Kako preveriti iphone za viruse: metode in programe

Mobilna platforma iOS je zasluženo obravnavana kot najbolj varna v smislu hekerskih napadov. Na splošno, v zgodovini obstoja tega operacijskega sistema, lahko nekatere uspešne napade preštejemo na prste roke. Verjetnost, da bo vaš "jabolčni" pripomoček ujel virus, se zmanjša na skoraj nič, vendar takšna možnost še vedno obstaja.

Torej, poskusimo ugotoviti, kako preveriti prisotnost virusov na iphoneu, ali je to načeloma mogoče in da bo potrebno. V izračunu bomo vzeli najbolj priljubljene pripomočke iz Applea, torej modele, ki se začnejo s četrto serijo (455S itd.).


Kako preveriti iphone za viruse?

Če pogledate vse funkcionalnosti iOS-a in s tem povezanih aplikacij tretjih oseb, potem takšne protivirusne programske opreme ne bomo videli. Če vnesete iskanje antivirusne programske opreme Apple, boste videli samo en namestitveni program, ki vam bo zagotovil večino anti-spam programske opreme in ne zaščite pred napadi hekerjev. Na splošno pa nobena posebna programska oprema, ki na primer pomaga testirati iPhone 5S za viruse, preprosto ne obstaja v klasičnem pomenu te akcije. To je, tukaj govorimo o običajnem vzdrževanju in čiščenju pripomočka iz različnih vrst "smeti" v obliki oglaševanja SMS, pasic in drugih.

Kateri so virusi na iOS-u?

Zelo majhno število zlonamernih programov, ki jih je mogoče najti na tej platformi, je običajno razdeljeno na več vrst. Če najdete aktivne znake, opisane v nadaljevanju, bo naprava verjetnookuženih Preden testiramo iPhone za viruse, začnemo z opisovanjem groženj.


Vrste škodljive kode:
 • neškodljive. Tukaj imamo nekaj neprijetnega, vendar ne groznega za operacijski sistem, kot je stari virus, ki periodično oddaja sporočilo o čevljih na glavni zaslon v kaotičnem vrstnem redu ali, na primer, v svojem času zelo moti WireLurker, spam komike okoli namizja.
 • SMS. Zlonamerna koda se distribuira prek sporočil SMS. Ta virus pravzaprav ni tako, ker informacije ne kradejo in ne spam, ampak preprosto naložijo sistem, dokler se ne pojavijo zavore in obešanje.
 • Pasice. Eden najpogostejših problemov sodobnega uporabnika. Uveden v vgrajen brskalnik in začne "distribuirati" promocijske materiale (najpogosteje 18+).
 • "Lopov". Ta koda ukrade zaupne podatke o uporabnikih, začenši s številkami v beležnici in končanjem s podatki o kreditni kartici. Takšni virusi so običajno napisani za določeno kategorijo posameznikov in poslovnih organizacij. Na primer, lahko se ukvarjate z banko IGN.
 • Če naletite na prve tri vrste, potem ni nič strašnega. Obstaja posebna programska oprema (seznam spodaj), ki se uspešno bori s temi težavami. Z zadnjo točko, stvari gredo malo težje, in odstranitev ni tako enostavno. Imejte to v mislih, preden preverite iPhone za viruse.

  Kako odstraniti zlonamerno kodo?

  "Kakovostni" virus je dejansko nemogoče odstraniti iz sistema. Vsaka vrsta »Kaspersky« in »Avir« tukaj ne bo pomagala. Primer vker "operacijski sistem" jabolko "preprosto ne dopušča popolnega potapljanja antivirusov v notranji sistemski prostor.
  Vsak poskus vdora v pripomoček na iOS-u, kakor tudi kraja informacij prek blagovnih znamk, je za podjetje precej pomemben dogodek. Storitev spletne storitve brez vašega znanja "bo svinčnik" to ranljivost, po katerem je podjetje skoraj takoj zapre luknjo ", izdajo nujne posodobitve. Enako velja za namizne viruse, zato to imejte v mislih, preden lahko preverite iphone za viruse prek računalnika.

  Protivirusni programi

  V zvezi z bolj neškodljivo kodo lahko z njo upravljate z uporabo enega od spodaj opisanih pripomočkov.
  Programska oprema za zaščito pripomočkov iOS:
 • Razgledna mobilna varnost.
 • McAffe.
 • Norton.
 • Avira.
 • VirusBarrier.
 • Vso to programsko opremo je mogoče varno prenesti v blagovno znamko "jabolko". Vsi pripomočki so opravili ustrezno testiranje in praktično ne bodo vplivali na vaše vsakdanje delo z iPhoneom. Aplikacije ne zahtevajo nobenega posebnega znanja, so preproste in intuitivne. Celotna funkcionalnost se praviloma zmanjša na en sam gumb - "Vključi" (in pozabi). No, če ste soočeni z nečim nenavadnim in ne veste, kaj storiti, potem je najboljši način, da se obrnete na tehnično podporo, ker se slabo kodo odzovejo takoj. Tudi ta trenutek v očeh, preden preverite iPhone za viruse.

  Sorodne publikacije