Procesorsko jedro i5-3210M. Značilnosti, ocene, pomen čipa za danes

Za izdelavo visoko zmogljivih mobilnih računalniških sistemov je dodeljen mikroprocesor Core i5-3210M. Značilnosti tega čipa so še vedno pomembne in vam omogočajo, da izvedete večino obstoječe programske kode. To je ta model CPU in bo namenjen vaši pozornosti malo pregled.

Pozicioniranje

Leta 2012 je bil sproščen mikroprocesor i5-3210M. Njegove značilnosti v tistem času so bile res napredne in dovoljene za izvajanje katerekoli kode, vključno z najzahtevnejšimi. Čeprav je od takrat veliko časa potekalo s standardi računalniške tehnologije, je strojna oprema te rešitve še vedno pomembna. V vsakem primeru, za uporabo v visoko zmogljivih prenosnih računalnikih z visoko življenjsko dobo baterije, je treba upoštevati čip.


Parametri CPE

Generacija procesorjev z imenom Ivi Bridge pripada i5-3210M. Značilnosti kažejo na prisotnost dveh fizičnih jeder, ki lahko zaradi uporabe tehnologije z blagovno znamko HT-ja obdelujejo kodo v 4 tokovih podatkov na ravni programske opreme. Kristal tega procesorja je bil 375 mm x 375 mm in je bil narejen za tehnologijo 22 nm. V tem primeru so polprevodniški elementi imeli tridimenzionalno postavitev TriGate. Osnovna ura je 25 GHz, vendar se lahko s podporo tehnologije samodejnega uglaševanja TB njegova vrednost poveča na 31 GHz. Toplotni paket mikroprocesorja je omejen na samo 35 vatov, največji pa jenjena temperatura je enaka 105 o C. Nastavite upoštevani čip v vtičnici FCPGA988, ki se uporablja samo v prenosnih računalnikih.


Značilnosti pomnilniškega podsistema

Vgrajena krmilna naprava za shranjevanje je opremljena z Intel i5-3210M. Njegove značilnosti so, da lahko deluje v dvokanalnem načinu. To pomeni, da uporaba večjega števila pomnilniških modulov, vendar z manjšim obsegom, namesto ene velike palice omogoča povečanje produktivnosti vašega prenosnega računalnika za 10-15%. Na primer, bolje je namestiti 2 modula 4 GB kot 8 GB. V povezavi s tem procesorjem lahko uporabljate tri vrste pomnilniških čipov: DDR3 DDR3L in DDR3RS. Njihove urne frekvence so lahko 1333 ali 1600 MHz. Možno je namestiti in še hitrejši pomnilnik, toda nekaj povečanja hitrosti ne bo dalo. Pogostost njihovega delovanja se bo samodejno zmanjšala na največ 1600 MHz. Največja količina RAM-a, ki jo upravljavec lahko obravnava, je omejena na 32 GB. Pravi modeli prenosnih računalnikov, ki temeljijo na takih CPU, so bili 4 ali 8 GB. Organizacija na treh ravneh ima v tem mikroprocesorju predpomnilnik. Njena prva stopnja je 128 kb, druga pa 512 kb. Največja velikost ima tretjo raven pomnilnika, ki je 3 MB.

Integrirana grafična kartica

Vgrajeno grafično jedro je opremljeno s procesorjem i5-3210M. Značilnosti slednjih kažejo začetno raven uspešnosti. Njegova HD Graphics različica 4000. Ta video kartica je integrirana na isti osnovi kot procesorski del. To jetehnologija izdelave tega grafičnega pospeševalnika izpolnjuje standarde tolerance 22 nm. Njegova taktna frekvenca v osnovnem načinu je 650 MHz, vendar se lahko zaradi avtomatskega overclockiranja ta vrednost poveča na 1100 MHz. K temu pospeševalniku lahko hkrati priključimo več kot 3 monitorje. Da bi povečali hitrost, lahko ta pospeševalnik neposredno vpliva na tretjo raven predpomnilnika, ki je enaka 3 MB. Kot videobuffer je del RAM računalniškega sistema.

Nujnost dosedanjega čipa

Kot je bilo že omenjeno, je še vedno pomembna mikroprocesorska naprava i5-3210M. V testu 3DMark06 ta čip pridobi 3553 točk in s to vrednostjo zaobide predstavnike prejšnjih generacij i5-2520M in i7-840QM. Prvi od njih pridobi 3542 točk, drugi pa 3532. Ampak to je slabše od FX-7600P od "AMD", ki pridobi 3589 točk. Če je prenosni računalnik opremljen z ločeno grafično kartico, postane računalnik polnopravni igralni sistem. Seveda vse igrače v tem primeru ne bodo imele najvišjih parametrov, vendar jih bo večina zagotovo začela.

Mnenja

Samo na pozitivni strani so lastniki procesorja Intel Core i5-3210M. Značilnosti tega čipa so resnično uravnotežene. Poleg tega ne samo z vidika uspešnosti, ampak tudi z vidika energetske učinkovitosti. V naslednjih 2-3 letih bo ta mikroprocesor še vedno pomemben. Po tem obdobju bodo lastniki takšnih osebnih računalnikov morali načrtno zamenjati prenosni računalnik. To je opisano v pregledih tegaČip ni samo lastnik, temveč tudi ustrezni strokovnjak.

Sklep. Mnenje lastnikov

Vprašanje i5-3210M je bil pomemben dogodek v svetu mobilnih računalnikov. Njegove lastnosti niso revolucionarne, vendar je razpoložljivost takšnih parametrov dovolj za reševanje večine dejanskih nalog. Odličen je tako za igre in grafično obdelavo kot tudi za kodiranje medijskih vsebin in drugih možnih nalog.

Sorodne publikacije