Grooki v Spore: Kako narediti prijatelje ali uničiti

Groove v Sporu je sila, s katero je treba računati. Živi blizu središča galaksije. Zelo nevarno v svojem številu in sovražnosti. Lahko pa jih premagamo (in celo spoznamo s prijatelji). Ta članek bo razpravljal o tem, kako to storiti.

O igri

Spore je božji simulator iz Maxisa, kjer igralec dobi možnost nadzora nad razvojem bitja od celične ravni do raziskovanja vesolja. Projekt združuje elemente strategije v realnem času in igranje vlog. Igra vsebuje različne biološke vrste. Njihova prisotnost se začne slediti do primarne juhe (sovražne celice izgledajo drugače), nadaljujejo se na stopnji "bitja" (druge biološke vrste, s katerimi se nekako interagirajo), "plemena" in "civilizacije".


V igri so vedno prisotne bolj razvite vrste. Na navedenih stopnjah občasno igralec srečuje tujce: nekoga kradejo z žarkom, nato pa samo letijo mimo. Na odru "Vesolje" se bodo morali srečati s predstavniki različnih civilizacij in celo z njimi sklepati zveze.

Prvo srečanje

Stik s pretepom v Sporu bo potekal po napadu na nekdo drug planet. Začetni odnos teh bitij do igralca je vedno "vojna". Toda v resnici take stvari ni, čeprav en posnetek v smeri popravi situacijo ne v najboljšem interesu. Razlog je v naravi te rase. Groovi so zelo šibka bitja, ker preživijo le zaradi fenomenalne inteligence in napredne tehnične misli.Implantati Grkov jim omogočajo, da pozabijo na svoje šibkosti in da predstavnike drugih ras gledajo kot nevredne za celo sovraštvo, saj je edini sprejemljiv način življenja teh bitij vojna. Planet z atmosferskim indeksom T0 ni življen.


Kar zadeva vero, verujte v neznano prihodnost Boga, za katero je varovan Galaksijski center.

Kako uničiti Grke

V Sporu je vojna s to dirko precej dolga in dolgočasna. Zato, ker sovražni imperij zavzema 2400 planetov, približevanje centru Galaxy pa zmanjšuje razdaljo medzvezdnih letov. Z omogočenim avtoblasterjem in prisotnostjo zavezniških ladij bo prišlo do spopadov z Grki iz enega medzvezdnega skoka v drugega. Priporočljivo je, da ujamete njihove planete in spremenite ozračje od T0 do T1, da preprečite, da bi sovražni kiborgi vzeli nazaj svet. Za uničenje bo igralec dosegel dosežke "Izkoreninjenje zla" in +200 do vseh vesoljskih imperijev (zeleni smehljaj). Do centra bo neoviran prehod, kjer naj bi se srečal s Steveom.

Če se združite s tem imperijem

Kako se spoprijeti z Grki v Sporu? Odgovor je preprost. Toda ta odločitev ima svoje posledice. Pri agresivnih mehanoidih je lažje spoznati prijatelje, kot pa jih poskusiti popolnoma uničiti. Toda v tem primeru mora biti zelo zapleteno. Potrebovali boste:
 • Močan žarek sreče.
 • Terapevtski kompleti.
 • Pet gigadetonatorjev.
 • Upoštevajte filozofijo "Fanatic".
 • Za plačilo 1000000 $.
 • Izklopitepištolo na ladji in odpravi zavezniške barže iz ekipe.
 • Ko prijateljski imperij pošlje signal za pomoč, ki napoveduje napad Grkov (prvi stik), morate bodisi prezreti sporočilo (potem lahko obdržite nevtralno razmerje), ali leteti na planet, vendar ne vstopite v boj z mehanoidi. V večini primerov njihove ladje letijo s poljubnimi trajektorijami in nato zapustijo sončni sistem.
  Ne morete ukrasti artefaktov iz njihovih planetov (dovoljene samo s strani gostov). Da bi vzpostavili prijateljske odnose s tako sovražnim imperijem, je treba ukrepati takole:
 • Grkom dati denar podkupnine, da bi izboljšali odnos z njimi.
 • Od njih prejmite potovanja in jih izvedite.
 • Občasno zdravimo z žarkom sreče.
 • Razstrelili ali obsevali gravitacijski val 4-6 planetov, ki ne pripadajo ženinom.
 • Za sklenitev trgovinskega sporazuma in nato Unije.
 • Učinek bo precej nepričakovan: vsa nekdaj prijazna imperija bo takoj postala sovražna, ugled se bo zmanjšal na -200 in vojna bo razglašena. V nagradi pa bo igralec prejel znak "Igraj z ognjem" in ladjo Grkov, ki ima 3600 zdravja.

  Sprememba za del Grkov

  Spore ne more ustvariti teh grozljivih bitij v uredniku. Vse zaradi tega, kar deluje na podlagi takšne simetrije. So edina asimetrična bitja v igri. Torej, brez posebnega moda na nosilcih v Spore, jih ne ustvarjajo.

  Skratka

  Grooki v Sporu so najbolj sovražna rasa. Obstajajo govorice, da so razvijalci izposodili sliko iz knjige A. Douglasa "Hitchhiker na galaksiji". V romanucivilizacija uničevalcev je uničila zemljo, da bi sprostila prostor za skok v hiper prostor.
  Knjiga prav tako pravi, da smisel življenja - to je 42 in uničen od prerokov - ne bi smel poznati njega. Iz tega sledi, da:
 • Grki poznajo smisel življenja;
 • številka 2400 (število planetov grškega imperija) - to je obratna različica 42;
 • Himna mehanoidov je strašna stvar v galaksiji. Izkazalo se je, da poznajo lokacijo Sonca in Zemlje, vendar v igri niso postali del imperija. Poleg tega imajo Grki svoj kapital, ki je v eni parceli Centra galaksije pod kotom 10106 °. Za mnoge igralce je to simbolna zgradba mesta na tem planetu, potem ko je dosegel indeks terapije T1 tera. Smatra se, da je spomenik vojni Grkov.
  Mod, ki omogoča ustvarjanje predstavnika te rase, ne popravi stanja v galaksiji. To pomeni, da bodo ta bitja še vedno sovražna do igralca. Ugrabitev artefaktov z njihovih planetov daje -100 ugled. Medtem ko so drugi imperiji takšen primer bolj naklonjeni - samo -3. Zato ne smemo pokvariti odnosov z Grki, če obstaja cilj, da se z njimi spoprimejo, odletijo v center Galaxy in se srečajo s Steveom.
 • Sorodne publikacije