Kako vklopiti sprednjo kamero na napravah Android in iOs

Zdaj, s prisotnostjo fotoaparata, nihče ne bo presenetil, so opremljeni z vsemi prenosniki, tablicami in pametnimi telefoni. Nekateri so sposobni fotografirati, njihova kakovost ni slabša od profesionalnih kamer. V članku so podane informacije o prednji kameri, ki je namenjena fotografiranju s sprednje plošče pripomočka.

Kaj je sprednja kamera in zakaj je potrebna?

Obstajata dve vrsti kamer: glavna in čelna. Spredaj se imenuje kamera, ki se nahaja na sprednji strani pripomočka. Običajno je sprednja kamera nekoliko slabša od kakovosti glavne, če je resolucija glavnega 8 Mp, je verjetno približno 5 MP.
Sprednja kamera je zasnovana za video klice, kar pomeni, da se pri komunikaciji prek Skypea ali podobnih programov sogovorniki vidijo s temi kamerami. Zato, preden vklopite sprednjo kamero, bi bilo lepo, da se sami uredite.


V zadnjem času je postalo zelo priljubljeno za sephi. Za tiste, ki ne vedo - to je avtoportret, ki je, potem ko je vklopil sprednjo kamero, fotografiral tvojega ljubljenega.

Kako vklopiti sprednjo kamero na telefonu?

Ko gre za video, se običajno sprednja kamera samodejno vklopi. To še posebej velja za prenosne računalnike. Ampak včasih na tabletah in pametnih telefonih to še vedno počne ročno.
Recimo, da komunicirate s prijateljem na "Watsap" ali "Skype", toda oseba, s katero se pogovarjate, ne vidi vas ali vašega obrazavidi povsem drugačno sliko, to pomeni, da je glavna kamera vklopljena. Kako vklopiti sprednjo kamero v tem primeru? Najti morate ikono, ki identificira kamero in jo pritisnete na njej. Po navadi se kamera spremeni.


Če nameravate sami posneti sliko in vprašati, kako vklopiti sprednjo kamero na pametnem telefonu Android, je naslednji postopek:
 • aktivirajte (odklenite) zaslon pametnega telefona;
 • S kamero poiščite ikono na namizju ali v glavnem meniju;
 • Privzeto so vsi pripomočki android najprej vključeni v glavno kamero. V načinu fotografiranja mora imeti zaslon ikono v obliki fotoaparata z dvema puščicama, ki jo obidejo, kliknite nanj.
 • To je vse, zdaj veste, kako vklopite sprednjo kamero. Vmesnik pametnih telefonov in tablic, ki temeljijo na Androidu, je približno enak, zato je ta priročnik za vse pripomočke.

  Kako vklopiti sprednjo kamero na iPhoneu?

  Torej, Vodnik pametnega telefona in tabličnega računalnika:
 • Poiščite sivo ikono v glavnem meniju s kamero na sredini in jo aktivirajte. Če vas zanima, kako hitro vklopiti sprednjo kamero na iPhone, priporočamo uporabo dodatne funkcije. V primerih, ko morate nujno vklopiti kamero, je dovolj, da držite levo na zaklenjenem zaslonu.
 • V pogovornem oknu je ikona z dvema puščicama (desni spodnji kot), če jo želite narediti, kliknite nanj.
 • Na dnu je okrogel bel gumb, nad njim pa je horizontalni seznam vseh razpoložljivih načinovstreljanje Če želite narediti standardno fotografijo, nastavite fotografski način in pritisnite gumb za okrogle.
 • Za snemanje videa nastavite video način in znova pritisnite beli gumb.
 • Pravzaprav je vse. Po želji lahko fotografije urejate po svoji presoji na zavihku Nastavitve.

  Sorodne publikacije