Najcenejši pogoni: vrste, cilj, velikost pomnilnika, razmerje med ceno in kakovostjo

Flash pogoni so zamenjani z optičnimi mediji. Vendar pa so dobri hitri pogoni z dostojnim zneskom precej dragi. Kljub temu pa večina uporabnikov raje uporablja blagovne znamke z »nore« cene. Kot je kakovost boljša. Lahko pa najdete pogone manj znanih proizvajalcev z enakimi značilnostmi, vendar dvakrat ugodnejši. Pogledali bomo najcenejše flash pogone, ki jih lahko najdemo samo (večinoma na Aliju). Najprej pa se pogovorimo o tem, kako izbrati dober USB pogon.

Kako izbrati bliskovni pogon?

Na kaj naj se najprej posvetim? Seveda, hitrost branja in pisanja. In šele potem, da se ukvarjajo z velikostjo. Treba je opozoriti, da se je standard USB 2.0 že izčrpal in moralno zastarel. Pri trenutni velikosti nekaterih datotek hitrost prenosa podatkov v tem vmesniku ni sprejemljiva. Zdaj je bolj aktualen USB 3.0. In odšel bo na počitek. Kljub temu najlepši pogoni uporabljajo ta standard. Kaj je najcenejši USB 3.0 USB flash pogon? To je odvisno od njegove velikosti in proizvajalca. Toda o ceni začne od 500-600 rubljev. Ampak ne v Rusiji.


Kakšna bi morala biti hitrost snemanja in branja v dobrem bliskovnem pogonu? Optimalna hitrost pri uporabi USB 3.0 vmesnika - od 60 megabitov na sekundo do branja in 35 megabitov na sekundo za snemanje. Če je manjša, pomeni, da se bliskovni pogon ne ujemastandard USB 3.0 in ga kupite ni vredno. Zdaj o količini pomnilnika. Pogone z različnimi velikostmi shranjevanja lahko najdete, vendar nakup naprav z zmogljivostjo pomnilnika manj kot 16 gigabajtov ni priporočljiv. V sodobnih prostorih že do 8 gigabajtov ne pomeni ničesar. In zdaj upoštevajte najcenejše flash pogone različnih proizvajalcev, ki jih lahko najdete na Alyexpress.

Wansenda WSD D30032 GB

Odličen pogon skoraj neznanega proizvajalca z zmogljivostjo 32 gigabajtov. Hitrost branja podatkov iz tega pogona je 80 megabitov na sekundo. Sprejemljiv rezultat. Hitrost snemanja je 40 megabitov na sekundo. Tudi to ni slabo. Ta hitrost snemanja nakazuje, da bo film s 4 gigabajti posnet na tem pogonu v približno eni minuti in pol. To se imenuje standardni USB 3.0. In to je najcenejši 32GB flash pogon na prostoru Alyxpress. Njegova cena ne presega 900 rubljev. Cenejši za nič. Hkrati pa ima prodajalec veliko pozitivnih mnenj o pogonih te blagovne znamke.


DM PD06832 GB

Še en 32-gigabajtni bliskovni pogon manj znanega proizvajalca prihaja iz Kitajske. Prodajalec ima variante s pomnilnikom od 16 do 128 gigabajtov. In cene so povsem ustrezne. Najcenejši flash diski tega proizvajalca (16 gigabajtov) stanejo 800 rubljev. In naš junak na 32 GB stane približno 1100 rubljev. Toda stane svoj denar. Ja, dejanska hitrost branja tega pogona je 100 megabitov na sekundo. Dober rezultat. Toda hitrost snemanja je 35 megabitov na sekundo. Film s štirimi gigabajti je posnet na bliskovnem pogonu za eno in polminut Odličen rezultat. Na splošno obstaja veliko takih pogonov na Alyexpress. Samo najti med vsem drugim.

Samsung Mini 64 GB

Izvirnost tega "Samsung" je resen dvom. Toda bistvo ni to. Naša naloga je najti najcenejše USB flash pogone z dostojno hitrostjo na Alyexpress prostoru. In to je eden izmed najcenejših modelov s 64 GB prostora. Priloženi pogon zagotavlja hitrost branja 130 megabitov na sekundo. To je neverjeten rezultat. Hitrost snemanja tega bliskovnega pogona je 35 megabitov na sekundo. 4 gigabajtni film se posname v 1 minuti in 50 sekundah. Ni slabo. To je slabo dvojno, če poznate ceno te naprave. Ne presega 1500 rubljev. Ta različica je 64 gigabajtov. Cenejše ni mogoče najti. S tako hitrostjo.

DM PD02164 GB

Še en pogon od DM. Toda tokrat z zmogljivostjo 64 gigabajtov. Zagotavlja linearno hitrost branja 100 megabitov na sekundo. Hitrost snemanja na pogonu je 35 megabitov na sekundo. Normalne lastnosti za tako poceni bliskovni pogon. Cena pogona ne presega 1200 rubljev. Zdaj točno veste, kje so najcenejši pogoni. Na Alyexpress. Morate jih le najti. Vendar to ni vse. Veliko je zanimivih stvari v kitajskih prodajalcih. Poglejmo druge možnosti.

Lalakie USB 3064 GB

USB pogon iz praktično neznane znamke. Vendar pa lahko ta bliskovni pogon pospeši branje podatkov do 90 megabitov na sekundo. Snemanje datotek na njem poteka s hitrostjo 35 megabitovsekundo Dober rezultat. Film v kakovosti HD bo posnet v pol minute. V tem primeru ima pogon trdno ohišje in visoko kakovostno montažo. Čeprav je na Kitajskem. Stroški pogona ne presegajo 1300 rubljev. To je normalna cena. V Rusiji, tako bliskovni pogon bi stala večkrat dražje.

Wansenda D10132 GB

In to je USB OTG pogon. Uporablja se lahko na računalniku in pametnem telefonu. Količina bliskovnega pogona je 32 gigabajtov. Na enem koncu ima USB, na drugi pa mikro USB. Zato ga je mogoče enostavno uporabljati v mobilnih napravah, ki podpirajo tehnologijo OTG. Pogon zagotavlja hitrost branja 60 megabitov na sekundo. Hitrost snemanja je 35 megabitov na sekundo. Povprečni rezultati. Vendar pa bo film v HD zapisoval na pomnilniški pogon v eni minuti in pol. In cena te univerzalne naprave s pomnilnikom 32 GB ne presega 1100 rubljev. Cenejši za nič.

SSK SFD22332 GB

Elegantna USB-pomnilniška naprava iz SSK (ne glede na to kratico). Še posebej visoke hitrosti se ne more pohvaliti, vendar ne stane več kot 900 rubljev. Bliskovni pogon je 32 gigabajtov. Hitrost linearnega branja je 34 megabitov na sekundo. Hitrost snemanja je 25 megabitov na sekundo. Film s štirimi gigabajti bo posnet na tem pogonu dve minuti in pol. Ne tako dolgo. Ta USB pomnilniški pogon je mogoče prenesti v polni standard USB 3.0. Tukaj je nekaj med 2.0 in 3.0. Toda cena je tudi primerna.

Eaget U9032 GB

Flash pogon nenavadne oblike neznanega proizvajalca. VTa naprava se osredotoča na oblikovanje, ne na hitrost. Volumen tega pogona je 32 gigabajtov. Hitrost branja bliskovnega pogona je 40 megabitov na sekundo. Hitrost zapisovanja na pogon je 25 megabitov na sekundo. Film HD bo posnet na tej napravi v treh minutah in štiridesetih sekundah. Ni posebej impresiven rezultat. Ampak na voljo uporabniku, prvotno obliko in dobro ceno. Cena bliskovnega pogona ne presega 1000 rubljev. Očitno je taka cena posledica oblikovanja. Če ne bi bilo, bi bila cena še manj, saj tehnične lastnosti pogona niso zelo.

Zaključek

Zato so bili zgoraj navedeni najcenejši pogoni, ki jih je mogoče najti le na Alyexpress. Štejejo izključno modeli z dostojno količino pomnilnika. Če število gigabajtov v osnovi ni, potem lahko najdete še cenejše. Samo z manjšim volumnom. Najcenejši bliskovni pogon za 1 GB ni bil upoštevan, ker takšnega obsega v sodobni realnosti ni vredno. Bolje je kupiti shrambo s pomnilnikom 16 gigabajtov ali več, nato pa ga lahko uporabimo vsaj nekako.

Sorodne publikacije