"Pametni hladilnik" s pametno tehnologijo podjetja LG. Tupperware vsebnik "Inteligentni hladilnik"

Zanimivo je, da se pojem "pametni hladilnik" zdaj ne uporablja samo za gospodinjske aparate, ki so opremljeni z inovativnimi tehnologijami, temve─Ź tudi za jedi, kar vam omogo─Źa tudi bolj┼íe shranjevanje izdelkov kot ponavadi. Ampak vse je v redu.

Inteligentni hladilnik LG in njegova prilo┼żnost

Inteligentni hladilnik s pametnimi tehnologijami LG v svojih funkcijah je podoben tistemu, ki spominja na umetno inteligenco. Sodite sami. Vrata hladilnika imajo zaslon na dotik, ki vam omogo─Źa, da spremljate lokacijo in stanje izdelkov znotraj. To pomeni, da ni treba nenehno odpirati vrat hladilnika, kar zmanj┼íuje prodor toplega zraka v fotoaparat in tako prihrani stro┼íke elektri─Źne energije.


Hladilnik + pametni telefon
─îe sistem za krmiljenje hladilnika priklju─Źite na pametni telefon ali tabli─Źni ra─Źunalnik, lahko vidite, kaj manjka v hladilniku in kupite potrebne izdelke, ko ste zunaj hi┼íe. To odpravlja potrebo po dolgih seznamih nakupov in pomaga prepre─Źevati nepotrebne stro┼íke. Izdelke lahko naro─Źite tudi tako, da na zaslonu hladilnika vnesete ustrezne ukaze ali pa sistem programirate tako, da se naro─Źila kon─Źajo samodejno. Ni potrebe, da zapustite hi┼ío in pustite brez nadzora otroka, da gredo v trgovino, in ne morete skrbeti, da se bodo nekateri izdelki kon─Źali v najbolj neprimernem ─Źasu.Sistem za nadzor sve┼żine bo nemudoma obvestil lastnika hladilnika o izteku izdelkov in ─Źasu uporabe ali zavr┼żenja. Sistem za prepre─Źevanje okvar, ─Źe zazna kakr┼íne koli okvare pri delovanju hladilnika, bo takoj stopil v stik s servisno slu┼żbo in sporo─Źil napako. To pomaga prepre─Źiti resne okvare in pravo─Źasno sprejeti ukrepe za neprekinjeno delovanje opreme.


Hladilnik + TV

Posebni programi omogo─Źajo ogled razli─Źnih video posnetkov, fotografij, televizijskih oddaj, vremenskih napovedi na zaslonu hladilnika. To je zelo priro─Źno, saj mnogi od nas pre┼żivijo veliko ─Źasa v kuhinji za kuhanje ali ─Źi┼í─Źenje. Poleg tega bo hladilnik LG nakazal, kateri recepti se lahko pripravijo iz ┼że obstoje─Źih izdelkov in vam omogo─Źajo ogled video lekcij na njih. Kontrolo zdravega prehranjevanja lahko programirate tako, da vnesete svoje podatke (vi┼íina, te┼ża, vrsta prehrane) v sistem tega hladilnika in prejmete potrebna priporo─Źila v obliki receptov in upo┼ítevanje re┼żima prehrane. Poleg tega hladilnik LG deluje po na─Źelu var─Źevanja z energijo, izbiri najbolj┼íega na─Źina in funkcij krmiljenja, ki vam omogo─Źajo hkratno shranjevanje izdelkov, medtem ko var─Źujete z elektriko. Stro┼íki so okoli 3000 dolarjev, tisti, ki si lahko privo┼í─Źijo inteligentno tehnologijo, upo┼ítevajo, da se ti stro┼íki upravi─Źujejo in se postopoma izpla─Źujejo. Potem pa se pogovorimo o jedi, oziroma o posodah za shranjevanje hrane,ki se imenuje tudi "pametni hladilnik".

Razumni hladilnik Tupperware

Tupperware je ameri┼íko podjetje, katerega ime izhaja iz ustanovitelja Erla Silasa Tapperja. Ena od znamk tega podjetja so plasti─Źne posode za shranjevanje razli─Źnih izdelkov v hladilniku. Glede na ogla┼íevanje ti kontejnerji dolgo ─Źasa ohranjajo prvotno sve┼żino in videz izdelkov. Za to serijo se je taka posoda imenovala "pametni hladilnik".

Zna─Źilnosti hladilnika Tupperware Smart

Proizvajalec meni, da so posode Tupperware izdelane iz trpe┼żne, najbolj ne┼íkodljive (medicinske) plastike. Plasti─Źna zmogljivost je odporna na praske, barvana zelenjava in sadje (pesa, korenje) ima luknje za prezra─Źevanje, enostavno pranje in dolgo slu┼żenje. Dno vsebnika ima kanale, v katerih se nabira kondenzacija, in zato proizvodi v vsebniku ne pridejo v stik z vlago. Prostoren pokrov je pritrjen na posodo, ki se tesno prilega, vendar se zlahka odpre in zapre. Glavna zna─Źilnost pametnega hladilnika Tupperware je prezra─Źevalni sistem. To na─Źelo ohranjanja kakovosti proizvodov je bilo razvito na podlagi intenzivnosti dihanja razli─Źnih rastlinskih pridelkov. Mimogrede, prvi pametni hladilniki, ki jih je razvil ta proizvajalec, so bili zabojniki za shranjevanje rastlinske hrane. V prihodnosti je kampanja ustvarila tudi lo─Źene posode za shranjevanje mesa in rib. Nimajo prezra─Źevalnega sistema, malo druga─Źne zunanje in notranje naprave,namenjeni za skladi┼í─Źenje, odmrzovanje in mariniranje mesa in rib. Ampak, kot ka┼że praksa, potro┼ínik, nakup enega od Tupperware kontejnerjev, ┼íe posebej ne bodite pozorni na svoje "specializacije", in shranjuje vse izdelke v vrsti v njej.

Mala znanost

Izkazalo se je, da rastline dihajo. In dihajo druga─Źe. Zato je bil v posodi ustvarjen prezra─Źevalni sistem. Zelenjava, sadje, jagode in druga vegetacija med dihanjem absorbirajo kisik in spro┼í─Źajo ogljikov dioksid. Bolj kot je rastlina sve┼ża, bolj intenzivno diha. Zato mora na─Źelo skladi┼í─Źenja rastlinskih ┼żivil v posodah s prezra─Źevanjem zagotoviti dalj┼íi rok uporabnosti.
Prese┼żek in pomanjkanje ogljikovega dioksida lahko ┼íkodljivo vplivata na proizvod. Zato je za odtok-dotok zraka in je sistem prezra─Źevanja v posodah "pametni hladilnik" Tupperware. Za razli─Źne pridelke je razmerje med kisikom in ogljikovim dioksidom za ohranjanje sve┼żosti druga─Źno. Zato je na povr┼íini posode miza (drsnik), ki ka┼że, koliko ventilov naj bo v odprtem in zaprtem polo┼żaju za razli─Źne zelenjave, sadje in jagode. Seveda je rok uporabnosti razli─Źnih izdelkov odvisen ne le od razmerja med koli─Źino kisika in ogljikovega dioksida v vsebniku, temve─Ź tudi od temperature, vla┼żnosti, sorte rastlin, terena, kjer se goji kultura. Toda ustvarjalci "pametni hladilnik" ni posku┼íal izumiti zdravilo, ampak samo ┼żelel izbolj┼íati pogoje za shranjevanje zelenjave hrane malo, in tako podalj┼íati svojo sve┼żino. ─îe je takoza shranjevanje gotove hrane v tak┼ínih posodah ali, recimo, mesu in ribah, se lahko ka┼że pozitiven u─Źinek podalj┼íanega skladi┼í─Źenja, vendar bo verjetno odvisen od temperature v hladilni komori, indeksa vla┼żnosti, sve┼żosti in kakovosti samega izdelka, metode toplotne obdelave in tako naprej

Mnenja

Veliko ljudi je ┼że pridobilo "pametni hladilnik". Pri─Źevanja tistih, ki so jo uporabljali v praksi, so druga─Źni: nekdo je zadovoljen z rezultatom in nekdo misli, da je denar vrgel v veter. Posku┼íali bomo biti objektivni in upo┼ítevati vse prednosti in slabosti. 1. Dragi izdelek. Visoka cena za pametni hladilnik Tupperware je zagotovo minus. Ni lahko prodati plasti─Źnih posod razli─Źnih proizvajalcev in tako te┼żko je izdelati plasti─Źne luknje za prezra─Źevanje in dose─Źi enake rezultate za manj denarja? Vendar ne pozabite, da so posode Tupperware izdelane iz trpe┼żne plastike. Proizvajalec jim daje 30-letno garancijo, seveda ob upo┼ítevanju ustreznih pogojev delovanja: te posode ni mogo─Źe namestiti v mikrovalovno pe─Źico ali zamrzovalnik, mo─Źno drgnjen z abrazivnimi detergenti, nato pa bo trajal dolgo ─Źasa. 2. Pomanjkanje dolgoro─Źnega u─Źinka shranjevanja. Dale─Ź ne vsi uporabniki tega "─Źude┼ża" opozarjajo, da so zelenjava, zelenice ali drugi proizvodi bolje shranjeni v "pametnem hladilniku" kot v drugih pogojih. Zakaj se to dogaja? ─îe pogledate drsnik (slike) na povr┼íini posode Tupperware, lahko vidite, da so tam prikazani samo rastlinski posevki, zato proizvajalec ne jam─Źi, da bodo drugi izdelkiPriporo─Źljivo je tudi shranjevanje v teh posodah. Nadalje, mnogi, ki kupujejo pametni hladilnik, mu nalijejo v vrsto razli─Źne zelenjave, zeli┼í─Źa in sadje, kljub temu, da imajo razli─Źne vrste dihanja. Dejstvo je, da (kot smo ┼że povedali) je ohranjanje izdelkov odvisno ne samo od prezra─Źevanja, ampak tudi od vla┼żnosti. Zelenje, na primer, je bolje ohranjeno v rahlo vla┼żni obliki, za krompir pa ta vlaga nima ni─Ź opraviti. Po mnenju mnogih vrtnarjev ni priporo─Źljivo, da se koper in peter┼íilj dr┼żita skupaj - no, ne marata le┼żati skupaj in slabo vplivata drug na drugega. ─îe ┼żelite opaziti pozitiven u─Źinek uporabe pametnega hladilnika, boste morali ┼íe vedno upo┼ítevati pravila in shranjevati razli─Źno zelenjavo v razli─Źnih posodah.

Operativna pravila

─îe ste kupili pametni hladilnik Tupperware, kako ga pravilno uporabljati? V ─Źisto, suho in prezra─Źevano posodo shranite zelenjavo ali druge pridelke, zaprite pokrov, nastavite na─Źin prezra─Źevanja v skladu s podatki na drsniku (odprt, zaprt, odprt). Postavite hladilni vsebnik. Ker se v odtokih na dnu oblikuje kondenz, ga zdru┼żite. Priporo─Źljivo je, da ne uporabljajte posode za shranjevanje melkonoresannyh izdelkov, saj zapolnijo re┼że in prepre─Źijo kro┼żenje zraka.

Sorodne publikacije