Zuma je kaj?

Zoom je možnost, ki je na voljo v objektivu objektiva, da spremenite svojo goriščno razdaljo in prilagodite velikost fotografiranega predmeta. Predstavljena lastnost objektiva vam omogoča povečavo ali, nasprotno, odstranitev slike brez kakršnega koli tresenja fotoaparata. Če želite spremeniti velikost predmeta na fotografiji znotraj leče, je to vrsta preureditve objektiva. Predstavlja permutacijo in je odgovorna za povečavo.

Različice povečave

Kaj je ta optični zoom? Koncept predvideva preureditev leč v objektivu. V nasprotju z optičnim zoomom je še vedno digitalna. Kaj pomeni digitalni zoom? Ta lestvica spreminja prizorišče, vendar brez kakršne koli vpletenosti v optiko. Lahko rečemo, da gre za preprosto okvirjanje slik in njegovo digitalno povečanje.


V praksi je razlika med digitalnim in optičnim zoomom kamere zelo močna. To je očitno v primerjavi, saj optični zoom omogoča snemanje dobrih in visokokakovostnih fotografij ali videoposnetkov, digitalni zoom pa na žalost ustvari "hrupne" in slabo kakovostne slike.

Multiplicity in reason - eno in isto?

V amaterski fotografiji s proračunom je povečanje množica. Na primer, štirikratna povečava kaže, da lahko fotoaparat spremeni svojo goriščno razdaljo natančno štirikrat. Profesionalna oprema ne navaja večkratnosti, temveč navaja le minimalno in največjo oznako goriščne razdalje. Trenutni amaterski fotoaparati pogosto ponujajo večjo povečavo uporabniku kot v primerjavi s profesionalno fotografsko opremo.


Kaj je ta ultrazvok?

Amaterska tehnika ponuja kamere z ultrazvokom, ki proizvajajo deset ali celo dvajsetkratne slike. Če želite, da so fotografije visoke kakovosti tudi pri visokih goriščnih razdaljah, je najbolje fotografirati z ultra pogledom pri močni svetlobi ali s stojalom. Zdaj veste, da je fotoaparat povečal.

Katere so prednosti in slabosti optičnega zoomiranja?

Optični zoom je bistvenega pomena za ljudi, ki bodo snemali lepe, jasne fotografije, fotografirali na oddaljenih razdaljah in morda natisnili svoje fotografije v širokem formatu. Opozoriti je treba, da je delo optičnega zoom objektiva - to ni drugačen optični zoom kamere. Kaj to pomeni? Zoom poveča sliko večkrat, s spreminjanjem osvetlitve okvirja in goriščne razdalje z vsakim dotikom gumba za upravljanje povečave. Zdaj obstajajo dobre kamere z dvajsetimi zoomom, ki vam omogočajo, da zajamete leteče šape ali kaj drugega brez izgube kakovosti. Prednosti optičnega zooma:
 • Odlična ostrina, dober prenos barv, tudi z velikim povečanjem okvirja, vedno vidne majhne podrobnosti, ni zamegljenosti.
 • Ločljivost fotografij se pri približevanju ne spremeni, kar je izredno pomembno za nadaljnje tiskanje visokokakovostnih slik.
 • Vse fotografije se oddajajo kot 300 dpi. To je dovolj, da ustvarite čudovit koledar, ogromno pasico ali celo razglednico. Kakovost fotografije se sploh ne spremeni.
 • Negativni trenutki:
 • Tehnika, v kateriDober optični zoom je veliko veselje. Številna proizvodna podjetja takšne kamere postavljajo kot tehnično opremo, kar kaže, da je težko kupiti podobno kamero v običajni trgovini.
 • Optični zoom se ne vklopi ločeno od digitalnega, kar otežuje delo s tehniko.
 • Kakšne so prednosti in slabosti digitalne povečave?

  Digitalni zoom je odlična marketinška strategija za številna podjetja, saj dejansko ni pristop okvirja, ampak njegovo raztezanje. Uporabljeno med tem in območje slike, ki ga želite povečati v pikslih, se raztegne na želeno razdaljo. S klikom na sprožilec dobite bolj zamegljeno fotografijo slabe kakovosti, kot je bilo pričakovano. V redu, piksli se "razširijo" na razdaljo, ki ste jo določili, kar je digitalni zoom. Ni vse tako slabo, kot se zdi. Koristne strani:
 • Kakovost te vrste povečave je dovolj za dobro tiskanje fotografij. Z drugimi besedami boste dobili 72 ppi ali 72 slikovnih pik, kar je dovolj za blog ali družabno omrežje.
 • Stroški fotografske opreme s to povečavo so nižji kot pri fotoaparatu z "prenesenim" zemljevidom optike.
 • Negativni trenutki:
 • Kakovost fotografije je precej nizka, za profesionalce pa je tehnika s takšnim zoomom povsem neuporabna.
 • Digitalna povečava zaradi dobre oglaševalske akcije je bistveno višja od tehničnih značilnosti.
 • Kaj, na koncu?

  Pri nakupu fotografske opreme morate jasno razumeti, za kaj ga potrebujete. Uporabljate svoje fotografije kotoglaševanje, objavljanje v revijah, ustvarjanje brošur iz njih ali samo pridobivanje denarja od njih? Nato potrebujete najboljšo možno in cenovno ugodno napravo z optičnim zoomom. V takšnih primerih digitalni zoom ne postavljajte na glavo vogala na kakršenkoli način, ker je postavljen tako močno, zato bo optični "utišan". Če jo potrebujete, preverite pred nakupom, lahko izklopite digitalno povečavo in uporabite optično. Ali potrebujete samo fotoaparat za ustvarjanje družinskih fotografij in videoposnetkov? Potem profesionalne fotografije ne potrebujete in ne morete gledati drage naprave z optičnim zoomom, boste dovolj in digitalno. Vedno bodite pozorni na stroške naprave, glejte proračun različico na prvi, saj med njimi veliko dobre tehnologije, malo "untwisted" s pomočjo oglaševanja.

  Sorodne publikacije