Iphone: aktiviranje zaklepanja. Kako preveriti in odstraniti ključavnico?

Pametni telefon je večnamenska naprava, ki shranjuje veliko informacij, ki so tako pomembne za lastnika. Ti podatki morajo biti nedvomno pod strogim varstvom sodobnih metod šifriranja.

Varnost uporabniških podatkov in zaščita naprav pred vsiljivci sta bila vedno glavni cilj podjetja Apple. To je glavno načelo podjetja, ki je temelj njegovega nastanka, ki ga je družba do danes ohranila, saj je uvedla vse več zaščitnih orodij. Raven varnosti v sistemu iOS je dosegla raven, ki še ni bila dosežena, do te mere, da je kraja telefona postala skoraj nesmiselna.


Kaj je zaklepanje aktiviranja na iPhoneu?

Activation Blocker je varnostno orodje, ki je postalo razširitev za prej vneseno možnost "Find iPhone". Aktivacijski blok je bil uveden v operacijski sistem iOS v letu 2013 skupaj s sprostitvijo sedme generacije programske opreme, ki jo je podjetje opisalo kot odlično orodje proti tatovi. Dejansko je kalifornijska korporacija že lahko poročala, da se je število krajev iPhone močno zmanjšalo, in tiste, ki se še pojavljajo, ne spremljajo več izgube podatkov in padanje v roke nekoga drugega.
Pojavlja se vprašanje, ali bi ta na videz popoln sistem zaščite škodoval zakonitemu lastniku iPhonea? Blokiranje aktivacije so žal žal pregledale zlonamerne osebe in se pogosto uporablja za izsiljevanje in izsiljevanje.

Načelo dela

Če na enem odNaprave Apple imajo vključeno funkcijo za iskanje iPhone, uporablja pa se sedma generacija in poznejši operacijski sistem, vsi podatki, vključno z informacijami o aktivaciji, se prenesejo na Appleove strežnike in tam shranijo, dokler lastnik naprave ne odklopi funkcije Najdi iPhone. V bistvu je naprava popolnoma povezana z enim samim računom Apple ID. Samo pravi lastnik naprave ga bo lahko aktiviral po vdelani programski opremi in v celoti nadziral vse podatke, shranjene na njem in v digitalnem oblaku. Trenutno ni shranjenih tipk, zato tudi zaposleni v Apple ne morejo dostopati do podatkov, kar kaže na maksimalno varnost te tehnologije.


Preverite zaklepanje aktivacije za iPhone

Zakaj je morda potrebna? Prvič, to je pomembno za tiste, ki prodajajo /prodajajo svoj pripomoček tretji osebi, in seveda za tiste, ki kupujejo napravo, ki se imenuje, iz rok. V omogočenem stanju lahko ta funkcija povzroči veliko težav tako staremu lastniku naprave kot novemu. Zato se prepričajte, da je vklopljeno zaklepanje za iPhone. To lahko preverite na iCloudu tako, da vnesete serijsko številko pripomočka ali številko IMEI.
Stanje zaklepanja lahko preverite tudi tako, da poskušate omogočiti pripomoček. V določenem trenutku vas bo zaklenjen telefon zahteval, da vnesete geslo za Apple ID (ki je bil predhodno aktiviran na tem pametnem telefonu).

iPhone aktiviranje blokiranje: kako odstraniti zaščito?

Skratka, zaklepanje aktiviranja je neposredno povezano s funkcijo »Najdi iPhone«, zato ga morate prekiniti.njo. To storite tako:
 • Pojdite v nastavitve naprave.
 • Poiščite in izberite podkategorijo iCloud.
 • Pomaknite se navzdol in izberite podmeni "Najdi iPhone".
 • Preklopno stikalo preklopite v položaj za izklop.
 • Vnesite podatke o računu za potrditev.
 • To je vse, v nekaj preprostih korakih lahko napravo izklopite iz računa. Če je potrebno, lahko ta postopek izvedete tudi na daljavo z uporabo spletnega mesta iCloud.com. Za to potrebujete:
 • Pojdite na spletno stran iCloud.com.
 • Izberite "Najdi iPhone".
 • Na seznamu naprav poiščite potreben pripomoček in ga odstranite s seznama.
 • Vnesite podatke o računu za potrditev.
 • Podvodni kamni sistema

  Nenavadno je, da se lahko tako napreden mehanizem zaščite končnemu uporabniku konča, tako iz njegove lastne krivde kot zaradi prevarantov. O vsem v redu. Pomembno je razumeti, da lahko neuspešni poskusi prijave na iPhone sprožijo varnostne mehanizme. Aktiviranje blokade vas ne bo prisililo, da čakate ne glede na to, ali ste pozabili geslo ali je nekdo drug vnesel napačno. Apple bo omejil dostop do naprave, dokler se geslo ne ponastavi.
  Drugi problem, povezan z goljufi, je nekoliko bolj zapleten. Začetno izsiljevanje pod različnimi pogoni povzroči, da brezskrbni uporabniki vnesejo podatke Apple ID na svoj pametni telefon, ki jih ponuja napadalec, in jih takoj prenese v način kraje in prosi uporabnika, da prenese nov znesek, če ga želi ponovno uporabiti.napravo. Seveda, nihče ne mora plačati, ker obstaja vsaj dve rešitvi problema.

  Varnost iz zapora

  Če se je izkazalo, da je bil na njem nameščen ukraden dostop do telefona iPhone 4 z iOS 7, lahko uporabite pripomoček JB iOS, ki vam bo omogočil vračanje dostopa do naprave na omejen način. Telefon bo prenehal delovati s sedem karticami in bo v bistvu predstavljal nekaj podobnega kot iPod touch. Ta pristop ne deluje pri drugih modelih, kot je iPhone 5. Aktiviranje blokiranja v tem primeru ne bo odstranjeno.

  Vrnitev dostopa do naprave s pomočjo Apple Support

  Najbolj učinkovit, pošten in zakonit način za vrnitev pripomočka je, da pokličete Apple Support. Lahko se prijavite pri ruski podporni službi (lahko naročite klic na uradni strani), vendar potrebujejo dokaz, da je bila naprava kupljena uradno. Poleg tega je potreben potrdilo o trgovcu. V nasprotnem primeru se obrnite na trgovino, kjer je bil pripomoček kupljen (ček mora biti shranjen v podatkovni bazi do 4 let).
  Če ni preverjanja, lahko poskusite srečo in se prijavite pri ameriški službi za podporo. Lahko jih dobite tako, da pokličete Skype 1-800-MY IPHONE, da potrdite, da ste lastnik naprave, boste morali zagotoviti IMEI, serijsko številko, odgovoriti na občutljiva vprašanja (zelo pomembno), vedeti, kateri nakupi so opravljeni v AppStore in iTunes Store V večini primerov se strokovnjaki iz Združenih držav obrnejo na neizkušene uporabnike in v pol ure vrnejo dostop do naprave.Ruska tehnična podpora tako lojalnost, da se pohvali, žal, ne more.

  Namesto sklepanja

  Ne glede na napredek varnostnih mehanizmov pripomočkov, morate vedno dvakrat premisliti, preden začnete s kakršnimi koli sumljivimi manipulacijami, in najprej se zanašajte na sebe, ne na računalnik.

  Sorodne publikacije