Kako začeti oglaševati na Instagramu? Pregled in navodila

Instagram je ena izmed vodilnih platform za vizualno vsebino. V juniju 2016 je število aktivnih uporabnikov preseglo petsto milijonov ljudi, vsak dan je bilo objavljenih več kot osemdeset milijonov novih delovnih mest. Storitev omogoča uporabnikom, da takoj prenesejo podatke in imajo veliko prednosti pred drugimi platformami. V okviru oglaševanja je platforma uporabna, ker ima vsebina v Instagramu visoko stopnjo virulence v primerjavi z drugimi omrežji. Oglaševalske akcije so učinkovite zaradi velike velikosti občinstva, zato bo vključitev te socialne mreže v vsako marketinško strategijo odlična poslovna rešitev. Ta članek je podroben pregled, kako zagnati oglas v Instagramu.


Ciljna skupina

Sposobnost predstavitve oglasa se je pojavila 1. oktobra 2015. V Rusiji je občinstvo uporabnikov devet milijonov, od katerih je glavni delež mladih (15-25 let). Število moških in žensk je približno enako. Pred objavo ciljnega oglasa na Instagramu je pomembno upoštevati glavno značilnost te platforme - sposobnost deliti dobre fotografije z uporabniki in motivirati njihovo razpravo. Ta oblika oglaševanja je še posebej uporabna za spletne trgovine, restavracije, trgovine s pohištvom. Skratka, vsi, ki imajo kakovostno grafično vsebino.

Vrste oglasov

Za tiste, ki želijo objaviti ciljni oglas na Instagramu, vam bo navodilo za spletno stran povedalo, kakšne oglase bi morali videti. Dva sta: Statični in dinamični ("vrtiljak"). Statični oglas je običajna objava, dinamičen pa bo oglaševalcu omogočil, da ustvari trak s fotografij, ki jih lahko uporabnik premakne.


Cilji in cilji

Kako začeti oglaševati v Instagramu in ga uporabiti? Določiti je treba določene naloge in jasne cilje. Na primer, ustvarjanje zavesti o blagovni znamki, rast prodaje, vključenost strank, vodenje kampanj, dodatne konverzije spletnih mest, spodbude za izdelke, promocija imenikov, besedišče in sindikacija, večje število namestitev programov, ogledi videov, obiski skupnosti in dogodki. . Dejstvo, da je uspeh ciljnega oglaševanja na Instagramu odvisen od oglaševalca in njegove sposobnosti gradnje dela na promociji. Morate vedeti, kako deluje ta platforma, toda z izjemo tega potrebujete novo idejo, ki je lahko ključni trenutek v uspehu celotne akcije. Poleg tega morate pred objavo oglasov na Instagramu preko Facebooka urediti spletno mesto in ovrednotiti verjetnost, da se prepričate, da obstaja vse, kar potrebujete. Razpoložljivost blagovne znamke ali storitve, kakovosten dizajn, račun na Facebooku (oglas lahko ustvarite samo iz te socialne mreže).

Nastavitve

Govorimo zdaj o tem, kako začeti oglaševanje v Instagramu korak za korakom. Delo se začne z registracijo v poslovnem direktorju "Facebook". To vam omogoča, da ustvarite PR kampanjo in odprt dostop tudi za tiste, ki nimajo računa Facebook. Potem se morate registriratiRačun Business Manager na Instagramu in ga priložite oglaševalskemu projektu prek funkcije »Dodeli promocijske račune«. Po tem se lahko odločite za oblikovanje neposredne oglaševalske akcije.
V nastavitvah morate navesti enega od ciljev, ki jih zasleduje oglas: kliki na spletno mesto, ogledi videoposnetkov, namestitev mobilne aplikacije. Nato lahko spremenite druge primarne nastavitve, kot so ime oglasa, skupina in tako naprej. Odpre se okno za vnos podrobnih informacij. Na ravni kampanje je določen proračun - znesek, ki bo porabljen za določeno PR kampanjo. Skupine oglasov označujejo stroške vsakega od njih, dnevne stroške pa lahko beležite ne samo za celotno skupino, temveč tudi za načrtovane postanke in zagone. Ko se seznanite z nastavitvami številnih uporabnikov, je vprašanje, kakšna je točka poslušalcev. S tem izrazom obstaja posebna javascript koda, ki jo lahko namestite na spletno stran. Zbira podatke o obiskovalcih spletnega mesta in pošilja informacije o dejanjih uporabnikov neposredno na vaš račun na Facebooku. Ali se bodo ciljne skupine prikazovale po zagonu oglasov na Instagramu prek Facebooka? Več kot! To orodje bo oglaševalcu omogočilo prikazovanje oglasov samo tistim obiskovalcem, ki so izvedli določeno dejanje na spletnem mestu ali obiskali strani. Statistike spletnega mesta si lahko ogledate tudi neposredno na Facebooku.
Osnovne nastavitve so narejene, toda preden lahko sami zaganjate oglas na Instagramu, morate to storitiDoločite parametre ciljnega občinstva. Vmesnik vam omogoča, da izberete obstoječe skupine ciljnih skupin, kar močno olajša nalogo, zlasti če imate veliko, vendar prilagodljivih nastavitev za oglase ali oglaševalske akcije, lahko ustvarite novo skupino, ki je bolj primerna za cilje oglaševalske akcije. Kako prepoznati ciljno publiko? Oglaševalec mora jasno razumeti, za koga zanima izdelek. Najlažji način je ustvariti "tipično kupčevo" podobo, po kateri se vprašanje parametrov občinstva ne bo dvignilo. Na primer, koga bi zanimala zamisel o ciljanju oglasov na Instagram in kako jo zagnati? Takšno občinstvo je lahko zelo široko, vendar objava ne bo povzročila zanimanja za ljudi, ki niso lastniki podjetja, prodajajo skupine ali hobi za dohodek. Ta vedenjski atribut je vredno poudariti.
Konfiguracije občinstva so zelo prilagodljive, razen zanimivih lokacij, starosti in vedenjskih značilnosti. Tu je še en primer. Lokacija: Moskva in predmestje Moskve.
Interesi: računalniški strežniki, računalniško omrežje, programska oprema za oddaljeno upravljanje, sistem za preprečevanje vdorov, varnost informacij, mala podjetja, računalniška varnost.
Obnašanje: lastniki malih podjetij.
Starost: 23–45 let. To je ena od privzetih nastavitev. Vse shranjene skupine si lahko ogledate na kartici Orodja. Ne zanašajte se na nobeno skupino, preizkusite različne ciljne skupine, da bi opredelili najbolj učinkovito strategijo. Ustvarite več oglasov z različnimi ciljnimi skupinami: praksakaže, da bo ozko ciljanje in ustvarjalna pritožba ključ do uspeha oglaševanja na Instagramu.

Kako upravljati in koliko stane?

Po določitvi občinstva lahko izberete model plačila. V večini primerov je primeren optimiran model CNT. Cena posameznega oglasa ne bo odvisna samo od vrste oglasa, ki ga izberete, ampak tudi od vsebine in kakovosti oglasa. "Facebook" nalaga določene zahteve za grafično vsebino. Priporočena velikost slike je 1080 x 1080 slikovnih pik, format pa je ena proti ena. Slika ne sme vsebovati več kot dvajset odstotkov besedila. Nato morate nastaviti akcijski gumb in izbrati namen akcije. Ustvarite ga lahko v meniju Pixel Conversion. Oznake UMT so obvezne za vse oglase, sicer ne bo mogoče spremljati oglaševalske akcije Google in Yandex.Metrics. Če si želite ogledati poročilo, pojdite v razdelek »Viri prometa«. Mimogrede, ne pozabite, da obstaja veliko nasvetov o tem, kako začeti oglaševanje na Instagramu, navodila za namestitev in cene so na sami platformi, tako da lahko takoj, ko ustvarite oglaševalsko akcijo, osvežite vse v spominu. Fotografija spodaj je primer blagovne znamke vegetarijanske hrane.

Pogoste napake

Ko se naučite voditi Instagram oglas, se mnogi sprašujejo, zakaj oglasi niso šli skozi zmernost? Običajno moderatorji poročajo o kakršnih koli kršitvah, ki so prisotne v tem oglasu, vendar jih bo odstranitev na prvih stopnjah bistveno zmanjšala. Tudi najmanjša kršitev pravil lahko postaneRazlog za odstopanje je, ker moderatorji skrbno in ročno preverijo vsak oglas. Upoštevati je treba, da čas za tak pregled lahko traja do štiriindvajset ur ali celo več. Najpogostejši razlog za zavrnitev oglasov je dodatno besedilo na slikah. Kot je navedeno zgoraj, besedilo na sliki ne sme presegati dvajset odstotkov glasnosti. Seveda pa je ustvarjanje tekstovnih informacij oglas bolj informativen, hkrati pa zmanjšuje splošno privlačnost in kakovost. Zahteva velja za vse vrste promocijskih objav, tudi za miniaturne videoposnetke. Z orodjem za rešetke ugotovite, ali je vaš oglas v skladu. Tudi pred zagonom Instagramovih oglasov, vira ali spletnega mesta, ki promovira izdelek s starostnimi omejitvami, poskrbite, da izbrano občinstvo jasno izpolnjuje te zahteve. Moderatorji na primer ne bodo dovolili objavljanja oglasov s tobakom ali alkoholom, če je starost, izbrana za občinstvo, mlajša od osemnajst let. Kako začeti oglaševati v "Instagramu" prek Facebooka s pravilnimi "povezavami"? Nekateri oglasi zahtevajo, da se oglaševalci sklicujejo na Facebook, in da bi upoštevali to pravilo, se je treba zavedati, da mora biti ime navedeno v izvirniku, tj. črke in slog pisanja, ki se v okoliškem besedilu ne sme poudariti krepko. Logotipa namesto podpisa ne morete uporabljati, ampak tudi na kakršenkoli načinspremenite besedo (npr. množino ali skrajšajte). Če se namesto prvotnega oglasa spremeni izvirna različica logotipa, bo oglas zavrnjen.

Plačane storitve

V vsakem primeru obstajajo njene nianse in zgodi se, da nimajo časa, da bi jih obravnavale. V tem primeru je najlažje zaupati strokovnjakom, ki sodelujejo pri spodbujanju skupnosti v socialnih omrežjih. Seveda so se te storitve pojavile tudi pri "Instagramu". Ena izmed najbolj priljubljenih storitev je InstaPlus in Aitarget, kako začeti oglaševati v Instagramu, ne da bi izklopili Adblock ali antivirus? Opozarjajo pred časom. Poskusite zaupati, da je programska oprema tretjih oseb osebna zadeva za vsakega uporabnika.

Testiranje

Hubspotovi strokovnjaki (priljubljena programska oprema z veliko izbiro orodij za internetno trženje) so izvedli lastne oglaševalske teste na Instagramu. Spodaj je graf tega testa in rezultatov. Hubspot je preverjal fotografije, besedilo in vrste medijev. Učinkovitost oglasa se meri s posebnimi merili, kot so število klikov in zadetkov, CNK, RPK (stopnja klikov), stroški letenja, CNT (cena na tisoč prikazov), cena na ogled. Na testu so sodelovali besedilo in tri vrste medijskih vsebin v oglaševanju (vrtiljak, statična slika in video). Obstajalo je šest različnih tipov fotografij: slika z jasnim pozivom k dejanjem, ozadja, vaba za klike (lepe fotografije,kot so mačke, se ne nanašajo na oglaševani izdelek), slike, ki vsebujejo informacije, ki jih bo uporabnik prejel po preteku oglasa. Preizkus je vključeval tudi naravne fotografije, ki bi jih uporabnik lahko v svojem osebnem "Navdihu" in podobi popolnoma opisal z izjavo ali citatom. Tudi za testiranje vsebine besedila je opisanih več vrst besedil. Navedite primere. Naslov: "Kako začeti oglaševati v Instagramu za podjetja." Naslov je besedilo, naslovljeno na bralca, ki pojasnjuje, kakšno korist bo prejel med prenosom ali premikanjem. Klic k dejanju lahko vključuje naslednje besedilo: "Preverite podatke iz tega članka za osebne izkušnje, zaženite oglas v Instagramu in prenesite svoje podjetje." Pogosto v oglasih so humorna, zabavna besedila, ki so le delno povezana z oglaševanim izdelkom. Test Hubspot je uporabil isto sliko za vsa besedila.

Pridobljeni podatki

Rezultati so naslednji. Najcenejša vrsta oglasov - slike z jasnim pozivom k dejanju, so 45% cenejše kot ozadja, vendar imajo visok CTR (dvakrat več kot oglasi z ozadji). Zaloge imajo najnižji RPK, vendar imajo najvišjo CNK. Oglaševanje s slikami ima najvišjo ceno na klik, oglasi s fotografskimi vabami pa so "najcenejši v ceni jezera." najcenejša in tipiziranaNajvečje število klikov v primerjavi z drugimi vrstami oglasov. Strokovnjaki so sklenili, da uporabniki "Instagrama" obožujejo oglase z jasnim pozivom k dejanjem, saj se jasno zavedajo, kaj bodo dobili po tem, ko bodo pregledali povezavo. Instagram se natančno nanaša na kakovost promocijskih vsebin, tako da platforma izgleda naravno. Fotografija fotografij je praktično nezainteresirana za uporabnike omrežja, oglaševanje je bolje ne uporabljati. Naravne fotografije, ki izgledajo kot redna delovna mesta na Instagramu, se v oglaševanju niso izkazale dobro, čeprav so Hubspotovi strokovnjaki predpostavljali nasprotno. Morda je bistvo, da preproste fotografije na platformi niso kliki, in uporabniki preprosto niso opazili gumba za klik na te objave oglasov. Na podlagi tega mora oglaševalec napoved objaviti tako, da obiskovalec takoj razume, kaj mu je ponujeno.
"Vabe za klike" - lepe fotografije, ki nimajo nič skupnega z glavno vsebino, so se pokazale na dva načina. Po eni strani so klicali štirikrat več kot navadni oglasi. Po drugi strani pa to lahko prestraši nekaj občinstva. Rezultati besedila so taki, da je jasen poziv k ukrepanju tudi pokazal najboljši rezultat. Pred odločitvijo o tem, kako voditi oglas na Instagramu, bi moral tržnik preživeti nekaj časa, ko razmišlja o frazi, ki motivira uporabnika, da klikne na oglas. Ta test je le eden od mnogih. Morda bi v drugem občinstvu pokazal druge rezultate, zato ga je mogoče upoštevati, vendar ne z absolutno resnico. Najboljšemožnost bo neodvisno preverila strategijo in prepoznala najučinkovitejše za to občinstvo in izdelek. Vsekakor pa ima kakovost vsebin in nevnetljivost oglaševanja pomembno vlogo.

Sorodne publikacije