IPhone padel in ni vklopil: kaj storiti, kako popraviti

Mobilni telefon je sestavni del življenja večine ljudi. Nosijo ga povsod: na delovnem mestu, v počitku, v gospodinjskih opravilih in seveda v situacijah, ko naprava pade. V večini primerov, ko telefon zruši, telefon ostane nedotaknjen, toda kaj naj naredim, če iphone pade in se ne vklopi?

Kaj storiti takoj po padcu?

Odvisno od situacije, v kateri je prišlo do padca, ločite nekatere značilnosti dejanja:
 • Če je mobilna naprava padla v vodo, jo je treba takoj izvleči. Pametnega telefona ne morete vklopiti, izvleči baterije in ga položiti na sonce ali baterije. IPhone naj bo vsaj 24 ur v praznem stanju. Po sušenju se baterija vstavi v napravo in vključi. Če ne veste, kako odstraniti hrbtni pokrovček na napravi iPhone, priporočamo, da si spodaj ogledate videoposnetek.
 • Če telefon pade na trdno površino, ga dvignite in preglejte razpoke, praske, sekance in udrtine. Če je poškodba nepomembna, jo lahko vklopite.
 • Če se pametni telefon po padcu ne vklopi, ga je treba rahlo pretresti v rokah - morda je padla moč ob udarcu. Po tej manipulaciji lahko zasluži. Druga možnost je, da iPhone naložite in čez nekaj časa vklopite.
 • Če je naprava vklopljena zaradi padca, vendar se logotip Apple ne prenese naprej, je verjetno, da se programska oprema poškoduje, to pa je mogoče popraviti samo v servisnem centru.
 • Težave z zaslonom po padcu

  Pri padcu se zaslon lahko pokvari, delno deluje, prikaže sliko, medtem ko se senzor ne odziva, zaslon postane bel ali črni, popoln neuspeh z nezmožnostjo vklopa.


  Če je zaslon počen, vendar to ni vplivalo na delovanje naprave, se lahko popravilo odloži in še naprej uporablja iPhone. Najpogosteje je razčlenitev izključno estetske narave. Včasih se lahko raznolike vibracije razpoke na zaslonu razširijo, kar sčasoma povzroči popačenje slike ali slabo delovanje senzorja. Zato popravila ni treba zavlačevati.
  Če po padcu iphone deluje, vendar je zaslon postal čren, ga lahko poskusite sami obnoviti:
 • Napolnite mobilno napravo.
 • Izvedite ponovni zagon.
 • Večkrat vključite tihi način in ga izklopite.
 • Če iphone pade in se ne vklopi z opisanimi manipulacijami, je to posledica notranjih okvar. Naprava mora biti prikazana strokovnjaku.


  Če ima vaša naprava varnostno steklo in ko pade, je dovolj, da zamenjate element. Kako odstraniti steklo iz telefona:
 • Zaradi razpok se moč oprijema zaščitnega zaslona in stekla zmanjša, zato jih ločevanje ne bo težko.
 • Za to vzemite zobni nit in previdno položite pod steklo. Ko je navoj zdrsnila, je potrebno stisniti zobotrebce ali list papirja, da se zaščita ne zlepi.
 • Počasi dvignite list papirja in ga nežno potegnite narazenbil je ščit.
 • Ali lahko uporabite posebno sesalko z obročem, kot je prikazano na spodnji fotografiji.

  Deformacija telesa in nevidne napake

  V najboljšem primeru, ko se pojavi močan padec telesa, ne vpliva na delovanje naprave. Vendar pa je to redko. Deformacije, ki vplivajo na neuspeh vključitve mobilne naprave, praviloma poškodujejo notranjo opremo: procesor, mikrovezje, zanko, krmilni modul, ploščo, napravo za napajanje in druge dele. Z odkrivanjem okvare lahko samostojno razstavimo pripomoček, toda tudi z definicijo pokvarjenega elementa ga lahko zamenjamo le s posebno opremo in veščinami.
  V nekaterih primerih oživljanje mobilne naprave po padcu pomaga istočasno pritisniti tipko Home in gumb za vklop. Držijo jih nekaj sekund, dokler telefon ne začne znova. Druga možnost je povezava z iphone računalnikom, preko iTunes in konfiguracije operacijskega sistema. Če je pametni telefon v garancijskem servisu in nima zunanjih napak, je najbolje, da ga pripeljete v servisni center, kjer po garanciji popolnoma brezplačno odpravite okvaro.
  Ni priporočljivo zamenjati ohišja iPhone-a posebej, saj uporabnik to ne more vedno narediti. Pogosto so možne naslednje nianse:
 • tesnila so nepravilno zlepljena;
 • Kamera in zanke so poškodovane;
 • ne ohranja tesnosti konstrukcije.
 • Težave zbaterija

  Vsi modeli "jabolčnih" naprav imajo vgrajeno akumulatorsko baterijo, zato je treba napravo, če je poškodovana, odpreti in zamenjati. Kaj storiti, Iphone padel in ni vklopljen? Najprej preučimo, kaj se lahko zgodi z baterijo. V napravi se lahko kontakti zaprejo ali le na levi strani zanke.
  Če baterijo zamenjate sami, morate založiti majhno sesalno posodo z obročkom in petpolnim izvijačem, nato pa sledite navodilom:
 • Na straneh telesa odvijte dva zobnika. Na dnu zaslona pritrdite sesalnik in ga držite ob pravem kotu. Zaslon je pritrjen na glavno ploščo s tremi zankami s pomočjo nosilca. Držite zaslon, obrnite vijake in odklopite nosilec in žico zaslona. Nato sprednjo ploščo odstranite na stran.
 • Odstranite vijake na nosilcu in sprostite žico. Če želite odstraniti baterijo, jo morate močno strgati, saj se med montažo prilepi na ohišje.
 • Nato se baterija zamenja z novo. Po zgornjih korakih v obratni smeri zberite napravo. Da ne bi bilo zmedeno in da ne bi pozabili zaporedja dejanj, je med demontažo vse shematično ali fotografirano.
 • Modul za polnjenje

  Modul za polnjenje je med akumulatorjem in glavno ploščo, njegova funkcija je dobava in distribucija energije vsem komponentam pametnega telefona. Če je iPhone med polnjenjem padel in se ne vklopi, je morda v tej komponenti. Lahko ga zamenjateneodvisno po nakupu ustrezne postavke ali, da bi se izognili slabemu popravilu, zaupajo delo strokovnjaku. Če se odločite, da boste vse naredili z lastnimi rokami, vam predlagamo, da se seznanite z videom. Priročnik je predstavljen na primeru modela iPhone 6.

  Matična plošča

  Ena najpomembnejših podrobnosti v mobilni napravi je matična plošča, ki je neke vrste "srce" telefona. Sestavljen je iz številnih delov in modulov, od katerih ima vsak svoje funkcije. Določeno okvaro je mogoče zaznati samo s posebno opremo. Torej, če je iphone padel in ni vključen na kakršenkoli način, je vredno, da ga vzamete v servisni center. Na primer, če je napaka povezana s perifernim elementom, je mogoče popraviti matično ploščo in obnoviti funkcije naprave. Če je matična plošča sama po sebi neuporabna, bo pripomoček treba odstraniti. Seveda lahko vedno kupite ločeno postavko, vendar njeni stroški in popravila v višini, ki je enaka ceni nove naprave. V vsaki generaciji iPhonov ima matična plošča svojo stopnjo moči in število modulov na njej. V trenutku padca lahko trpi katerikoli od njih in povzroči okvaro naprave.

  Gumb za vklop ali zanka

  Če iphone pade in se ne vklopi, se lahko gumb za napajanje ali povezani deli poškodujejo. Med njimi: mehanizem ključa, zanke, pomladna zaščita, pot hrane. Dejansko lahko določite okvaro le, če je telefon vklopljen - ko pritisnete tipko, se ne odgovori.Obnova te okvare ne bo poceni zaradi visokih stroškov delov. Če se naprava ne odzove na poskuse vklopa, ponovnega zagona in polnjenja, se je v tem primeru potrebno obrniti na preverjenega čarovnika. Opravil bo diagnozo celotne naprave, vključno z gumbi, jo bo obnovil in ne bo ponudil nadomestnega modula.
  Nekateri uporabniki so prepričani, da višji kot so stroški telefona, močnejši je. Pravzaprav je resnično nasprotno: praviloma so notranji deli precej krhki, sam pa je tehnično težko urediti. Bolj pazljivo je, da ga zdravimo, dlje bo trajalo.

  Sorodne publikacije