Firm Patron: pregledi rezervnih delov

Za vse motoriste, kot tudi za strokovnjake, je znano, da je za servisiranje avtomobila potrebna "druga denarnica" v hiši. Prva je seveda za družino, druga pa za rezervne dele za avto. Stroškov se ne smemo izogibati, pa naj gre za domačo "lastovko" ali tuje vozilo. Toda ekonomičen lastnik avtomobila se vedno sooča z dvoumno izbiro: bolje je, da vzamemo rezervne dele od proizvajalca, katerih kakovost se je že dolgo dokazala, ali pa shranite in kupite cenejše analoge, s čimer preverite v praksi pregovorno "skunk plača dvakrat". Rezervne dele za avtomobile izdajajo podjetja, ki so "domača" blagovna znamka, in tista, ki izdelujejo bolj ali manj dobre replike teh izdelkov. Oglaševanje je zelo prepričljivo. V takih primerih, povratne informacije od kupcev, ki so že naredili svojo izbiro, vključno s pregledi o nadomestnih delih Patron pomoč.


Lastnik podjetja

V številnih ruskih mestih, katerih seznam je mogoče praktično napisati v vseh črkah ruske abecede, obstajajo trgovine podjetja Patron. To je blagovna znamka največjega podjetja "ShaTe-M", katerega področje interesov je management - trgovina z avtomobilskimi deli različnih proizvajalcev na debelo in drobno. Naslov sedeža podjetja je Belorusija, regija Minsk, vas Privolny, ulica miru, 2A.
Ustanovitelj "SHATE-M" je podjetnik Konstantin Georgievich Shavel. Na internetu je malo informacij o tem v primerjavi z drugimi, informacije o življenju in dejavnostih, ki so vključene v Wikipedijo. To je posel z avtomobilskimi delise ukvarja od leta 1994. Upoštevajoč, da se je na tem področju dejavnosti K. R. Schawel danes več kot 20 let posvetil, je povsem mogoče, da ga samozavestno prepozna kot uspešnega poslovneža. Domneva se, da je ideja o ustvarjanju lastne blagovne znamke prišla k njemu po udeležbi na letni razstavi v Šanghaju, namenjeni avtomobilskim delom. K. R. Schawel se je po oceni kakovosti blaga kitajskih proizvajalcev odločil za odprtje proizvodnje lastne blagovne znamke. Tako se je pojavil Patron: najprej leta 2004 v Belorusiji in skoraj 10 let pozneje - in v Rusiji (2013).

K. R. Shawel - oseba javnega značaja po naravi svojih dejavnosti. Rad ima biti na vidiku in zaradi svojega značaja. V medijih, pogosto dovolj, obstajajo poročila o primerih dobrodelnih dejanj K. R. Chavela, za katera je že dolgo priznana družba in cerkev, ki redno predstavlja ali ikone ali druge predmete, ki jih je spoštovala. Za svoje blagoslove v korist Beloruske pravoslavne cerkve leta 2013 je bil R. R. Chavel nagrajen z redom "Zlati križ sv. Spiridona". Dobrodelnost, dobrodelnost - sestavni del ruske nacionalne kulture, se zdi, dolgo izgubljena. Priznati je treba, da se v zadnjih letih postopoma vrača zanimanje uspešnih podjetnikov za ta način življenja.

Patron

Mnenja o državnem proizvajalcu nadomestnih delov so dvoumna. Čeprav obstaja uradna spletna stran, ki vsebuje vse informacije o njej, je še vedno ista - kdo preprosto ne piše na internetu o tej blagovni znamki:
 • to je kitajsko podjetje, ki samo ne proizvaja ničesar, samo navdušuje.tuje proizvode, med katerimi je veliko znanih visokokakovostnih proizvodov in nizkih vzorcev;
 • To je rusko podjetje in vsi deli, ki se prodajajo v Rusiji, se proizvajajo v domačih tovarnah lokalnih surovin itd.
 • Podatki, ki so jih posredovali mediji, so naslednje: blagovna znamka Patron je registrirana doma - v Belorusiji, pa tudi v Rusiji, Evropski uniji in Avstraliji. To daje podjetju pravico do prodaje svojih izdelkov v njih. Patron je lastna blagovna znamka podjetja "SHATE-M".
  S tem, kar je videz teh avtomobilskih delov prav v Rusiji - z banalno širitvijo poslovnih ali drugih razlogov - zagotovo ni znano, vendar ne glede na to, kako lahko domači vozniki zdaj ocenjujejo kakovost teh izdelkov.
  Danes gre za dokaj dobro razvito blagovno znamko. Temu primeru pomaga tudi strateška politika podjetja, ki se je odločilo, da bo v Rusiji prevzelo trg za poceni rezervne dele. V bistvu je prava odločitev sčasoma dokazala svojo sposobnost. Ležaj amortizatorja ali ležaj Patron, kupljen v Rusiji, se lahko teoretično izdeluje na eni od več kot 60 tovarn na svetu, ki proizvajajo avtomobilske dele te blagovne znamke. Čeprav, glede na preglede na internetu, je ruska podjetja, ki proizvajajo blagovne znamke izdelkov za našo državo.
  Drugi obrati z blagovno znamko se nahajajo na Kitajskem, v Maleziji, na Tajvanu in v drugih državah, kjer je pritok poceni delovne sile v primerjavi z Evropo zagotovljen na dovolj visoki ravni kakovosti. Družba sama trdi, da je za prodajo blaga, količinoimena, ki skoraj dosežejo 30.000 mest. To so vsi izdelki, namenjeni popravilu večine avtomobilov evropske avtomobilske industrije, pa tudi ameriških in japonskih. Poleg tega je podjetje ponosno, da neposredno sodeluje z nekaterimi vodilnimi proizvajalci avtomobilske industrije z dobavo lastnih avtomobilskih delov (na primer Volkswagen). Vodstvo podjetja "ShaTe-M" aktivno promovira blagovno znamko Patron:
 • Povezava do spletne strani podjetja je praktično na vseh socialnih omrežjih.
 • Visok vložek v oglaševanje: Pokrovitelj je uradni sponzor svetovnega prvenstva v hokeju.
 • Med Patronom in ShaTe-M je vzpostavljen program zvestobe, namenjen aktiviranju prodaje delniških proizvodov v podjetju: zaposleni v lastnem primeru potencialnim kupcem in partnerjem dokazujejo, da je lahko tudi poceni blago visoke kakovosti, zato postavljajo svoje avtomobile izdelkov lastne blagovne znamke. Za večjo motivacijo za takšno obnašanje je v nagradnem skladu uveden kumulativni sistem bonusov.
 • Organizirani so bili seminarji, okrogle mize in srečanja s partnerji, zaposlenimi v podjetjih, kjer se raziskujejo nove strategije za povečanje povpraševanja potrošnikov po blagu pod to blagovno znamko.

  Garancije

  Patron navaja, da so vsa podjetja, ki proizvajajo svoje izdelke, certificirana in da so njihovi proizvodi skladni z mednarodnim sistemom kakovosti, ki velja za avtomobilsko industrijo - ISO TS: 16949 in same tovarne imajo lastne preskusne laboratorije in centri, kjer poteka temeljito testiranje izdelkov in. \ tnadzor kakovosti.
  Poleg tega redno posodabljajo floto opreme. Zato se končnemu potrošniku zagotovijo le visokokakovostni proizvodi. Toda poleg verbalnih zagotovil je Patron pripravljen prevzeti odgovornost za odkrite primere zakonske zveze. V zvezi s tem je garancijski rok za izdelke te blagovne znamke 12 mesecev ali 20000 km, od trenutka prenosa blaga na kupca. V tem primeru se seveda jamstvo ne odobri za izdelke, katerih potrošniške lastnosti so izgubljene ali zmanjšane:
 • naravna obraba;
 • zaradi dejstva, da so potrošni materiali, na primer mazalne tekočine;
 • neustrezno skladiščenje, namestitev ali delovanje in drugi podobni razlogi.
 • Tako je Patron pri nekaj strateško pravilnih odločitvah - ciljni prodaji v Rusijo, zapolnjevanju zelo iskane niše poceni avtomobilskih izdelkov in množičnem oglaševanju - začel močno zmagati med konkurenti in si pridobil popularnost med kupci. Toda to je vse - pogled lastnika podjetja. Kaj mislijo navadni potrošniki? Za katere zamišljene ali veljavne nakupne prednosti še vedno izberete to znamko?

  Komentarji o rezervnih delih Patron

  Branje pregledov rezervnih delov te blagovne znamke, potrošniki nenamerno primerjajo deklarirane lastnosti prodajalca z dejansko kupljeno kakovostjo, na primer, seibenblock ali SHRUS. Pri pregledu nadomestnih delov za pokrovitelja so vozniki razdeljeni na dva nasprotujoča si tabora: tista, v katerih so delovali dobroin ni bilo nobenih težav, in tistih, katerih nove podrobnosti "letijo" dobesedno tudi, ko so nameščene v mestu. Kaj se je zgodilo? Kaj je razlog, če so v vsakem primeru izdelki znane blagovne znamke, ki opravlja večstopenjske teste testov, potrjeni s togimi mednarodnimi standardi kakovosti? Sodeč po ocenah o kakovosti rezervnih delov Patrona, so verjetno le dva odgovora na ta vprašanja:
 • Skupaj z izvirno kakovostno blagovno znamko Patron, pregledi katerih rezervnih delov so polni komentarjev s specializiranih spletnih strani, se veliko avtomobilov nizke kakovosti prodaja v avtomobilskih trgovinah naših naselij v veliki državi. kopij izdelkov, katerih hitra razčlenitev bo diskreditirala izvirne izdelke.
 • Patron sam proizvaja izdelke nizke kakovosti ali ima visok odstotek.
 • Seveda je veliko avtomobilskih delov mogoče najti na avtomobilskem trgu. Kaj pa avtomobili, če letala s svojim strogim pristopom k popravilu po vsem svetu trpijo zaradi "levih" delov, kar ogroža življenja njihovih potnikov. Dejansko obstaja razlog za ponaredek znane blagovne znamke svoje kakovosti, je oblikovala stabilno občinstvo oboževalcev: prodati malo ceneje, in razlika v ceni - v žepu. Ampak zakaj bi poceni proizvajalec? Prodati še ceneje? Ne, ta možnost ni primerna.
  V korist druge teorije, ki temelji na pregledih rezervnih delov podjetja Patron, so navedena naslednja dejstva:
 • blagovna znamka se je prvotno osredotočila na gospodarski segment ruskega avtomobilskega trga;
 • Postopki za blagovne znamke so v državah z nizkimi stroškidelovne sile;
 • Za poceni del, naj bo to zavorni disk, ležaj ali blažilnik, morate uporabljati poceni surovine;
 • poceni surovine ne morejo biti visoke kakovosti.
 • Če je druga teorija resnična, zakaj mnogi vozniki uporabljajo to znamko? Odgovor je preprost: poceni. Patron je izven konkurence v cenovnem segmentu trga avtomobilskih delov. Še vedno je treba ugotoviti, katere kakovostne lastnosti dajejo izdelke potrošnikom te blagovne znamke.

  Pozitivno glede blagovne znamke

  Z vsemi kritikami, ki so se odzvale na odgovore Patron, je ugotovil, da premalo potrošnikov opredeljuje prednosti, ki sovpadajo s trditvami prednosti znamke Patron:
 • poceni;
 • široka mreža trgovin po vsej Rusiji;
 • upoštevanje cen;
 • širok izbor različnih avtomobilskih izdelkov, primernih za avtomobile različnih znamk evropske, japonske, ameriške ali azijske avtomobilske industrije;
 • uradno zagotavljanje kakovosti blagovne znamke za celotno območje;
 • je vidno mesto s priročno navigacijo po katalogu izdelkov, ki bistveno zmanjšuje razdaljo med kupcem in kupcem;
 • Preprost in razumljiv sistem za vložitev zahtevkov za izdelke, ki se nahaja neposredno na uradni spletni strani.
 • Kot smo že omenili, Patron proizvede več kot sto izdelkov avtomobilske industrije. Med tem seznamom so med vozniki še posebej priljubljeni naslednji deli, kot so blažilniki, zavorni diski, tihi bloki, ostružki in ležaji, baterije.
  Kljub splošni, majhno število mnenj o tej blagovni znamki, če ne upoštevate oglaševanja, lahko ugotovite, katere od teh podrobnosti imajo najmanj pritožb, in ki - več. Zanimivo je, da niso vse blagovne znamke enako slabe. Potrošnik v svojih pregledih poskuša biti objektiven.

  Blažilniki in amortizerji

  V pregledih rezervnih delov so amortizerji Patron skoraj na vrhu ocen. Lahko se domneva, da v tej kategoriji blaga praktično ni terjatev ali manj. O amortizerjih Patron v pregledih komentatorjev še posebej kaže na njihovo trajnost in odpornost proti obrabi v primerjavi z analogi drugih proizvajalcev. Poleg tega potrošnike privlači cena rezervnih delov. Med podobnimi rezervnimi deli so amortizerji Patron, po mnenju kupcev, zelo koristni zaradi nizkih stroškov.

  Zavore

  Zavore - pomemben del vsakega avtomobila, njihova okvara - vzrok številnih nesreč. Zato se potrošniki trudijo, da ne bi prihranili na svojem zdravju. Po ocenah Patronove pogone privlači njihova dostopna cena, kot tudi drugi izdelki te blagovne znamke. Ampak misli o kakovosti diskov med tistimi, ki so jih že uporabili v praksi, se bistveno razlikujejo. Verjetno je tu razlog za velik odstotek pomanjkanja pokroviteljev. Ocene o primerih ponarejenih izdelkov niso redke. Med pregledi na rezervnih delih imajo Patron zavorni diski veliko pritožb glede kakovosti. Negativno v komentarjih je najbolj:
 • hitro izrabiti, tudi s mirno vožnjo, lahko "cika"za eno potovanje;
 • škripanje, že na 1000 km;
 • rub;
 • drobljenje;
 • pokvarijo z njimi povezane dele, ki kasneje zahtevajo tudi zamenjavo;
 • se hitro pregrejejo in pregrejejo - slabo in zavirajo.
 • Toda nekateri drugi uporabniki se niso strinjali z njimi in ugotovili, da so te podrobnosti o njihovih avtomobilih trajne in z njimi ni težav. Poleg tega okoliščine v pregledih kažejo, da morajo biti blazinice in diski en proizvajalec. Če kupite izdelke različnih znamk, potem najverjetneje ne bodo delovali skupaj in hitro postali neprimerni.

  Сайлентблоки

  Mnenja o rezervnih delih, kot so npr. Kateri od potrošnikov bo ujet.

  Spurs

  Trajnost SHRUS je odvisna od zbiralnika prahu. Ampak to je, da imajo potrošniki veliko zahtevkov. To se zgodi, da kmalu po namestitvi SHRUS začne crunch in pokvari, izgubi integriteto. Toda izdelek je še vedno odkupljen zaradi nizke cene. Zato v ocenah o rezervnih delih Patron Shrusy ostaja med "srednjimi kmetovalci" po kakovosti.

  Ležaji

  Takšni rezervni deli Patron, kot ležaji, so kritično ocenjeni. Tisti, ki jih, upoštevajte naslednje primere:
 • na mestu namestitve ležaja začne zagozditi kolo;
 • se lahko zlomi tudi, ko je nameščen;
 • Mazivo v izdelku se zgodi, da je odsotno: potrebno ga je namazati.
 • Vendar pa so to velike težave, in če so sredstva "pritisnjena", lastniki avtomobilov kupujejo lege za toOznake in po njihovem preprostem posodabljanju na avtomobilih.

  Zaključek

  Potrošniki blagovne znamke Patron v njem razlikujejo glavni odnos - stane svoj denar. Tako pri nakupu tega blaga kupci od njega ne pričakujejo visoke kakovosti, kot iz prvotnih podrobnosti: privlačijo jih predvsem cene. V zvezi s kakovostjo, če se kupec sooči z odličnim proizvodom, postane še en razlog, da še naprej kupuje izdelek neposredno od tega podjetja.
  O Patronu vsi vedo, da je to blagovna znamka, pod katero se prodajajo izdelki, ki se prodajajo v tovarnah več deset držav. Podjetje trdi, da ima visoko kakovost proizvodnje tovarne, toda po mnenju ruskih potrošnikov in tistega dela, ki ga prodaja, je večina neustreznih, njegova uporaba pa se sooča z večjimi popravili. Kljub temu ima le potrošnik pravico do končne odločitve - da vzame to blago za svoj avto ali ne.

  Sorodne publikacije