Kje lahko povežete zvočnike z računalnikom: osnovne tehnike in rešitve

Sodobne računalniške naprave že dolgo ne prenehajo opravljati le vloge takih računalnikov, kot so bile na začetku njihovega razvoja in se vedno bolj uporabljajo v zabavni industriji. Ni treba posebej poudarjati, da lahko vključite tudi poslušanje glasbe, gledanje video posnetkov. Seveda izhodni zvok zahteva stolpce. Kje pa povežete zvočnike z računalnikom? Kljub svoji preprostosti ima lahko to vprašanje več odgovorov. Nato bomo poskušali razmisliti o več standardnih in izvirnih rešitvah.

Vrste akustičnih sistemov

Zato je treba pred odločitvijo, ali naj se zvočniki povežejo z računalniškimi sistemi, določiti, kateri tip zvočnikov se bo uporabljal v vsakem posameznem primeru. Od tega ne bo odvisen le način povezave, ampak tudi izbira ustrezne zvočne kartice, brez katere zvok preprosto ne bo mogoč.


Med glavnimi vrstami je treba posebno pozornost nameniti pasivnim in aktivnim sistemom. Prvi sprejemajo moč neposredno iz računalnika prek zvočne kartice ali ustreznih vrat, drugi pa za delo zahtevajo uporabo neodvisnega napajanja v obliki ločenega bloka. Pri izbiri je treba posebno pozornost nameniti številu zvočnikov, kar bo neposredno vplivalo na izbiro zvočne kartice. Očitno je, da je v prisotnosti integrirane zvočne kartice akustični sistem za reprodukcijo prostorskega zvoka, ki vključuje subwoofer in dodatnih pet ali sedem.zvočniki, se neposredno povežete z njo, ne bo delovalo.

Zvočne kartice

Zato je treba ponovno preučiti in kupiti zvočno opremo. Uporabite lahko integrirane kartice, vendar so, kot pravijo, samo za reprodukcijo v gospodinjstvu.


Če naj bi vaš računalnik gledal filme ali namestil sodobne igre, je najbolje kupiti ustrezno zvočno kartico, ki je nameščena v posebnih režah PCI na matični plošči, ali uporabljati profesionalne ali polprofesionalne zunanje naprave. Tudi neizkušeni poslušalec bo občutil razliko v predvajanju. Toda zunanji zemljevidi so precej dragi. Kljub temu lahko ponudite več možnosti povezav, če nimate takšne opreme.

Kako povezati zvočnike z računalnikom: načini

Ko govorimo o osnovnih metodah povezovanja zvočnikov, lahko ločimo več glavnih smeri:
 • neposredno povezavo zvočnikov neposredno zvočno kartico;
 • uporaba izhodov za slušalke;
 • brezžična povezava;
 • Signalni izhod preko ojačevalnika ali glasbenega centra;
 • predvajanje prek domačega DVD-ja ali Blu-ray predvajalnika, da se doseže prostorski zvok.
 • Standardna povezava

  Torej, kje priključite zvočnike na računalnik z uporabo najenostavnejšega načina neposredne povezave? Kot je že jasno, je zvočno kartico mogoče uporabiti v ta namen.
  Pri izbiri gnezda je nemogoče narediti napake, ker so vse, pa tudi iz računalniških zvočnikov,poslikane v ustreznih barvnih kanalih. V primeru dveh stolpcev je primer poenostavljen. Kako priključiti zvočnik na računalnik? Navodila v tem primeru ni mogoče niti izpeljati. Vse je preprosto! Nobene razlike ni, kakšna vrsta slotov bo vključena v vsak stolpec. Pomeni desni in levi kanal. Ne pozabite na povezavo aktivnega sistema s subwooferjem, za katerega je na zvočni kartici mogoče zagotoviti ločen izhod. Enako velja za zunanje zvočne kartice, vendar se najpogosteje povezujejo prek vrat USB.

  Kje priključiti zvočnike na računalnik: rešitve za prenosne računalnike

  Prenosni računalniki so večinoma integrirani z vgrajenimi karticami, tako da, če imate sistem z dvema zvočnikoma, kabel, ki povezuje oba zvočnika, poveže priključek za slušalke. Toda kako povezati kateri koli zvočnik z vašim računalnikom, če imate samo zvočni izhod za slušalke, in zvočniki imajo samo golo žico ali kable z vtiči na koncih?
  Za to lahko uporabite poseben adapter v obliki neke vrste razdelilnika z enim vhodnim pin mini vtičem in dvema (ali tremi) izhodi. Iz vsakega stolpca povežite eno žico z vtičnicami desnega in levega kanala, obe, ki sta skupaj ostali, sta vstavljeni v režo z "ničlo" (ali "zemlja").

  Uporaba drugih naprav

  Zdaj pa poglejmo, kje lahko priključite zvočnike na računalnik, če imate zunanje naprave. V primeru ojačevalnika so zvočniki povezani z njo in zZvočna kartica se oddaja z enim kablom skozi avdio izhod. Pogosto so na grafičnih pospeševalnikih prisotni avdio priključki. V tem primeru je treba tehnično dokumentacijo prebrati, da bo povezava pravilno izvedena.
  Pri uporabi brezžičnih povezav se prepričajte, da so trenutno aktivni moduli (Bluetooth, Wi-Fi). Če govorite o tem, kje lahko priključite zvočnike na računalnik, kar pomeni domače gledališče, lahko obstaja veliko možnosti.
  Seveda lahko v najenostavnejšem primeru uporabite izhod zvočne kartice na predvajalniku z uporabo kablov za avdio in video. Vendar pa se lahko pogosto povežete prek HDMI. Vendar ta možnost ni vedno uporabljena, saj lahko nekatere naprave HDMI delujejo le v eni smeri na nekaterih DVD napravah - samo izhod, ne vhod. Tu lahko kot možnost uporabite povezavo S /PDIF, ki bo močno izboljšala kakovost predvajanja, vendar le, če so taki vhodi in izhodi na voljo na vseh napravah.

  Nekatere odtenke nastavitev zvoka

  Nazadnje, ko povezujete zvočnike, posebno pozornost posvetite povezani opremi. Da, prenosniki imajo vgrajene mikrofone. Zaradi dejstva, da bodo vključeni tudi pri polovici glasnosti, lahko v samih zvočnikih dobite tako imenovano skico in ozadje. Zato nastavite glasnost mikrofona na minimum. Druga točka je povezovanje z računalniki ali prenosniki zvočniki iz glasbenih centrov. Ta problem je še posebej pogostse pojavi pri uporabi izhodov za slušalke. Zvočni modul računalnika z zelo različnimi nožicami in zvočniki se ne more "vrteti" ali preveč močnim signalom z izkrivljanjem. S prednastavitvijo zvoka na začetni stopnji se ne navadite na uporabo vseh vrst učinkov DSP, kot so izenačevalnik ali aktiviranje prostorskega okolja. Najprej nastavite "čist" zvok z nastavitvijo optimalne glasnosti in nato izvedite eksperimente.

  Sorodne publikacije