Kaj je jedro telefona? Kompleksen v preprostem jeziku

Pri izbiri novega pripomočka za sebe ali kot darilo najprej bodite pozorni na njegove specifikacije, v katerih najdete besedo "jedro". Potem uporabnik dejansko ne razume tehnike, uporabnik pa misli, zakaj so jedra potrebna v telefonu in koliko to vpliva na njegovo delovanje. Pri iskanju odgovora na to vprašanje iskalniki izdajajo veliko število spletnih mest z nejasnimi, znanstvenimi informacijami, ki jih ni tako lahko razumeti. V tem članku bomo razdelili vse pike preko i, odgovorili na nujno vprašanje, ki se nanaša na veliko ljudi: kaj je jedro telefona.

Zgodovina

Ko so procesorji imeli samo eno jedro, tehnologija ni bila vzpostavljena, ampak se je izboljševala z vsakim dnem. Zato je zdaj pogosto mogoče najti telefone kot quad-core in osem jedra, v nekaterih primerih pa lahko naletite tudi na šest-atomske naprave. In kljub temu, kaj je jedro telefona? V času enojnih procesorjev je prišlo do težave zaradi pregrevanja naprave zaradi velike obremenitve edinega razpoložljivega jedra, zato so se inženirji odločili razširiti zmogljivosti procesorjev za odpravo te težave.


Nujnost večjedrnih procesov

V procesu je potrebno več jeder, predvsem za delitev dela med seboj. So kot majhna kohezivna ekipa, kjer je vsako jedro odgovoren človek. Z enakim porazdelitvijo vseh nalog vsak od njih opravlja preveč dela in zatopreprečuje prenapetost. Prevajanje tega v jezik tehnologije - se ne pregreje. S kratkim odgovorom na vprašanje, kaj je jedro v telefonu, lahko rečemo, da je to del sistema, ki je odgovoren za številne naloge, ki so potrebne za izvršitev naprave po ukazu uporabnika.

Razlike med kvadri in osmerokotnimi procesorji

Zdaj lahko razmislite o bolj zanimivem vprašanju, ki zahteva poglobljeno poglobitev tehnične strani vprašanja. Pravzaprav so procesorji, ki imajo osem jeder, dvakrat močnejši in učinkovitejši kot procesorji, ki imajo le štiri "zaposlene". Vsako jedro mobilnega telefona s quad-core procesorjem opravlja isto opravilo, toda zakaj ni enako, ko gre za osem "zaposlenih".


Izkazalo se je, da so bili osemjedrni procesorji sploh uvedeni, da ne bi povečali učinkovitosti, ampak da bi prihranili energijo na napravi. Pravzaprav imajo te naprave po dva procesorja po 4 jedra, ena izmed njih pa je močnejša, kar pomeni, da porabi več energije, druga pa porabi manj energije in deluje manj učinkovito. Za osnovne naloge, ki se izvajajo na napravah, ki uporabljajo slabši procesor za manjšo porabo energije. Če so procesi, ki jih je treba izvesti, za njega precej zapleteni, potem predsednik odbora vzame svojega brata. Upamo, da vam je ta članek dal podroben in podroben odgovor na vprašanje, kaj je jedro v vašem telefonu, poleg tega pa ste prejeli nove koristne informacije in postali malo bolje razumljeni vtako imenovana pametna žleza.

Sorodne publikacije