Amaterasu Sasuke: Kaj je to in za kaj potrebujemo?

Amaterasu (v prevodu iz japonščine - "Nebeška osvetlitev") - sposobnost šarigana (dojo) in najmočnejše tehnike požarnih elementov. Predstavlja svet in svet materije, ki je v nasprotju z obratnim - večnim tsukamejem (duhovni svet in tema).

Opis

Tehnika oblikuje jezike črnega plamena na točki osredotočenega pogleda, pomemben pogoj pa je stalna koncentracija na predmetu. Pogosto je zaradi tega tehnika nepopustljiva, saj jo je težko blokirati. S tem lahko ravna le sovražnik, ki se bo premikal s tako hitrostjo, da bo oko izgubilo sovražnika.
Pri vstopu v plamensko telo je treba čim prej sprejeti amputacijske ukrepe, da se ne razširi na preostali del ozemlja.

Značilnosti

Za to tehniko: 1. Izgube, ki jih povzroča amateras (zlasti Sasuke), povzročijo posebno hude ali smrtne izide. 2. Ustvarjeni plamen bo gorel v času sedem dni in noči. Lahko ga ugasne samo lastnik. 3. Toplota plamena je primerljiva s temperaturo samega Sonca (ne pa tudi njeno drugo ime je "plamen pekla").
4. Amaterasu kuri vse, kar je na svoji poti, celo kovine, dokler se ne spremeni v pepel. 5. Poleg sposobnosti napada lahko to tehniko zaščitimo, obdani z ognjem. Cons: 1. Plamen ne more zažgati čakre (notranje energije) in drugih predmetov, ki ga zapuščajo. 2. Uporaba te tehnike daje velik napor očesauporablja sam. Postopek sega do te mere, da začne oko krvaviti. 3. Kljub temu, da plamen prodre v vse, kar je dovolj počasno, tako da ima nasprotnik možnost, da pobegne: odvrzi oblačila, uporabi tehniko "shinro tensi" (odboj), absorpcijski tisk, kama (teleportacija in neopredmetena sredstva) še en način.

Uporabniki

Najbolj znani uporabniki amaterjev so:
  • Sasuke Uchicha;
  • Itachi Uchiha;
  • Ootsutsuki Indra.
  • Amaterasu Sasuke je s pomočjo prave Sharigane sposoben ne le nadzorovati, ampak tudi spreminjati obliko plamena pekla z uporabo elementarne tehnike pekla. Za uporabo amaterasu samo enega shingang: Itachi uporablja desno, in Sasuke - levo. Slika Ametera Sasuke je predstavljena v tem članku.
    V tradicionalni japonski religiji (šintoizmu) je Amaterasu boginja sonca. Nastal je iz levega očesa Izanagija - ustvarjanja Boga, ko se je opral po tem, ko je bil v podzemnem, mrtvem svetu.

    Sorodne publikacije