Vse o osvetlitvi računalnika. Osvetlitev z lastnimi rokami

Verjetno za mnoge včasih pride do glave, da okrasi svojo monotono računalniško enoto, ki služi kot zbiralec prahu. Sodobni igralniški računalniki že imajo vgrajeno osvetlitev za osebne računalnike. Ampak, če sodimo objektivno, primer za sistemsko enoto opravlja funkcijo "okostja", ki ima vse potrebne organe. Na produktivnost neposredno ne vpliva na noben način. Nekaterim bi bilo neuporabno kupiti ohišje z osvetljenim ozadjem na računalniku. Potem ljudje začnejo iskati alternativne načine, da okrasijo svoj kotiček in ne porabijo veliko denarja.

Ohišja z vgrajenim osvetljenim ozadjem

Če ne nameravate kupiti osvetljenega igralnega računalnika, morate kupiti ohišje z vgrajeno osvetlitvijo. Razlikujejo se v ceni od običajnih stavb, vendar se to kompenzira z dejstvom, da so vsi elementi tovarniški, to je, če se je zgodil nepredviden dogodek, potem lahko poskusite vrniti primer na garancijskem listu (poleg tega, če oseba ni prepričana v svojo moč, je bolje plačati za ohišje z osvetljenim ozadjem za osebni računalnik). In če se boste odločili, da vzamete običajni kovček in ga napolnite s trakom in lepilom, ga bo težje vrniti. V vsakem primeru se vsakdo sam odloči, kakšen primer naj prevzame in ali ga je treba uokviriti z LED trakom.


LED osvetlitev osvetlitve

Najprej morate kupiti LED trak ali ga naročiti v spletni trgovini. Ko je LEDtrak bo v vaših rokah, morate odstraniti stranski pokrov sistemske enote in ugotoviti sami, kje bo ta trak. Ta območja je treba obdelati pred prahom in drugimi onesnaževalci, lahko uporabite alkohol in obrišite notranjost pokrova.
Zdaj morate odrezati trakove LED. Na večini modelov so linije za ločevanje označene z vsako tri diode. Naslednji korak je odpreti zadnji del lepilnega dela traku in ga položiti na hrbtno stran pokrova. Delo z žicami zahteva posebno znanje, toda tudi brez njega lahko izvedete najpreprostejše operacije. Treba je izmeriti in odrezati žice, nato pa jih spajkati na trak, kar je najpomembnejše, ne zamenjujte "+" in "-" (običajno je pozitivna žica črno-bela, negativna - vse druge barve). Za najboljši učinek lahko uporabite vroče lepilo, da preprečite premikanje žic.


Trak LED mora biti priključen na priključek MOLEX. Ne smemo pozabiti, da je črna žica v priključku "zemeljska" in rumena je napetost. Po priključitvi na MOLEX morate poiskati prost vtič za napajanje LED traku.

Osvetlitev monitorja Ambilight Arduino

Osvetlitev ozadja Arduino je poceni analog Philipsovih monitorjev in televizorjev s patentirano tehnologijo Ambilight. Za projekt boste potrebovali Arduino Nano kartico in LED trakove. Shema povezovanja ugotovitev je določena v video navodilu, ki je preprosta za zadovoljitev tudi za začetnike. Tudi vezje bo vgrajeno v fotorezistorprilagodite svetlobo traku, odvisno od časa dneva.
Če želite uporabiti trak LED, morate prenesti in namestiti program Ambibox ter ga podpirati v ozadju med uporabo traku.

Sorodne publikacije