Kako preveriti pristnost iphone?

Malo verjetno je, da bo vsaj ena oseba, ki bo zanikala, da so Appleovi pripomočki trenutno najbolj priljubljeni. Zgodilo se je že, da določajo smer v kategoriji digitalnih naprav. Nedvomno so izdelki ameriškega podjetja visoke kakovosti, zanesljivosti in sodobne tehnologije. To je pomembna korist, ki vpliva na povpraševanje potrošnikov.

Prvi "zvonci"

Takšna priljubljenost blagovne znamke je privedla do tega, da je na trgu veliko ponaredkov. Praviloma jih izdelujejo kitajska podjetja. Seveda so po kakovosti bistveno slabše od izvirnikov. Zaradi videza pa je včasih zelo težko takoj razlikovati kopijo. Proizvajalci klonov poskušajo doseči največjo podobnost. Na podlagi tega je pomembno, da vsak potencialni kupec ve, kako preveriti originalnost telefona. Gre za to in o tem bomo razpravljali v članku.

Napredni uporabniki dajejo dobre nasvete, zaradi katerih oseba nikoli ni imela pri roki "jabolčnega" pripomočka, bo lahko določila njegovo pristnost. Pomembno je razumeti, da izdelki Apple niso na voljo po nizki ceni. Če se je na prodajnem mestu pojavil pametni telefon s 50-odstotnim popustom, je treba paziti kupca. Prav tako bodite pozorni na dejstvo, da se lahko stroški nekoliko zmanjšajo le na starem modelu Apple. Preverite iphone z IMEI in serijska številka ni problem. Vendar pa obstajajo tudi drugi načini, s katerimi se lahko izognete ponarejanju. Pri nakupu je vredno pozoren na vse, celonajmanjše podrobnosti, kot so razpoložljivost ruskega jezika, priključki in krmilniki, programska platforma in drugo. Oglejmo podrobno vse načine, ki bodo pomagali preveriti pristnost naprave.

Operacijski sistem in jezik vmesnika

Na internetu je veliko forumov, na katerih se uporabniki pogovarjajo o napravah Apple. Na njih lastniki pametnih telefonov govorijo o različnih temah in se ne nanašajo le na nove izdelke in tehnično opremo. Tukaj aktivno komentirajo klonove naprav "jabolka".

Podjetja, ki proizvajajo ponaredke, so v tem trenutku dosegla pomembne rezultate. Tudi tisti ljudje, ki nenehno uporabljajo samo iPhone, ne vedno na prvi pogled lahko potrdijo, da so originalni. Vendar je dovolj, da vklopite napravo in raziščete funkcijo, saj je vse takoj jasno. Razmislite o prvi plošči, kako preveriti "iPhone 6" in druge spremembe. Operacijski sistem je glavna komponenta vsakega pametnega telefona. Verjetno je odveč reči, da brez njega ne bo delovala gadget. Ameriško podjetje uporablja samo lasten razvoj svojih izdelkov. To je iOS. Če naprava temelji na drugem sistemu, kot je Android, potem pametni telefon zagotovo ni izvirni izdelek. Preverite tudi razpoložljivost iTunes in Apple Store. Če je nameščen, je to jamstvo za pristnost. Nič manj pomemben je Russified vmesnik. V vseh napravah, namenjenih domačemu trgu, se jezik samodejno integrira. Če je pripomoček prvič vklopljen, se informacije na zaslonu prikažejo v angleščinipojdite v meni in izberite rusko. V resničnih napravah bo to enostavno. Treba je omeniti, da se lahko "sivi" telefoni srečajo tudi s kitajskimi znaki. V takih napravah bo zelo težko spremeniti jezik. Včasih je ruski preprosto odsoten ali pa je prevod tako drzen, da mora delati s funkcijami in se zanaša samo na intuicijo.

Značilnosti primera

V svojih pripombah uporabniki upoštevajo značilnosti telesa pripomočkov Apple. Preverjanje pristnosti iphone lahko preverite z vizualnim pregledom. Za začetek priporočamo, da bodite pozorni na zadnjo ploščo. V originalnih napravah ni odstranljiva. Proizvajalec nikoli ne uporablja zložljive konstrukcije. Če se prodaja iPhone ima odstranljivo hrbtno platnico, potem govoriti o njegovi pristnosti je nepotrebno. Pomembno je, da pazite na pladenj za kartico SIM. V mnogih modelih ima individualno številko, ki se mora ujemati s tistimi, ki so prikazane na škatli. Za svojo lokacijo, razvijalci so izbrali mesto na strani. Pladenj ima posebno ključavnico, ki jo je mogoče odpreti le s sponko za ključ. Ta je vključen. Ne poškodujte preučitve specifikacij na uradni spletni strani proizvajalca. Zakaj ga potrebujete? Včasih so kloni opremljeni s podporo za dve sim kartici, medtem ko original, na primer iPhone 6, lahko deluje samo z enim.

Za oskrbo kupca je v kompletu tudi pisalo. "Apple" pametni telefoni so opremljeni s takimi zasloni, ki jih je mogoče upravljati samo s prstom. Brez kopijePostava Apple ne prihaja s pisalom.

Ustreznost značilnosti

Kako preveriti zanesljivost telefona iPhone glede na tehnične značilnosti? Zelo preprosto. Za to boste morali iti na uradno spletno stran in poiskati podroben opis modela, ki vas zanima. Pogosto se uporabniki zamenjujejo z dejstvom, da se nastavitve zaslona ne ujemajo. Pri branju informacij je treba paziti na majhne razlike, na primer 01? v velikosti diagonale. Ne boli, da preveri in druge lastnosti - dovoljenje, tip matrike in še več. Če kupec najde neskladje, potem je to mogoče reči samo za eno stvar: ponaredite ga pred njim.

Vsebina in videz paketa

Če ne veste, kako preveriti pristnost iPhonea, bodite pozorni na embalažo. Proizvajalec jabolk ima svoj prvotni slog. Vendar se je že naučil ponarediti. Ampak še en trenutek je - pisava. Vsi napisi so jasno napisani, ni zamegljenih predmetov.
Komplet pripomočkov bo tudi pomagal določiti njegovo pristnost. V originalni pametni telefon so dodani samo originalni dodatki. To je kabel Lightning in Apple slušalke. Ostanimo na slušalkah. Pakirani so v majhno škatlo s prozornim pokrovom. V notranjosti je podloga, ki ima lepo zloženo vrvico. Pomembno: Vsak pripomoček ima napis Apple. Ustrezno je treba upoštevati tudi dokumentacijo. Preveriti morate razpoložljivost certifikata in garancijske kartice. Če telefon ni namenjen za prodajo v Rusiji, poteminformacije so na voljo v ruskem jeziku.

Serijska številka za preverjanje pristnosti

Poleg zgoraj navedenih metod lahko iphone preverite tudi po serijski številki. Ob upoštevanju dejstva, da je blago, ki pride v prodajo, obvezno. Serijska številka je natisnjena na škatli za pakiranje in podvojena na škatlici. Prav tako si ga lahko ogledate neposredno v meniju pripomočka. V resnični napravi mora biti v vseh treh primerih enaka. Če obstaja vsaj ena razlika (celo v eni številki), potem gre za ponarejanje. To število mora določiti proizvajalec. Če želite izvedeti o informacijah o pripomočkih, je dovolj, da vnesete kodo na spletno mesto Apple. Informacije o datumu izdaje, garanciji, tehnični podpori bodo uporabniku na voljo tukaj. Najpomembnejša točka so podatki o datumu nakupa. Če ima stran zeleno ikono pred njo, potem ne morete skrbeti - naprava je originalna.

Kako preveriti iphone po serijski številki? Navodila po korakih

Za tiste, ki jih zanima, kako preveriti gadget jabolk po serijski številki, je priporočljivo uporabiti naslednja navodila. Seveda bodo vsi lahko razumeli in samostojno. Vendar pa bo veliko bolj priročno. Za začetek se pogovorimo o tem, kako določiti serijsko številko. To storite tako, da boste morali vstopiti v meni neposredno na pametnem telefonu. Obstaja zavihek z imenom "Basic". Združuje več predmetov. Vnesti morate, kar se imenuje »O napravi«. Ko najdete vrstico "Serijska številka" in jo ponovno napišetekodo Zdaj lahko začnete s preverjanjem pripomočka. To storite tako, da poiščete uradno spletno mesto Apple na napravi, ki je povezana z internetom. Poskrbite, da bo s katerim koli brskalnikom preprosto. Ko se prijavite na spletno mesto, odprite stran z obrazcem za preverjanje. Nazadnje vnesite serijsko številko in kliknite tipko "Nadaljuj". Stran je treba posodobiti, nato pa si lahko ogledate vse informacije o pametnem telefonu.

Kako preveriti iphone z IMEI?

IMEI se uporablja tudi za potrditev pripomočka. Ta edinstvena koda je dodeljena vsem napravam brez izjeme. Ni ga mogoče ročno spremeniti, ker je prišit v sistem. Da bi ugotovili, je dovolj, da dobite pladenj za sim kartice. Ima tudi zadnjo platnico. Ne prenehajte preverjati IMEI in na drug način z izbiranjem kombinacije # 06 # v telefonu. Pošiljanje zahteve bo uporabniku omogočilo, da vidi kodo na zaslonu. Trenutno obstaja veliko mesto Imei.info. Na njem lahko najdete vse informacije o pametnem telefonu. Po vnosu strani IMEI lahko dostopate do zaznamkov brezžičnih modulov (Bluetooth, Wi-Fi). Te podatke primerjamo s tistimi značilnostmi, ki so navedene neposredno v stroju.

Garancija proizvajalca

Posebej bi se rad dotaknil garancije. Vse originalne naprave so brezplačno na voljo za določeno obdobje. To dokazuje garancijska kartica. Tudi te informacije so na voljo na spletnem mestu Apple. V zvezi s slednjim se lastnik lahko nauči ne le informacij o vzdrževanju, temveč tudi pogoje storitve. Če najdete težave s popravilom, to storite samopredstavniki, in če so odkrite tovarniške napake, se naprava lahko spremeni.

Apple ID

Tisti kupci, ki kupijo pametni telefon v neuradnih prodajnih mestih, se morajo čim bolj zaščititi pred težavami, povezanimi z nakupom. To so naprave, ki so že v uporabi. Apple je razvil posebno funkcijo za daljinsko zaklepanje naprave. Kako v tem primeru preveriti iphone? Za to morate uporabiti Apple ID. Nastavitve imajo zavihke iCloud. V njem je uporabnik povabljen, da ustvari račun in vzpostavi povezavo. Če se to ne stori, bo na vhodu lastniku ponujena registracija.

Spletne trgovine. Nakup pripomočka

Trenutno obstajajo takšni kupci, ki želijo kupiti pametni pametni telefon, vendar nimajo dovolj denarja za nakup na uradnih prodajnih mestih. V tem primeru se mnogi obračajo na spletne trgovine, kjer je precej realistično najti pripomočke, ki se prodajajo z znatnim popustom. Ali je mogoče kupiti takšen iphone? Kako preveriti? Vsekakor se v nobenem primeru ne morete zanašati na zagotovila prodajalca in zavrniti osebno srečanje. Obstaja veliko scammers na spletu, ki ne samo, da lahko prodajajo ponarejenega pod krinko izvirne naprave, ampak tudi vzeti denar in popolnoma izginejo. V tem primeru bo kupec ostal brez telefona in brez sredstev. Obstajajo tri osnovna pravila, ki vam bodo pomagala, da vas ne bo ujel goljuf.
  • Če so prednostni internetni viri, potem ne boOdveč je preverjati ugled prodajalca. Bolj ko ima uspešne posle, manjše je tveganje, da se zavede.
  • Pred nakupom morate napravo osebno preveriti. Omogočiti ga morate, vključiti funkcije (na primer navigacijski modul), vzpostaviti povezavo z internetom, vzpostaviti klic.
  • In nazadnje. Ne glede na željo, da bi kupca rešili, je pomembno razumeti, da "jabolčni" izdelki, tudi med zalogami, ne morejo biti nizke. Če je razlika z začetno ceno več kot 20-25%, potem ne morete jamčiti za pristnost pripomočka.
  • Zaključek

    Torej, zdaj veste, kako preveriti avtentičnost iphone. Zgoraj so opisane vse metode, ki bodo pomagale hitro razločiti ponarejeno jabolko od izvirnika. Kot lahko vidite, so vsi precej lahki, tako da jih lahko vsak kupec obdrži brez izjeme.

    Sorodne publikacije