Kako izbrati poceni 3D tiskalnik? Pregled trga, pregledi

Prej so bili 3D tiskalniki dojemani kot nekaj iz znanstvene fantastike, danes pa ni. Zdaj so te naprave na voljo tudi za zasebno uporabo, da ne omenjamo majhnih ali velikih podjetij. Čeprav se število lastnikov vsako leto poveča, je število lastnikov teh naprav še vedno majhno. V uporabi so zelo omejeni. Zakaj je ta naprava povprečen uporabnik? Je to za zabavo. No, kompleksnost dela s takšno opremo je drugi razlog za nizko priljubljenost. Vsakdo bo od navodil lahko natisnil majhen model na poceni 3D tiskalnik, vendar je za ustvarjanje zares zapletenega in uporabnega potreben izobraževanje ali vsaj veliko izkušnje v 3D modeliranju.


Področje uporabe

Čeprav tudi poceni 3D tiskalniki ostanejo v tujini za domačo uporabo. Uporabljajo se predvsem v poslovanju, na primer za tiskanje zobnikov in drugih delov za izdelavo prototipov v tovarnah. Če imajo nekateri uporabniki takšne naprave doma, jih običajno zbirajo poceni 3D tiskalniki. Ampak ne vedno. Nekatere so na voljo v trgovinah. Tudi danes lahko kupite poceni 3D tiskalnik, katerega cena bo več kot deset tisoč rubljev. Spodaj so najcenejši in najbolj priljubljeni modeli.

Najcenejši 3D tiskalniki

Vse se prodaja na spletni strani "Alyixpress". Tam lahko kupite tudi napravo za 3D tiskanje. Obstaja veliko poceni graditi možnosti, ki, čeprav zahtevajo velike posodobitve, vendar še vednobolj ali manj soočajo s svojo nalogo. Če verjamete v povratne informacije od uporabnikov, dobri tiskalniki začnejo s ceno 12 tisoč rubljev.


Zato je treba pri naročanju takšne naprave na "Alyxpress" biti pozorna in izbrati samo dokazanega prodajalca. V nasprotnem primeru lahko naročite napravo, ki ne deluje.

Najcenejša ruska različica

Ruski proizvajalec MasterKit ponuja kompaktni model 3D MC7 Prime mini. To je sklop za montažo, cena katere je 15500 rubljev. Podjetje trdi, da bo uporabnik potreboval približno 45 minut za izdelavo naprave. Njegova nizka cena je posledica pomanjkanja zaslona in posebne ogrevane platforme. Za tiskanje uporablja PLA-plastiko in materiale brez velikega krčenja.

Najcenejši 3D tiskalnik kitajskega proizvajalca

Stroški tega modela se lahko izkažejo za enake ceni že omenjenega ruskega sogovornika. To se imenuje tiskalnik WANHAO Duplicator i3 in v krogu lastnika je dobil vzdevek "Vanka". Toda ne samo nizka cena je drugačna naprava. Prav tako je bolj ali manj dobro sestavljen in dobro natisnjen. Obstaja tudi posodobljena različica naprave, ki je malo dražja. Tiskalnik je sestavljen iz krmilne enote in glavnega okvirja. Za razliko od ruskega kolega, obstaja ogrevana platforma, ki omogoča uporabo plastične 3D. Da, in na splošno, če menite, da je izjava proizvajalca, je obseg materialov za tiskanje zelo širok. Dodani so vmesniki USB, čitalnik kartic in microSD reža.

Proračun Desktop Prince i3

Rusko podjetjeMicrofactofy je predstavil Prusa i3 Desktop na trgu. To je poceni 3D tiskalnik, katerega cena je 28000 rubljev. Da, to je dražje od zgoraj predstavljenih modelov, vendar pa vam ta vrednost še vedno omogoča, da jo pripišete državnim uslužbencem.
Obstaja ogrevana platforma, zaslon in površina za tiskanje je 220x220x320 mm.

Evropski "proračun"

Še dražji tiskalnik Prusa i3 Hephestos ponuja španskemu proizvajalcu BQ. Njegova cena je 40 tisoč rubljev. Po mnenju lastnikov zbirka traja dva dni. Čeprav je v resnici kratek čas za gradnjo. Lahko ocenite visoko kakovost same naprave in učinkovitost tiskanja. Vse na najvišji ravni. Tiskalnik, ki temelji na vezju Prusa i3, ima ogrevano platformo, zaslon in zanimivo navodilo za montažo, ki spominja na priročnik IKEA. Prvič, platforma tiskalnika ima velikost 20x20 cm, vendar jo je mogoče "nadgraditi" na velikost 20x30 cm.

Poceni tiskalnik v ohišju. Njegova cena je tudi v 40-42 tisoč rubljev, tako da ni dražji od prejšnjega modela.
Nizka cena je posledica pomanjkanja ogrevane platforme in ekonomičnosti dimenzij. Ohišje ima zaprto kamero s površino 15x15x15 cm, zaslon, režo za SD kartico. Tiskanje je možno le z PLA-plastiko, kar je glede na ceno zelo dobro. Vendar pa je verjel, da z dobro lepilni lak, ki bo zagotovil bolj učinkovito sklopko modela z platformo, lahko tiskalnik celo natisne ABS-plastiko. V vsakem primeru, onje vreden vašega denarja.

Poceni tiskalnik, ki "vse poje"

Model MZ3D-256 podjetja MZ3D bo v povprečju stalo 45000 rubljev. Značilnost je možnost tiskanja na ABS, HIPS, PLA, FLEX in druge materiale. Na voljo je ogrevana miza, kontrolni gumb, plastični nadomestni deli in težek okvir s tirnicami. Prav tako je uporabnikom na voljo odlična tehnična podpora, kar je pomembno tudi pri izbiri take naprave.

Najmanjši poceni 3D tiskalnik - CYBERMICRO

Dimenzije te naprave so samo 200x200x200 mm, cena je 2000 rubljev. Ta čudež je rusko podjetje Cyberon Group. Glede na velikost je smiselno vprašati za isto področje tiskanja. Zadostuje za majhne predmete, kot je podpora za mobilni telefon. Območje tiskanja je 110x110x110 mm. Takšne dimenzije so bile dosežene z opuščanjem ogrevane platforme, čitalnikom kartic in celo gumbi za vključitev. Prav tako napravo preprosto in jedrnato, vendar ne strokovno. Ustreza osebi, ki pozna samo osnove tiskanja.

Tiskalniki, ki tiskajo s kovino

Vsi zgoraj navedeni modeli uporabljajo izključno plastiko za tiskanje. Toda če iščete poceni 3D tiskalnik po kovini, potem je malo verjetno, da boste našli kaj primernega. Dejstvo je, da takšni gospodinjski modeli preprosto ne obstajajo, komercialni pa so tako dragi, da si jih lahko privoščijo le zelo velika podjetja. Cena takšne naprave lahko doseže 250 tisoč dolarjev ali več. Torej, medtem ko poceni 3D kovinski tiskalniki niso na voljo na trgu in se verjetno ne bodo pojavili v bližnji prihodnosti. Vse zaradi fizičnih lastnosti samega sebekovine To se zgodi, ko se inženirji naučijo enostavno raztapljati in hitro zagotoviti pravo obliko, brez škode za sam tiskalnik, potem pa lahko govorite o uporabi v gospodinjstvu.

Sorodne publikacije