Možnosti odstranjevanja ozadja v "Vardo" pri kopiranju

Med delom v Vardo, lahko naletite na takšno težavo, ko se skupaj s kopiranim besedilom s katere koli spletne strani prenese in oblikuje. Ta težava je precej pogosta, zato jo lahko odpravite na več načinov. V članku bomo analizirali pet načinov za odstranitev ozadja v "Vardo" pri kopiranju iz internetnih virov. Vsi so drugačni. Upoštevajte tudi, da nekatere metode morda ne bodo delovale v starejših različicah programa, kot je "Ward" v letu 2003. Toda to je še v redu.


Uporaba vgrajene funkcije

Treba je takoj opaziti, da ozadje strani v Vardo ni samo barva same strani, ampak tudi vse vrste izbir, kot so izbor besedila, barva pisave in vse vrste oblikovanja. Torej, kaj je razmisliti o prvi način, da odstranite ozadje "Vordi", ko kopirate iz mesta. To bo uporaba standardne funkcije v samem programu. Vendar je treba takoj opozoriti, da ta metoda ne deluje v programu "Vord 2003". In v članku bodo primeri različica 2016.
Ne hitite z uporabo vročih tipk CTRL + C in CTRL + V. To bo kopiralo oblikovanje izbranega besedila. Najprej postavite besedilo v odložišče v odložišče, to pomeni, da ga kopirate na način, ki vam ustreza. Po tem, v Ward, kliknite na PCM na mestu, kjer želite prilepiti označeno besedilo. V meniju je vrstica Insert Options (Vstavi možnosti), pod njo pa so tri slike. Kliknite na »Shrani samo besedilo«. Najpogostejeprikazan je kot tablični računalnik s črko "A". Po izvedenih manipulacijah bo besedilo vstavljeno v dokument brez odvečnega oblikovanja. Ozadje strani, barva pisave bo tista, ki je navedena v samem programu in ne na spletni strani spletne strani.


Uporaba Beležnice

Če iz nekega razloga ne morete uporabiti prejšnje metode, se navede naslednje. Takoj želim reči, da je univerzalna. Ko ga uporabljate, bo barva ozadja v "Vardo" dostavljena v osnovnem formatu programa, ne na spletnem mestu. Ta metoda je primerna za vsako različico programa. Bistvo metode je preprosto za nemogoče. Preden vstavite besedilo v Ward, ga prilepite v navaden beležnico, ki je na voljo v vseh različicah sistema Windows. Po tem ga kopirajte iz beležnice in jo prilepite v Ward. Ta metoda deluje, ker sam računalnik nima možnosti za oblikovanje.

Uporaba brisala

Na zavihku Domov lahko vidite orodje z oznako »Počisti oblikovanje«. Prikazana je v obliki radirke od črke "A" ob njej. To orodje je odlično tudi za odstranjevanje nepotrebnega oblikovanja.
Je zelo enostaven za uporabo. Za začetek morate označiti to območje v dokumentu, ki ga želite izogniti oblikovanju. Ko to storite, kliknite na gumo.

Izbrišite barvo pisave in izpolnite

Zgoraj so preprosti načini za odstranitev ozadja v »Vardo« pri kopiranju s spletnega mesta. Vendar je treba opozoriti, da po njihovi uporabi bledi izginepopolnoma, in če ste želeli zapustiti strukturo besedila in pisave, potem ne boste uspeli. Zdaj pa se pogovorimo o tem, kako odstraniti ozadje v "Vardo" med kopiranjem, pustiti pa prepustiti formatiranje pisave. Če želite odstraniti barvo pisave v Wordu, uporabite ustrezno orodje na zgornji plošči. Imenuje se "barva pisave". Točno lokacijo si lahko ogledate na spodnji sliki.
Vse kar morate storiti je, da označite del besedila, ki ga želite odstraniti, in kliknite na zgornje orodje. Nato v spustnem meniju izberite "Auto" (Samodejno) ali kakšno drugo barvo po želji. Zdaj pa poglejmo, kako odstraniti polnilo "Vardo" pri kopiranju. To se naredi na podoben način, samo z drugim orodjem. Imenuje se "Color Text Selection Color". Njegovo lokacijo si lahko ogledate tudi na spodnji sliki. Označite del besedila, kliknite na orodje in v meniju izberite »Ni barve«. Po tem bo polnitev izginila in besedilo bo ostalo enako, kot je bilo.

Odstranjevanje barve ozadja strani

Zdaj pa razmislimo o situaciji, ko ste po kopiranju besedila s strani kopirali celotno ozadje strani. Te težave lahko popravite v nekaj sekundah. Samo uporabite ustrezno orodje.
Tokrat ni na glavnem zavihku. Pojdite na zavihek Design. V orodni vrstici morate najti "Barva strani". Ta komponenta se nahaja na desni stranitrakovi Ko kliknete na orodje, se odpre spustni meni, podoben tistemu, ki je bil uporabljen z orodjem za izbiro besedila. V njej morate izbrati "No color". Potem bo ozadje strani izginilo. Mimogrede, bodite pozorni na orodja, ki se nahajajo na straneh: "Podloga" in "Obrobe strani". Najpogosteje pri kopiranju s spletnega mesta niso vstavljeni v dokument. Če pa ste jo prenesli s temi elementi in jih želite odstraniti, uporabite naslednja orodja. Delo z njimi poteka na podoben način.

Sorodne publikacije