Kako Samsung Pay deluje s tistimi bankami, karticami, napravami?

Do danes se gotovina postopoma izčrpa in večina nakupov se opravi s plastičnimi karticami. Obstajajo kartice, ki vključujejo plače, štipendije, pokojnine itd. Na vsakem prodajnem mestu je vsaj en terminal za plačilo s plastično kartico. Bančne kartice so postale sestavni del naših življenj in uničenje gotovine je le vprašanje časa. Naslednji korak v razvoju tehnologije je brezkontaktno plačevanje. Mnoge kartice sedaj podpirajo to tehnologijo in omogočajo nakupovanje samo s priključitvijo kartice na terminal. Ta tehnologija je postala katalizator za nastanek specializiranih čipov in plačilnih sistemov v napravah, ki jih dobesedno ne pustimo - v naših pametnih telefonih.


Leta 2016 je bila v Rusiji uvedena storitev Samsung Pay, ki omogoča prevoznikom Samsung Galaxy plačevanje prek bančnih kartic brez uporabe lastnih bančnih kartic. Članek bo razpravljal o tem, kako deluje Samsung Pay, kako varna je in kako težko bo končala z uporabniki. Tehnologijo primerjamo z rešitvami konkurentov.

Sistemske zahteve

Za začetek je smiselno ugotoviti, katere naprave uporabljajo Samsung Pay. Ta tehnologija ne zahteva le inovacij programske opreme, temveč tudi strojne opreme, zato morate zagotoviti, da vaš pametni telefon podpira to tehnologijo ali ne. Torej, plačilni sistem Samsung Pay deluje z naslednjimi pripomočki:
 • Samsung Galaxy S8;
 • SamsungGalaxy S7;
 • Samsung Galaxy S6 (z omejitvami);
 • Samsung Galaxy Opomba 5
 • Samsung Galaxy A7
 • Samsung Galaxy J7 (2017);
 • Samsung Gear S3.
 • To so naprave podjetja Samsung, ki so opremljene s čipi NFC ali MST in podpirajo moderno programsko opremo. Za razliko od izdelkov Apple ali Google, se zdi, da je Samsung Pay precej omejen, saj je število podprtih naprav precej nižje. V primeru Apple smo prejeli podporo za vse pametne telefone, ki so bili izdani leta 2014 (od leta 2013, ko ste povezali Apple Watch), v primeru Googla pa obstajajo vsi pripomočki, ki jih lahko uporabite za namestitev uradne različice Android 4.4 in tiste na svetu. več sto tisoč.


  Katere banke delajo s podjetjem Samsung Pay?

  Tako kot pri drugih plačilnih sistemih so uvedbo plačilnega sistema spremljale številne omejitve. Na primer, Oschadbank je podpisala pogodbo z Apple o ekskluzivnem zagonu in iz tega razloga je Samsung izgubil sposobnost povezovanja te banke pred iztekom pogodbe. Zdaj so se razmere stabilizirale in skoraj vse priljubljene banke delajo z vsemi plačilnimi sistemi.
  Tako so banke, ki poslujejo s storitvijo Samsung Pay, naslednje:
 • hranilnica.
 • Binbank.
 • GAZPROMBANK.
 • "Odpiranje" (Rocket Bank).
 • "Ruski standard".
 • "Tin'koff".
 • in elektronska denarnica "Yandex.Groshi".
 • Pomembno je razumeti, s katerimi karticami Samsung deluje. Za povezavo s plačilnim sistemom je potrebna plačilna kartica, ki podpira PayPass ali PayWave tehnologijo. V primeru kartic Visa obstajajo omejitve glede števila bank, ki poslujejo s storitvijo Samsung Pay. Z omejitvami lahkopreberite uradno spletno stran podjetja.

  Kako se povezati?

  Za začetek uporabe storitve Samsung Pay se morate prepričati, da pripomoček podpira plačilni sistem in prenese isto aplikacijo. Ko se prijavite, vas bo pozval, da nastavite geslo (ali prstni odtis), da zaklenete zaslon. V prihodnje bo za potrditev transakcij uporabljen pin ali prstni odtis. Potem morate priložiti kartico. To lahko storite na dva načina: ročno, s tipkanjem vseh podatkov ali samodejno, če na to postavite kamero. Druga možnost deluje dobro, vendar pa bo kodo CVV še vedno treba vpisati sama. Če je kartica primerna za aplikacijo, bo ta postopek takoj preverila banka. Prejeli boste SMS z aktivacijsko kodo plačilnega sistema, brez katerega ne boste mogli opraviti dodatnega plačila. Zadnji korak je dodajanje elektronskega podpisa. To je zelo redko, vendar, ko jo potrebujete, kartice morda ne bodo tam, in potem vas bo digitalni podpis spravil ven.

  Ali je varna uporaba storitve Samsung Pay?

  Varnostna vprašanja se nanašajo predvsem na uporabnike. Nove tehnologije vedno vzbujajo strah, zlasti ko gre za denar. Tudi same bančne kartice so bile vzete s težavo. Kar zadeva varnost, so stvari naslednje. V dveh besedah ​​je Samsung Pay najvarnejši način za izračun, kjer je veliko varnejši od navadnih kartic. Če je podrobno, potem se v pametnih telefonih uporablja poseben sistem za označevanje. Ko uporabnik poskuša opraviti plačilo, telefon ne uporablja podatkov s kartice, ampak jih ustvaridigitalne posnetke, vsakič edinstvene, in jih delite s terminalom. Terminal je v stiku z banko in poroča o uspešnem plačilu (če ste seveda izgubili denarja). Podatki o žetonih so shranjeni v samem pripomočku, tako da lahko plačate za nekaj brez interneta. Ne pozabite, da mora biti vsak nakup potrjen, zato mora uporabnik vnesti kodo PIN ali prilepiti prst na senzor prstnih odtisov. Tudi če napadalec z prenosnim terminalom vidno ne uspe, vam ne bo mogel ukrasti niti centa, ker ne bo mogel potrditi plačila.
  In kako so virusi in zlo operacijskega sistema Android, ker je daleč od varnosti iOS-a? Dejstvo je, da vse ni tako slabo. Samsung je v sistem uvedel lasten mehanizem zaščite, ki nenehno pregleduje sistem za škodljivo programsko opremo in ranljivosti, in če še vedno dobi virus, bo storitev Samsung Pay blokirana in podrobnosti o plačilu bodo izbrisane.

  Kako Samsung plačuje?

  Gremo na plačilo. Samsung Pay deluje kot običajna bančna kartica. In kot vsaka kartica in ne samo tista, ki podpira NFC. Dejstvo je, da vsi terminali v Rusiji ne podpirajo NFC. Mnogi še vedno delajo samo z magnetnim trakom, zato nekaterih telefonov ni mogoče plačati. To velja za naprave iPhone in Android, razen za Samsung. Pri plačevanju starih modelov terminalov uporabljamo zaščiteno tehnologijo MST. Telefon ustvari magnetno polje, podobno tistemu, ki je ustvarjeno s pomočjo magnetne bančne kartice. Terminal se nanj odzovesprejema plačila. Zato je odgovor na vprašanje "kje Samsung plačati?" zveni tako: "povsod."

  Možni problemi

  Že na začetku, ko se je tehnologija začela uvajati v množice, so uporabniki naleteli na številne težave.
 • Ponovno preverite, na katerih telefonih deluje Samsung Pay. Uporabniki pogosto ignorirajo to preprosto nalogo in se pritožujejo zaradi forumov, da tehnologija ne deluje tako, kot je zahtevala.
 • Preverite, ali je v telefonu nameščena najnovejša različica operacijskega sistema. Pojdite na nastavitve in preverite različico vdelane programske opreme, da prenesete najnovejše posodobitve v telefon.
 • Tudi če ste namestili najnovejšo različico operacijskega sistema, morda ni prilagojena za delo v vaši državi. Na primer, Samsung Pay ni delal s S7, dokler ni bilo opravljeno potrebno delo za zagon storitve na strani proizvajalca. Morda je vredno nekaj časa. Ne pozabite, da morate imeti nameščeno originalno programsko opremo brez korenskih pravic. Če ste sistem zlomili ali kupili slušalko, se obrnite na uradni servisni center, kjer boste obnovili originalno programsko opremo.
 • Ne pozabite, da za zagon katerekoli storitve iz Samsunga potrebujete osebni račun, ki ga telefon ponuja v trenutku zagona. Če tega še niste storili, pojdite na nastavitve in tam poiščite element »Računi«.
 • V primeru pametnih telefonov iz linije Galaxy S6 plačilo prek MST ne deluje, zato se prepričajte, da terminal podpira brezkontaktno plačilo pred plačilom (običajno obstajajoustrezno ikono v obliki valov).
 • Promocije in popusti

  Da bi uporabnike privedel do nove tehnologije, se je Samsung dogovoril z več ruskimi blagovnimi znamkami o organizaciji promocij. Ena od teh je bila promocija "Pametni pametni telefon". Vstopnice v kino ". V skladu s pogoji promocije, ali ste kupili vozovnico v storitvi "Kinoyhod" preko Samsung Pay prejeli 100% popust na naslednji nakup. Zdaj je 50% popusta na plačilo za vožnjo s podzemno železnico na liniji MCC. V ZDA je Samsung predstavil še večji in dolgoročni delež. Tam vsak nakup, opravljen s plačilnimi storitvami podjetja, omogoča zbiranje točk, ki jih lahko nato porabite za druge izdelke v trgovini Samsung Rewards. Ko ta storitev doseže Rusijo, ni znano.

  Prvi vtisi in odgovori

  Mnogim lastnikom pripomočkov Samsung je bila všeč zamisel o združevanju denarnice in pametnega telefona. Tako preprosto je! Pametni telefon je veliko bolj priročen in uporaben kot denar ali kartica, in kar je najpomembneje, vedno je z nami. Prvi pregledi, kako deluje Samsung Pay, navdihujejo. Že kmalu, leto, ko ljudje uporabljajo plačilni sistem in se v bistvu pozitivno odzivajo na novo (za nekoga že poznano) izkušnjo. Sistem deluje v vseh večjih nakupovalnih centrih, s pomočjo telefona brez težav, plačati za hitro hrano in potovanje v podzemni. Mnogi so že imeli čas, da so pozabili, kje se nahaja njihova bančna kartica, saj ni več potrebna. Ne vedno o tehnologiji, ki se ustrezno odziva na prodajalce in blagajnike. Vaje so potekale na vseh večjih omrežjih, vendar se lahko nekje na notranjem trgu srečujete z osupljivimi pogledi ali celoStrah, zato bodite pozorni.

  Namesto sklenitve

  ima Samsung Pay veliko prednosti pred običajnimi bančnimi karticami. To je seveda zelo uspešna tehnologija, ki bo sčasoma postala bolj zahtevna. Denarnica na pametnem telefonu je tisto, kar moderna oseba potrebuje, da se lahko še lažje razdeli s krvjo. To je priročno, varno in zelo hitro, in ko ga poskusite, boste želeli iti še dlje, ker zdaj veste, kako deluje Samsung Pay in to lahko storite. Vendar pa ne pozabite prvič, da nosite kartico in malo denarja v ponudbi, ker so razmere drugačne. Pros:
 • Deluje s terminali brez NFC čipa.
 • Različne možnosti varstva pri obračunavanju.
 • Popusti in promocije.
 • Proti:
 • Ne dela na zlomljenih napravah.
 • Omejeno število pametnih telefonov, ki delajo s plačilnim sistemom.
 • Sorodne publikacije