknite »Prenesi«.

 • Po zaključku vseh navodil se bo začel postopek prenosa paketa. Prepričajte se, da je popolnoma varen, tako da ga lahko takoj začnete namestiti. Po tem bi morali izginiti vse težave, povezane z manjkajočo knjižnico.

  Drugi način: z uporabo posebnega programa

  V drugi metodi lahko popravite tudi napako "D3d11.dll not found", ki je veliko enostavnejša od prejšnje. Tokrat bo za prenos in namestitev knjižnice uporabljena posebna aplikacija DLL-Files.com. Preden sledite spodnjim navodilom, boste morali prenesti in namestiti ta program. To je treba storiti z uradnega mesta, da se odpravi nevarnost okužbe z virusom. Torej, ko ste namestili program, ga odprite in naredite naslednje:
 • Na glavnem zaslonu ubijte v iskalno polje "d3d11.dll".
 • Kliknite "Išči".
 • Kliknite na knjižnico z istim imenom.
 • Kliknite gumb "Namesti".
 • Po zaključku teh korakov bo napaka izginila.

  Tretja metoda: ročna namestitev

  Napako je mogoče določiti ročno brez uporabe različnih programov. To naredite tako, da prenesete datoteko d3d11.dll iz interneta in jo premaknete v želeni imenik. Na žalost je za različne različice sistema Windows imenik drugačen. Sedaj bo prikazana pot do vsake različice operacijskega sistema:
 • Windows XP, Vista, 788.110 - "C: WindowsSystem32".
 • Windows 95/98 /Me - "C: WindowsSystem".
 • Windows NT /2000 - "C: WINNTSystem32".
 • Prav tako je treba omeniti, da če imate 64-bitni OS, bo končna mapa imenovana SysWOW64. Zdaj ne veste samo, kaj je napaka d3d11.dll, ampak kako jo popraviti. To lahko storite na tri načine.

  Sorodne publikacije