Kako priključiti modem USB na usmerjevalnik? Priročnik za povezavo in konfiguracijo

V mestnem okolju je enostavno povezati z internetom. Preprosto pustite prijavo za povezavo mestnega ponudnika (enega od mnogih). V dveh do treh dneh se boste povezali in še vedno ponudili nekaj promocijskih pogojev kot novega naročnika. Ampak kaj ljudje, ki živijo v, na primer, v zasebnem sektorju, na oddaljenih območjih regije? Tam mestni ponudniki ponavadi ne morejo priti tja, ker morajo porabiti veliko kabla ali drage opreme, ki je sploh ne plačajo, ali le zelo dolgo. Tako lahko razumete ponudnike.


Na srečo obstajajo druge rešitve. Na primer, uporabite modem USB za povezavo z internetom prek tretje (3G) ali celo četrte (4G) generacijske mreže. Res je, da mora biti ta modem v tem primeru povezan z prenosnim računalnikom. Toda kako povezati USB modem z usmerjevalnikom in narediti internet dostopen kateri koli napravi Wi-Fi? To možnost aktivno izvajajo uporabniki, ki ne dobijo mestnega ponudnika.

Naučite se priključiti modem USB na usmerjevalnik

Takoj upoštevajte, da za rešitev tega problema ne bo ustrezal noben usmerjevalnik. Zahteva poseben model s funkcijo modemske povezave, to je usmerjevalnik z USB vhodom za modem. V nadaljevanju bomo opisali, kaj storiti.
Torej je usmerjevalnikova namestitev za modem USB videti takole:
 • Namestite programsko opremo iz diskov, ki so jih dobili pred sebojusmerjevalnik in USB modem.
 • Izključite preverjanje PIN na kartici SIM. To je nujno. Če je test, ki ga usmerjevalnik preprosto ne more razumeti, ne bo interneta. Izklopite ga lahko z običajnim mobilnim telefonom. V telefon preprosto vstavite kartico SIM in v nastavitvah izklopite preverjanje PIN-a.
 • Vključite modem v vrata USB na usmerjevalniku.
 • Povežite se z usmerjevalnikom iz prenosnika, pojdite na nadzorno ploščo. To naredite tako, da v naslovno vrstico vnesete naslov brskalnika in pridete na pravo mesto. Pravilen naslov si lahko ogledate v sami plošči naprave. Poleg tega je navedena tudi na informacijski nalepki in v navodilih.
 • V meniju usmerjevalnika iščemo gumbe "Povezava", "Internet", "Vklop klicne povezave". Ti gumbi so lahko nekoliko drugačni, toda bistvo bi moralo biti približno to. Zanima nas funkcija modemske povezave. Vklopiti ga morate.
 • Po vklopu ponovno zaženite usmerjevalnik. To lahko storite s klikom na gumb za ponovni zagon v menijski vrstici. Usmerjevalnik se lahko tudi fizično ponovno zažene: izvlecite vtič iz stenske vtičnice in ga vstavite nazaj.
 • Zdaj veste, kako priključiti modem USB na usmerjevalnik. Običajno se ta postopek izvaja preprosto in brez težav se pojavljajo, vendar še vedno niso izključeni. Predhodni modem morate na primer konfigurirati v računalniku. Nepremenjeni modem ne bo deloval z usmerjevalnikom.


  Prednosti te metode

  Usmerjevalnik z USB priključkom za modem je dobra in praktična rešitev, ki ima svoje prednosti in slabosti. Da, prejprednosti lahko pripišemo relativno enostavni povezavi. To pomeni, da morate izvleči vse kable, izvrtati luknje, itd. Priključite USB modem prek usmerjevalnika in vse je pripravljeno. Res je, da se ta prednost konča.

  Slabosti

  Glavna pomanjkljivost take povezave je visoka cena opreme in tarif. Na primer, usmerjevalnik za USB modem stane več kot standardni brezžični usmerjevalnik brez vmesnika USB. Tudi ločeno je treba kupiti in sam modem, ki lahko stane še dražje od samega usmerjevalnika. Odvisno od operaterja, ki ga izberete, je lahko tudi cena tarife bolj ali manj visoka. V vsakem primeru pa bo cena za naročnino višja od cene, ki jo ponuja mestni ponudnik.

  Hitrost povezave

  Če mestno omrežje zagotavlja hitrost internetne povezave do 100 Mb /s, potem modem takšnih hitrosti ne bo mogel ponuditi. Tudi če bo uporabljal podatkovno omrežje četrte generacije (4G), bo dejanska hitrost v območju 15–20 Mb /s, kar je, moramo priznati, precej kul. Ampak najverjetneje bo modem uporabljal katero koli tehnologijo omrežja tretje generacije (3G), in če bo dejanska (in ne oglaševana) hitrost vsaj 5 Mb /s, potem to ni slabo. Na minimum, boste lahko gledali filme na spletu s takšno hitrostjo. Torej, preden priključite modem USB na usmerjevalnik, preverite to hitrost na internetu.

  Ali obstaja druga pot?

  Nekateri uporabniki pogosto zanimajo, ali je usmerjevalnik lahko priključen na USB modem brez vrat USB. Naredite to, sevedalahko, vendar je zelo težko. Ideja je, da odkrijete sam usmerjevalnik, tam spajate USB vmesnik in ga nastavite s posebno programsko opremo, ki bo "videla" USB vrata. Toda takšna shema nekaj prakticira. Vendar pa obstaja še en zanimiv način.

  Razdeljevanje brezžičnega prenosnega računalnika

  Če imate modem, vendar ni usmerjevalnika z USB vhodom za modem, se lahko povežete z internetom in nastavite Wi-Fi doma z običajnim prenosnikom. Preprosto nam bo laptop zamenjal usmerjevalnik. Glavna stvar je, da laptop ima delujoč Wi-Fi adapter. Najlažji način je, da uporabite Connectify. Mimogrede, je na voljo na spletu brezplačno, vendar ima tudi plačano različico s širšo funkcionalnostjo. Za nas bo brezplačna. Prenesite ga, namestite na računalnik in ga zaženite.
  Tam moramo izpolniti vrstice:
 • Hotspot Name je ime vašega omrežja. V brezplačni različici bo standardna, ne more se spremeniti.
 • Geslo linije - Vnesite geslo za dostop do omrežja.
 • Internet za skupno rabo linij. V spustnem seznamu morate izbrati vir internetnega signala, ki bo uporabljen za distribucijo prek Wi-Fi. Izberite naš modem:
 • V meniju Share Over izberemo Wi-Fi točko.
 • V načinu skupne rabe izberemo šifriranje WPA2.
 • Zdaj kliknite na veliki gumb spodaj - Start HotSpot. Zato smo naš prenosni računalnik spremenili v dostopno točko. Zdaj bo namesto običajnega usmerjevalnika distribuiral Wi-Fi. Če ne morete konfigurirati tega programa iz kakršnega koli razloga, lahko uporabite drugo. To je na primer brezplačnoMyPublicWiFi ponuja enako funkcionalnost. Poleg tega je program myHotSpot s podobnimi zmožnostmi. Sploh ne morete uporabljati nobenega programa. Vgrajene funkcije operacijskega sistema Windows 7 omogočajo dostop do prenosnega računalnika s prenosnega računalnika, vendar se bodo morali z njimi zmešati. Najbolje je, da uporabite programe tretjih oseb. To je vse. Zdaj veste, kako povezati modem USB z usmerjevalnikom in ga brez distribucijskega strežnika brezžičnega omrežja sploh razdeliti.

  Sorodne publikacije