Huawei Honor 5A: Značilnosti in pregledi

Zaradi svoje konkurenčne cene in dostojne konfiguracije je Huawei Honor postal eden izmed uspešnikov kitajskega proizvajalca in vključuje imena kot 4 4X, 4C, 4A. V septembru 2016 je bila ta linija dopolnjena s proračunskim pametnim telefonom Huawei Honor 5A 16 GB, katerega lastnosti so morale premagati konkurente v obrazu Meizu M3 in Xiaomi Redmi 3. Ali je model presegel tekmece, tako v smislu zmogljivosti kot tudi kakovosti? Razumimo.

Paket

Pakiranje pametnega telefona ponovi standardni Honor stil. Narejen je v obliki modre škatle z logotipom. V nasprotju s pričakovanji se ime modela ne pojavi nikjer, razen nalepke s serijsko številko. Proizvajalec je telefon priskrbel z minimalnim naborom dodatkov. Pametni telefon v plastični vrečki je v bližini kabla microUSB, omrežnega polnilnika in dokumentacije. Nič drugega - minimalna cena zahteva varčevanje na vsem.


Oblikovanje

Čeprav je Huawei Honor 5A pametni telefon na začetni ravni, ne razočara v smislu estetike. Telefon ima velikost 1543 x 771 x 845 mm in težo 168 g, ki je na voljo v črni, modri, rožnati, rumeni in zlati različici, zlato barvo na robu belega kovčka pa je še posebej dobro poudarjeno z lepoto dizajna. Glede na povratne informacije uporabnikov je meja videti zelo privlačna in dopolnjuje barvo modela. Zadnja plošča je izdelana v obliki tkanja. Vzorec pokriva celotno trdo plastično površino. Preprosto ga je opaziti -samo rahlo zavrnite kovček, da vidite odbito svetlobo. Lastniki so hvaležni, da so lahko tudi začetni telefoni tako dobri. Tekstura slike je mogoče občutiti s prsti na vsaki od linij, ki se počutijo rahlo dvignejo. V skladu s Huawei Honor 5A uporabniki, značilnosti primera so super: taktilni občutki in oblikovanje so odlični, čeprav bi kombinacija gladke in neravne površine zagotovila najboljši zajem.


Leva stran je programabilni pametni gumb, ki vam prihrani čas zagona treh najbolj uporabljenih aplikacij z enojnim, dvojnim in dolgim ​​pritiskom. Na desni strani so stikalo za vklop in tipka za nastavljanje glasnosti. Te so teksturirane in se nahajajo precej blizu ena drugi, tako da so na začetku možne napake. Na zgornji strani ohišja je standardna 35-mm vtičnica za slušalke. In med njim in fotoaparatom je pomožni mikrofon. Popolnoma standardna postavitev. Spodaj je priključek microUSB, kot tudi mikrofon in zvočnik. Ni stereo. Pravi vir zvoka je na desni. Sprednja plošča ima 55-palčni črni zaslon z vidnim kotom 178 °, kontrastno razmerje 1000: 1, ki zagotavlja odlično kakovost slike in senzor, medtem ko sledi dotiku do 10 prstov, kar je pomembno za igranje.
Pod zaslonom so številni fizični gumbi ali gumbi na dotik, zato se zdi, da širok okvir skriva nevidne kontrole oči. Ampak to ni tako. Edina možnost, ki je na voljo, so zaslonski gumbi. Fizični in virtualni ključi imataprednosti in slabosti. To je vprašanje okusa kupca. Tipke za navidezni pametni telefon lahko skrijete, vendar to lahko povzroči težave pri postavitvi zaslona.
Na dnu sprednje plošče je logotip, spremenjen po modelu Honor V8.

Funkcionalnost

Zadnji pokrov se enostavno odstrani - dovolj, da se v spodnjem delu pojavi zob. Omogoča dostop do 3 rež za dve SIM kartici in enega microSD. Za razliko od mnogih sodobnih telefonov s kombiniranim pladnjem, lahko v stanju pripravljenosti namestite 2 SIM kartici, povečate pa tudi količino notranjega pomnilnika. To uporabniku onemogoča reševanje kompleksne dileme, ki jo je bolje podariti. Pametni telefon vam omogoča prosto vstavljanje dveh SIM kartic, drugi pa lahko podpira glasovno omrežje WCDMA in CDMA. Telefon uporablja glavno anteno in anteno za raznoliko sprejemanje aluminijeve zlitine, ki zagotavlja visokozmogljiv pametni telefon Huawei Honor 5A za sprejem signala. In v podzemni garaži, in v zaprtem dvigalo - signal bo vedno, ki omogoča lastniku, da čutijo prednosti vodilnih modelov. S previdnim pogledom na baterijski predel postane očitno, da bo zamenjava za nekatere problematična, saj uporablja kombinacijo navojnih čepov s križnim reže in tipom "Pentablo". Poleg tega so reže SIM1 in SIM2 podpirale LTE. In to je super. Brezžično komunikacijo zagotavljajo moduli Bluetooth 4.0 in Wi-Fi ter satelitska navigacija - s sistemi GLONASS in GPS, signal pa se včasih lahko sprejme v zaprtih prostorih. Obstaja tudi FM radio in številni senzorji,vključno z merilnikom pospeška in kompasom. Z 16 GB notranjega pomnilnika, ki je na voljo uporabniku, je 94 GB. Za aplikacije in igre je to dovolj, v drugih primerih pa bo koristna pomnilniška kartica do 128 GB.

Huawei Honor 5A: značilnosti prikaza

Tukaj ni nič posebnega. Telefon je opremljen z 55-palčnim zaslonom z ločljivostjo 720p, kar ustreza nizki gostoti slikovnih pik 293 t /palca. Uporablja se tehnologija IPS, čeprav zaslon Huawei Honor 5A ne vpliva na zmogljivost 16 GB, slike so jasne in jasne, barve so miren, nenasičene in bolje umerjene kot Nekateri konkurenčni telefoni s podobnim zaslonom. Pri nagibu nima niti inverzije niti vijoličnih ali rumenih tonov. Maksimalna svetlost je skromna, zato je slika bleda na prostem
Zaradi odsotnosti zračne reže se svetlost zaslona zmanjša Kamera je
Po mnenju uporabnikov je danes to ena glavnih funkcij pametnega telefona: fotoaparat je še vedno v temi. Študenti in starejši ljudje radi fotografirajo. Model je opremljen z dvema kamerama: 8-megapikselna 4P-objektiv s sprednjo stranjo, relativna odprtina f /2,0 z goriščno razdaljo 27 mm in 10 stopenj izboljšave ter 13-megapixel glavni senzor z zaslonko Sony f /2028 mm goriščna razdalja, 5P objektiv, možno VISTA makro na razdalji 7 cm, dvojno bliskavico in drugih. Načini so zelo raznoliki. Na primer, Beauty čisti madeže na obrazih, obstaja profesionalni način fotografiranjahrano, svetlobno zaklepanje, popravek dokumentov, delo s smeškicami, hitro zaklop zaslona, ​​akustično in intervalno snemanje, od katerih vsako poveča zadovoljstvo fotografskega postopka. Snemanje je hitro in natančno, posnetki so jasni in zelo podrobni. Panoramski način deluje dobro: posamezni okvirji so popolnoma kombinirani, končni posnetek pa je dovolj visok. Makro snemanje je še posebej dobro, ker je fotoaparat dobro osredotočen na bližnje predmete, medtem ko je ozadje lepo zabrisano.
Glede na preglede, značilnosti pametnega telefona Huawei Honor 5A vam omogočajo, da naredite dostojne, čeprav skromne, slike trenutnih standardov. Za družabna omrežja so fotografije res dobre. V pogojih slabe svetlobe postane fotoaparat precej glasen in s svetlim nivojem motenj se zmanjša. Problem je v prenosu barv: ni jasno, zakaj so toni zelo žalostni in dolgočasni. Ostrina se zmanjša na robove okvirja in v svetlih oblikah bleščanja. Tudi od nočnih fotografij ne pričakujte čudežev. Padejo zaradi izgube podrobnosti in povečanja hrupa, kar je značilno za naprave te ravni. Če se fotografije ne povečajo, potem so videti sprejemljive. Fotoaparat ni zasnovan za način športnega fotografiranja. Ločljivost 13 Mp, v primerjavi z nekaterimi drugimi telefoni v tem cenovnem razredu, je visoka. Vendar pa po mnenju pregledov, Huawei Honor 5A ne omogoča kakovosti fotoaparata doseči bolj skromno število slikovnih pik modelov. Še vedno je daleč od ravni iPhone 6S in Galaxy S7 - v primerjavi s tistimi, ki so jih posnelidepresivno Tudi fotoaparat Huawei Mate 8 je veliko boljši. V tem primeru ni kakovost slikovnih pik problem, ampak vihar in pomanjkanje živahnosti fotografije. Še posebej težko je fotografirati v pogojih nezadostne osvetlitve brez bliskavice na splošno, težko je odstraniti vse. Videoposnetek se snema z ločljivostjo 720p pri 30 sličic na sekundo. Kakovost valjev je zadovoljiva, vendar manjkajo številne podrobnosti.

Keltska kamera

Kar zadeva prednji senzor, je glede na povratne informacije uporabnika kakovost slik, ki so jih naredili, normalna in podpira standardni nabor funkcij Huawei Honor. Mnogi kitajski proizvajalci povečajo značilnosti mobilnih telefonov do te mere, da so pogosto avtoportreti boljši od drugih posnetkov. Telefoni, kot so Oppo F1 in Huawei Mate 8, imajo kamero z 8 milijoni slikovnih pik, Sony Xperia M5 pa ima ločljivost 13 milijonov slikovnih pik. Vendar pa je po mnenju Huawei Honor 5A Black uporabnikom standardni 5-megapixel senzor za to dovolj. Visoka kakovost ni potrebna tukaj - samo na ravni objave v družbenem omrežju. Celofilni fotoaparat je dopolnjen z bliskavico, ki delno kompenzira pomanjkanje svetlobe.

Programska oprema

Aplikacija kamere deluje bolje kot drugi elementi uporabniškega vmesnika Emotion. Dostop do različnih funkcij in urejanje nastavitev slike je preprost in preprost za dostop do fotografij. Nastavite lahko občutljivost, jasnost, nasičenost, kontrast in ravnovesje beline. Osvetlitev lahko med snemanjem prilagodite. Druga dobra točka je, da lahko aplikacijo kamere pustimo odprto, ne da bi posneli ali posneli video, in tobo preklopil v način ohranjevalnika zaslona, ​​pri čemer bo baterijo malo prihranil. To je lahko koristno, če ga pozabite zapreti. Ko začnete s zaklenjenim zaslonom, bo fotoaparat takoj izostril fotografijo. Telefon ima enako različico uporabniškega vmesnika EmotionUI 4.1 (EMUI) kot čast 8. Dodatek za Android 6.0 je boljši, kot je bil prej, vendar je še vedno prostora za izboljšave. To postane še posebej očitno, če pride do napak z nestandardnimi sporočili Google Maps. EMUI 4.1 deluje podobno kot Honor 8, razen infrardečega oddajnika ali geste sklepov. Poleg tega ni optičnega bralnika prstnih odtisov. Funkcije, kot so Smart Scene in LINK +, so edinstvene značilnosti EMUI. Prvi je sposoben slediti obnašanju uporabnikov in narediti pravilne opomnike, slednji pa lahko izboljšajo delo spleta. Način učenja in preprostost sloga modela sta primerna za otroke in starejše. Čas igre lahko omejite in omogočite varna iskanja na internetu ter blokirate neželena spletna mesta.

Produktivnost

Eno področje, kjer poceni telefoni zaostajajo, je produktivnost. Če je dobra zasnova, zaslon in kamera poceni, potem je procesor, ki je sposoben narediti vse, kar izdeluje vrhunske modele, povsem druga stvar. To je tukaj, da Huawei Honor 5A funkcije telefona zaostajajo. Včasih ga počasi razočara. Tudi registracija računa traja dlje, kot je bilo mogoče upati. Značilnosti pametnega telefona Huawei Honor 5A zaradi centralnega procesorja Kirin 620 c 812-GHz jedra Cortex A53 in GPU Mali 450MP4. Za nekateretrgi, ki so bili izdani s 8GHz Snapdragon 617 15GHz različicami z modeli, kot so Galaxy C5 in HTC One A9. Presenetljivo, pod istim imenom se sprosti popolnoma drugačen telefon. Značilnosti Huawei Honor 5A LYO L21 je veliko slabše - to je manj produktivna sprememba, ki temelji na 4-jedrnem 13-GHz MT6735P in grafičnem čipu Mali-T720. Podpira procesor RAM 2 GB. Zagonske aplikacije se običajno izvajajo hitro, nekoliko počasneje kot pametni telefoni visokega razreda. Hkrati lahko zaženete več programov in preprosto preklapljate med njimi. Eden izmed najboljših testov uspešnosti je igre na srečo. In v zvezi s tem, telefon je neverjetno s svojimi zmogljivostmi. Igra Asphalt Nitro, ena izmed mnogih aplikacij za pametne telefone, je prav tako kot na vodilnih modelih. Značilnosti Huawei Honor 5A so precej dostojne. Telefon je v Epic Citadeli dobil impresivnih 541 dpi, vendar le v visokokakovostnih slikah. Iz nekega razloga najvišje nastavitve ni mogoče omogočiti. Ob intenzivni uporabi pametnega telefona njegova temperatura ostane pod 45 °. To je vsekakor dobra novica, saj zagotavlja daljšo življenjsko dobo baterije. Test Vellamo pravi, da funkcije Huawei Honor 5A LTE Dual SIM omogočajo, da se pametni telefon popolnoma spopade z vsakodnevnimi nalogami - naprava ni preveč zaostala, vendar je v primerjavi z drugimi vodilnimi modeli seveda malo počasnejša v sekundah, ko zaženete aplikacijski meni. Toda to nima praktične vrednosti. 8-jedrska različica v testu AnTuTu pridobiva nekaj manj kot 45 tisoč točk, 4-jedrska - okoli 33 tisoč

Zvok

Glavni zvočnik Huawei Honor 5A je cenovno ugoden. To dokazujejo povprečni volumen in žalosten zvok. Vendar pa govornik ne drklja in ne hripav. Slušalke radikalno spremenijo stanje: obstajajo izrazite nizke frekvence in zadostna količina. Z izjemo ljubiteljev glasbe bodo vsi zadovoljni s kakovostjo zvoka. Zgornji zvočnik je zmerno glasen in zvok brez motenj.

Trajanje trajanja baterije

Baterija Huawei Honor 5A po lastnostih, dovolj dobra. Litij-ionska baterija z zmogljivostjo 3100 mAh v kombinaciji z ukrepi za optimizacijo porabe energije lahko prenese do 2 dni intenzivne uporabe, vključno s klici, korespondenco, igrami, ogledovanjem video posnetkov itd. Modifikacija s 4-jedrnim procesorjem je opremljena z zmogljivostjo baterije 2200 mAh, zadolženost za južno od dela. Čeprav rezultati testov na baterijah niso najvišji, je to povsem normalno zaradi svojih lastnosti Huawei Honor 5A LTE in ne bi smelo biti energetsko najbolj učinkovit pametni telefon. Vendar pa telefon (z baterijo 3100 mAh) lahko vzdrži intenzivno testiranje 8 ur zapored. Za ceno, po kateri se prodaja 5A, je to odličen rezultat. Problem je v tem, da je polnilnik. Je zložljiva in kompaktna, vendar je težava v njenih parametrih. Pri napetosti 5 V in toku 1 A je zmogljivost polnjenja minimalna. To ni konec sveta, saj je isti RAM opremljen z iPhone 7, vendar postopek polnjenja traja preveč časa. Zato bo moral ponoči obnoviti življenjsko dobo baterije.

Prednosti in slabosti

Glede na povratne informacije uporabnika zaModel govori o prisotnosti pametnih gumbov in odlični uravnoteženosti strojne in programske opreme, ki zagotavlja nemoteno delovanje pametnega telefona. Nezadovoljni lastniki so relativno težki, nizka video ločljivost, nizka gostota slikovnih pik, NFC, OTG in najnovejši OS. Zavajajoče je, da se pod istim imenom prodajajo pametni telefoni z različnimi procesorji in baterijami.

V zaključku

Glede na preglede so značilnosti Huawei Honor 5A za ceno 143 USD le odlične. Kakovost izdelave je neverjetna, zaslon je odličen, specifikacije so v redu, tudi kamera deluje. Čast 5A se je uvrstila v proračunski segment pametnih telefonov z enim namenom - izstopati od drugih. In čeprav se naprave v tem cenovnem razredu pogosto ne upoštevajo, je slušalka vredna vključitve v seznam možnih nakupov. Po mnenju uporabnikov model pritegne pozornost na prvi pogled. Pametni telefon v takšni cenovni kategoriji se zdi preprosto nemogoče, zlasti od Huawei, podjetja, ki je izdelal Huawei P9 in Honor 8. Ampak 5A izgleda veliko dražje.

Sorodne publikacije