iOS 6: operacijski sistem, ki ga je razvil Apple inc. Pregled, pregledi, specifikacije

Razvoj dogodkov ameriškega podjetja Apple je znan po vsem svetu. Ta odnos do izdelka je posledica odlične kakovosti in funkcionalnosti. Najbolj znana različica se lahko šteje za iOS 6. Je ena od najnovejših, ki jo je predstavilo podjetje. Vrhunski strokovnjaki so izdelali preglede, ki jih lahko povzamemo: različica velja za eno najboljših, saj je optimizirana.

Prvi nastop

Operacijski sistem je bil uveden leta 2012. Do uradne izdaje imajo uporabniki možnost testiranja in prilagajanja novemu vmesniku. "Kako namestiti iOS 6?" Je zelo priljubljeno vprašanje lastnikov "iPhonea". Sprva je sistem deloval na telefonih od modela 3GS do različice 5. Prejšnji pametni telefoni ne podpirajo funkcionalnosti s "delovanjem", zato so morali njihovi lastniki kupiti nove naprave. To pomanjkanje podpore za nadgrajene različice sistemov je pogosto in je že znano vsem praksam. Samo dovolj, da se spomnimo situacije z Androidom. Vsi telefoni, ki delujejo na njem, podpirajo samo posodobitve za trenutne različice.

V članku bomo razpravljali o značilnostih opisanega sistema, o tem, kako se razlikuje od prejšnjih OS in o njem. Postopek, ki pojasnjuje, kako uvesti telefon iz novejših različic "operative" na iOS 6, ne bo opisan. Razlog za to je dejstvo, da tega ni mogoče uradno narediti. Podjetje že dolgo blokira to možnost. Seveda, nihče ne prekliče nezakonitih metod, vendar so, najprej, takojodvzeti telefonu garancijo (kar ne bi bilo zelo zaželeno zaradi visokih stroškov), in drugič, s napačnim postopkom povrnitve, lahko "Ayfon" spremenite v opeko, ki izraža v slengovskem jeziku.

Siri

Šesta različica sistema iOS podpira delo pomočnika Siri. Znan je mnogim, celo nesrečnim lastnikom iphone. Mimogrede, deluje samo na modelu telefona 4S in zgoraj. Opisani sistem "Siri" ima svoje posebnosti. Zdaj lahko vse aplikacije iOS 6 prikličete z glasovnim ukazom. Dodano dovoljenje za upravljanje nekaterih računov v družabnih omrežjih. Treba je opozoriti, da je v sodobni in novejši deveti različici takšnih "vrtincev" tam. Šesti OS je opremljen z dodatnimi funkcijami za obveščanje lastnika o najnovejših novicah s katerega koli področja športa. "Siri" lahko poroča o rezultatu tekme in govori o rezultatih posameznih igralcev. Na žalost rusko govoreči uporabniki tega ne zanimajo. Ta možnost je bolj verjetno namenjena ameriškim kupcem.

Značilnosti

Če ima oseba rad gledanje filmov v kinodvoranah, lahko Siri olajša iskanje pravega mesta. Vendar pa obstaja majhna omejitev - lahko zagotovi informacije samo o tistih stavbah, ki so "ubite" v njeni bazi. Z iOS 6 lahko zlahka naučite vse razpoložljive seje, cene vozovnic in delniške opcije. Tisti, ki jih zanimajo pregledi, jih bodo lahko tudi prebrali. "Siri" lahko najde veliko potrebnih informacij. Prav tako bo nekaj sekund spoznala datum premiere katerega koli filma. Uporabniki so zadovoljni s temProgram vam lahko pomaga najti uspešne restavracije, ki jih lahko obiščete. Če jo vprašate, kje je kitajska jedilnica z mizami na ulici, bo to zlahka utrlo pot. Siri lahko najde tudi preglede institucije in njenega menija. Če vam vse ustreza, lahko rezervirate mizo na spletu.

Prednosti in slabosti

Razumeti je treba, da pri pregledu operacijskega sistema iOS 6 igrajo pomembno vlogo pregledi. Seveda, vprašanje z lahkoto upravljanja in vmesnik je povsem individualno, vendar če obstajajo kakršne koli težave z OS, jih je mogoče vsaj pripraviti.
Vse zgoraj opisane značilnosti so bolj primerne za tiste, ki živijo v Ameriki. Na žalost, restavracije in kavarne, ki podpirajo delo "Siri" na ozemlju Rusije, je malo (vendar še vedno obstajajo). iOS 6 je začel delati z nadzorno ploščo avtomobila in drugimi pametnimi telefoni. To vam omogoča, da vozite avtomobil brez motenj. To pomeni, da je takšna možnost na cesti varnejša. Kako deluje? Vozniku je dovoljeno, da preprosto klikne na ustrezen gumb na volanu in pokliče "Siri". Telefon lahko nato ležijo na drugem sedežu ali celo v prtljažniku. Ampak morate samo razumeti, da deluje le s sodobnimi avtomobili. Ta možnost vam omogoča, da medtem ko ste zunaj telefona kličete, pošiljate sporočila, delate z navigatorjem, preklapljate med predvajalniki.

Zemljevidi

iOS 6 iPhone 6 podpira delo s karticami. Delujejo brez Googlovega sistema, ki je bil nekoč ali pa je bilni dosežek. Na splošno je želja in ustrezen rezultat, pri katerem vse kartice delujejo na svojem satelitu, dobro pričakovani razvoj dogodkov.

Google je konkurenca ameriškemu podjetju, ki pa ni navajen pomagati svojim konkurentom. Podatke za kartice priskrbi TomTom. Ta dogodek je mogoče opaziti v rdečem krogu, saj so se začeli postopoma pojavljati podatki iz "Yandexa". Po Steve Jobs (eden od ustanoviteljev Apple), je bilo to storjeno, da bi dobili več dobička. V šesti različici operacijskega sistema so kartice prav tako nenavadne - vektorske. Na voljo je navigacija »Turn-by-Turn«. Uporabniki so to označili kot ločen plus. Deluje s Siri. Na primer, če obdržite naslov vašega delovnega mesta na zemljevidih, lahko zapustite dom, kjer piše "Pojdimo na delo". Asistent bo hitro nastavil najkrajšo pot, mimo vseh možnih prometnih zastojev in prometnih nesreč. Edina pomanjkljivost - pogovor z "Siri", ki dela s karticami, je lahko samo v angleščini. Mimogrede, takšno razkošje je na voljo le tistim, ki imajo veliko in močno povezavo z internetom.
iOS 6 deluje samo na iPhone 6 na spletu. Zemljevidov ni mogoče prenesti, vse ceste so naložene z oblakom. Če gre za načelno vprašanje in je potrebno delovanje z navigacijo brez povezave, lahko s te funkcije prenesete iz interneta katerokoli neuradno firmware. V primerjavi s prejšnjimi operacijskimi sistemi so karte v tej različici postale veliko boljše. Imajo podrobno risbo. Medtem ko ste v Ameriki, lahkoOpazite lahko, da lahko kartice pokažejo tudi hišne številke. V Rusiji, ta možnost v šesti različici ni na voljo zaradi nepripravljenosti razvijalec za obravnavanje tega vprašanja.

Telefonija

V tem operacijskem sistemu ima glasovni klic drugačno barvo - belo. V novejših različicah (8 in 9) je nevtralna barva nadomestila tako imenovano mavrico. Na voljo je dolga funkcija brisanja. Omogoča sprejem klica, zavrnitev ali pošiljanje sporočila. Če izberete "Klic kasneje", vas bo telefon vprašal, ali želite izbrati časovno režo (na primer eno uro).

Več o načinu Ne moti

V nastavitvah lahko izberete naročnike, klice in sporočila, ki bodo vedno "zvočna", tudi pri delu z načinom Ne moti. Dodatna funkcija vam omogoča nastavitev intervala klica. Kaj to pomeni? Rahlo mahanje »v nastavitvah lahko nastavite večkratnost klicev. Na primer, 3-4 klice na minuto. Tako se ponoči oseba ne zbudi iz enkratnega navadnega sporočila ali klica neznanega naročnika. Za klicanje morate večkrat poklicati lastnika tega operacijskega sistema. Lahko pa ste prepričani, da bo telefon prešel v običajen način in klic se bo slišal.

Videokonference

Apple Inc. je delal na šesti različici z videokonferencami prek omrežja. Poleg tega delujejo tako pri povezavi z brezžično dostopno točko kot tudi pri interakciji z mobilnim internetom. Toda podjetje je takoj opozorilo, da ta možnost niBrezplačno in operater lahko zaračuna določen znesek. Video konference ne uničijo lastnika le, če ima drago tarifo, ki zagotavlja ogromen internetni promet. Na šestem iphone, ta operacijski sistem deluje z dodatno funkcijo "Video konference", ki je cenejši.

Integracija z drugimi pripomočki

Apple Inc je uvedel še eno uporabno funkcijo. Glede na povratne informacije uporabnikov so to možnost čakali dolgo časa. Operacijski sistem se integrira z vsemi napravami podjetja. To pomeni, da lastnik ne bo treba nujno poiskati iPhone, če je nekje izginil, da sprejme klic. Dovolj je, da imate na dosegu roke iPad ali Mac. Integracija omogoča delo z vsemi razpoložljivimi pripomočki kot eno celostno napravo.

Pričakovane posodobitve

Na tej stopnji se sliši divje, a ko je bil sistem predstavljen, je integracija s Facebookom postala pravi dar bogov. Enaka situacija je bila tudi z visokotoncem. Novi takratni operacijski sistem je končno začel delati s temi družbenimi omrežji, kar je povzročilo v lastništvu veliko pozitivnih čustev. Postal je uporaben za tiste, ki imajo aktivni blog v katerem koli omrežju. Kaj se je še zdelo najbolj uspešna rešitev? Telefon lahko samodejno išče prijatelje iz stikov na družabnih omrežjih, si zapomni rojstni dan in vnese podatke v koledar. Trgovine so uvedle posebne "like", ki vam omogočajo, da s prijatelji delite pripomočke, ki jih je lastnik všeč. Foto tokovi - še eninovativna možnost. Ustvarite jih lahko ročno. Tam lahko dodate več prijateljev. Če imajo napravo Apple, bodo prejeli takojšnje obvestilo o novih fotografijah. Če ne, bodo prejeli sporočilo v nabiralnik.

Pošta in brskalnik

Nazadnje, iPhone 4 (iOS 6) je dobil funkcijo sinhronizacije zaznamkov na vseh napravah. V prejšnjih telefonih in zato tudi različicah operacijskega sistema to ni bilo tako. Ta funkcija se popolnoma ujema z oblakom "jabolka". Vedno, tudi po tem, ko telefon izključite iz napajanja, lahko nadaljujete z branjem, ko ste ga prej zapustili. Poleg tega shranjevanje gre skozi shranjevanje, tako da sploh ni treba povezati z internetom. Na tej stopnji ta možnost ostaja pomembna do danes. Pred mnogimi leti so se mnogi umaknili ali pa so le za to funkcijo ponovno utripali. Posodobitev je bila vredna, saj zgornji plus ni edini pomemben odtenek. Vgrajeni brskalnik je končno dobil funkcijo spreminjanja orientacije strani v vodoravno. Če želite to videti, morate klikniti na ustrezno tipko na nadzorni plošči. Pošta je prejela dodatno možnost, ki vam omogoča zbiranje korespondence iz različnih virov (polj) v njej. Nekatere črke, če so še posebej pomembne, lahko označimo kot izbrane.

Posodobitev vitrin

Posodobitev se je dotaknila vseh uradnih trgovin. Začeli so delati z najnovejšim vmesnikom, ki je imel rad veliko. Poleg tega se spremembe nanašajo ne le na barvni lestvico, ampak tudi na splošnooblikovanje. Aplikacije imajo logične particije, obstaja posamezno drsenje. Vse to vam omogoča lažje delo s trgovinami. Nekateri uporabniki te inovacije niso cenili in jim tega niso dovolili. iOS 6 ne podpira te funkcije, vendar pridobivanje skrbniških pravic odvzema lastnikom neprijetnosti, da ne bi prenesla aplikacij iz neznanih virov in tako naprej.

Na koncu

Veliko potrošnikov je želelo preiti na ta operacijski sistem. Glede na njihove povratne informacije, je začel delati veliko bolje, bolj stabilen, dobil veliko uspešnih funkcij, o katerih so lastniki lahko le sanjajo prej. Do danes se sistem šteje za enega najbolj priljubljenih, saj novejše različice ne podpirajo večine uporabnih možnosti, ki so v šesti spremembi. Zato se pri nakupu novega pametnega telefona vrnejo k opisanemu sistemu. Na žalost družba v novi različici šeste spremembe ni mogla ponuditi novega.

Sorodne publikacije