Mobilna vsebina: kakšen je način za onemogočanje?

Danes se beseda "vsebina" aktivno uporablja na vseh področjih zabave, od rednih spletnih mest do mobilnih naprav. Pogosto ta koncept uvaja v stupor uporabnikov sodobnih pripomočkov. Pravzaprav je vse zelo preprosto. Oglejmo si več o tem, kaj je mobilna vsebina, kako jo uporabljati in jo izklopiti.

Vsebina: Splošna definicija

Vsak blog, spletna trgovina ali kateri koli drug vir je lupina znotraj besedila, grafike, videa, zvoka in še več. To je vsebina. Mnogi se nanašajo le na besedilne članke in opombe, v resnici pa je vse, kar je vključeno v lupino spletnega mesta.


Če greste na katerikoli omrežni vir, bo vse, kar oseba vidi na računalniškem monitorju, tablici ali telefonu, vsebina. Grobo rečeno, knjiga, v kateri ni besedila in slik, je prazna lupina. To pomeni, da v njem ni vsebine. Enako z omrežnimi viri.
Če govorimo o tem, kaj je mobilna vsebina, je primerljiva primerjava resnična. Vendar pa obstajajo nekatere razlike v situaciji s pametnimi telefoni, saj v tem primeru uporabniki brskajo po straneh ne samo na internetu, ampak tudi uporabljajo različne "ugodnosti" mobilnih operaterjev. Poglejmo natančneje.

Kaj je mobilna vsebina v telefonu

Ko govorimo o sodobnih pametnih telefonih, se mobilni operaterji v tem pogledu zelo aktivno razvijajo.V bistvu je mobilna vsebina tudi neke vrste informacijska ali zabavna vsebina. Samo v tem primeru je popolnoma prilagojen mobilnim napravam, kar pomeni, da je pravilno prikazan na miniaturni prikazovalni napravi.
Če se boste še naprej ukvarjali s tem, kaj pomeni mobilna vsebina, potem bi morali povedati nekaj besed o naročnini. Skoraj vsi ponudniki ponujajo storitve »Poslušaj novo melodijo vsak dan« ali »Posodobi svoj zvonjenje«. Na splošno so plačane vsebine. Uporabnik mesečno plača določeno količino denarja ali pošlje SMS, nato pa od mobilnega operaterja prejme novo igro, sliko, melodijo itd.
Vendar pa vse to ni omejeno. Ko govorimo o tem, kaj je mobilna vsebina, ne moremo le omeniti sodobnih storitev, ki jih operaterji ponujajo svojim uporabnikom:
 • Nova metoda za prenos datotek MP3. Zelo hitro se uniči monopol iTunes, saj je danes mogoče v nekaj sekundah prenesti celovečerne skladbe. V tem primeru lahko uporabniki ustvarijo navidezne diske z glasbo in jih uporabijo popolnoma brezplačno.
 • Televizija. To je druga vrsta zabavne vsebine za mobilni telefon. Danes lahko gledate televizijske oddaje na televiziji in praktično lahko uporabite katero koli moderno mobilno napravo. Ni vam treba kupiti tunerjev ali druge opreme.
 • Vsebina za mobilne planetarje je nova beseda za vire zabave. Zdaj lahko lastniki pametnih telefonovgledati neverjetne in realistične podobe zvezdnega neba. Tovrstna vsebina je vključena v 3D vsebino, zato spektakel postane nepozaben. Za tiste, ki so leni, da gredo v pravi planetarij, bo takšna vsebina morala okusiti.
 • Ponudnik

  To je še ena ne povsem jasna beseda za mobilne uporabnike. Pravzaprav je vse zelo preprosto. Ponudnik vsebine je podjetje, ki ima v lasti pravice za oddajanje, prodajo ali prosto distribucijo informacijskih ali zabavnih vsebin. Hkrati pa lastnik ni nujno mobilni operater. Danes lahko na spletu najdete mobilne vsebine Snikersov, različnih bank, spletnih kinematografov in drugih organizacij.


  Nakup vsebine: kako ne bi izgubili

  Pri nakupu plačanih vsebin od tretjih in manj znanih podjetij obstaja tveganje, da bi dali denar in ne dobili ničesar v zameno. Promocije s pisanimi slikami in trebuhi ne smejo zavajati uporabnikov.
  Najbolje je kupiti vsebino (melodije, anekdote, slike itd.) V mobilnih ponudnikih, ki so bolj zaupanja vredni. Toda kaj, če mobilni operaterji nenehno neprestano pošiljajo svoje ponudbe ali sploh pišejo denar.

  Kako prekiniti povezavo z vsebino »Tele 2«

  Če se želite odjaviti od nepotrebnega pošiljanja, potrebujete:
 • Pojdite na svoj osebni račun »na uradni strani ponudnika. 26]
 • Onemogoči vse nepotrebne možnosti.
 • Ali lahko pošljete samo SMSštevilka 605, ki označuje naslednjo kombinacijo: "stop (id)". Vsaka aplikacija ali naročnina ima svojo številčno številko, ki jo je treba vnesti.

  Kako onemogočiti vsebino od MTS in MegaFona

  Da bi se znebili naloženih storitev teh ponudnikov, je treba obiskati tudi spletna mesta uradnih operaterjev. Postopek je enak. Najprej se morate registrirati in se prijaviti v svoj profil. Nato je dovolj, da poiščete informacije o povezanih naročilih in jih prekličete.
  Težava je v tem, da ponudniki vsebin pogosto delujejo drsko in brez opozorila aktivirajo določene možnosti. Zato je koristno, da se občasno prijavite na stran operaterja in preverite, ali so na vašem osebnem računu nove naročnine. Če veste, kaj je mobilna vsebina, jo lahko uporabite ne le, ampak ustvarite zanimive informacijske vire tudi za same telefone. Hkrati lahko zaslužite dober denar.

  Sorodne publikacije