Programirljiva vtičnica s časovnikom

Danes večina kupcev raje uporablja programljive vtičnice, časovniki sprožijo vključitev in izključitev naprave ob določenem času. Ta inovacija omogoča znatno zmanjšanje stroškov električne energije in omogoča udobno in varno delovanje elektronskih naprav.

Kaj so vtičnice s časovnikom?

Vtičnice za merjenje časa so avtomatizirane naprave, ki imajo časovnik za povezavo in časovnik za prekinitev povezave. Časovnik je lahko električen in mehanski. S takšnim vtičnim mehanizmom je možno avtomatizirati vse vrste opreme in napajanje naprav. Posebnost programirljivih vtičnic je, da znatno znižajo stroške napajanja različnih električnih naprav.


Zakaj potrebujete programljive vtičnice?

Ta vrsta vtičnice je iz varnostnih razlogov zelo uporabna. S takimi napravami je mogoče stabilizirati delo, na primer alarmni sistem, razsvetljavo ali vse električne naprave v bivalnem prostoru. Uporaba vtičnic z mehanskim časovnikom omogoča občasno vklop in izklop nameščenih naprav dvajset ali trideset minut.
Druga različica takšne vtičnice - z električnim časovnikom - omogoča nastavitev naprave brez dodatnih prilagoditev med tednom. V takšnih vtičnicah je možnost prilagajanja in izbiranja intervala delovanja senzorjev do minute. Nedvomna prednostProgramabilna vtičnica je vgrajen napajalnik, ki omogoča, da vtičnice delujejo nekaj časa tudi, ko je napajalnik odklopljen doma.


Katere vrste vtičnic s časovnikom obstajajo?

Zdaj pa si poglejmo, kaj obstajajo obstoječe programabilne vtičnice. Obstajata dve glavni vrsti - mehanska in elektronska. Več o vsakem:
 • Mehanski - običajne vtičnice s časovnikom, katerih čas delovanja je nastavljen z bobnom. Podobne vrste vtičnic lahko avtomatsko delujejo podnevi, zato jih imenujemo tudi dan za dnem. Seveda programirljive vtičnice z mehanskim časovnikom nimajo veliko indikatorjev, ki so na voljo v električni različici. Zato so intervali vključevanja in izključitve očitno ciklični, npr. Lahko nastavite interval 15 minut. Takšni petnajstminutni cikli so lahko neomejeni, vse je odvisno od funkcionalnosti vtičnice. V takih modelih parametrov ni mogoče samostojno nastaviti.
 • Električna - ta vrsta opreme daje veliko več možnosti za samonastavitev. Najpogostejši modeli vam omogočajo, da programirate teden vnaprej. V teh vtičnicah lahko nastavite časovnik za vklop /izklop kadarkoli, na primer pol ure na dan, uro popoldne in nekaj ur zvečer, in tako naprej, s popolnoma različnimi kombinacijami za dneve in tedne. Programirljive vtičnice s časovnikom lahko kupite v "Leroy Merlin", ki lahko hkrati spremljajo delo skupine električnih naprav in nadzorujejo vsakega posebej.Takšne naprave lahko aktivirajo osvetlitev ob predvidenem času, vključijo alarm ali izklopijo nočni usmerjevalnik in tako naprej.
 • Kje se lahko uporabijo?

  Programabilne vtičnice so zasnovane za udobno in varno uporabo. Takšni modeli vam omogočajo popolno kontrolo električnih aparatov: gospodinjskih aparatov, prh, računalniške opreme itd. Dodelite intervale za izklop, avtomatizirajte delo in tako prihranite elektriko v hiši.
  Takšne pametne naprave bodo zelo koristne za lastnike kmetijskih kmetij ali domačih terarijev, kjer je uporaba elektronskih in mehanskih naprav izjemno potrebna. S prilagajanjem namakanja in razsvetljavo rastlinjakov s pomočjo naprav lahko prihranite veliko časa in dobite dober pridelek.

  Koristi

  Glavni pozitivni vidiki programirljivih vtičnic s časovnikom vključujejo:
 • znatne prihranke energije.
 • Sposobnost prilagodljivega časovnega razporeda za vključitev in izključitev.
 • Poenostavi delo z električnimi napravami in resnično prihrani čas za ročno nastavljanje.
 • Slabosti programirljivih modelov

  Glavne negativne strani se lahko pripišejo:
 • omejen čas programiranja za mehanske vtičnice.
 • Včasih lahko najdete modele z napačnim časovnikom.
 • Pregledi kažejo na pomanjkanje takih naprav.
 • Dodatni hrup (odštevalni čas).
 • Navodilo za programirljivo vtičnico TGE 2A

  Model TGE 2A pogostonajdete v ponudbi trgovin, ki ponujajo "razumno" opremo. Programabilna vtičnica (priložen je priročnik z navodili za uporabo, vendar pa vsi ne morejo prvič konfigurirati naprave), tak model je priljubljen pri kupcih. Da ga pravilno konfigurirate, morate najprej pripraviti napravo:
 • popolnoma izprazniti vtičnico in obnoviti polnjenje na 100% (traja približno 11 ur);
 • s svinčnikom nežno pritisnite glavno ključavnico in s tem očistite spomin na programske funkcije;
 • ponovno programirajte napravo.
 • Kaj pomeni programiranje vtičnic?

  Bolj podrobno se je treba posvetiti načinu programiranja vtičnice s časovnikom:
 • Za začetek morate določiti točen čas. V ta namen pritisnite oster predmet na uri, nato nastavite trenutni dan v tednu (ključ tedna), uro (ura) in min (min).
 • Označuje čas vklopa - potreben je gumb časovnika. Po kliku na ta gumb se na zaslonu prikaže On 1. Nato se časovnik deaktivira. Nastavitev časa se izvede tudi s tipkami Week, Hour in Min.
 • Da bi videli, ali je bila naloga uspešno popravljena, je potrebno nekaj sekund držati gumb za časovnik.
 • Ko končate s programiranjem, morate znova pritisniti tipko za uro in tako pretvoriti napravo v delovni način.
 • Treba je omeniti, da lahko programirljiva vtičnica (navodilo za kateri koli priloženi model) opravlja načrtovane naloge samo v načinu Auto. Če je naprava aktiviranaFunkcija Manual on (Ročno) bo delovala kot preprosta vtičnica in funkcija Manual off (Ročni izklop) popolnoma izklopi napravo.

  Naključni način

  Naključna je še ena zanimiva funkcija vtičnic nove generacije. S to možnostjo lahko napravo avtomatsko povežete z vsemi električnimi predmeti v hiši. Potrebno je le nastaviti vmesni interval dveh naprav in aktivirati funkcijo s klikom na ustrezno tipko Naključno. Ta funkcija bo še posebej uporabna, če v hiši ni začasno gostiteljev. Vtičnica lahko prikaže iluzijo o prisotnosti ljudi v hiši in v določeni meri lahko prepreči poskus oropanja.

  Vgrajeni moduli

  To napravo lahko upravljate iz pametnega telefona ali drugega pripomočka. Veliko vtičnic, ki jih je mogoče programirati, imajo vgrajen modul GSM, tako da lahko sprejemajo nadzorne ukaze z razdalje.
  Ta funkcija vam omogoča, da spremenite urnik naprave, če se lastnik vrne domov malo prej ali obratno. Vse, kar morate storiti, je, da greste v program in izberete ustrezne parametre.

  Priporočila za izbiro

  Najprej je treba takoj določiti, za katere namene je potreben programabilni izhod. Če želite to narediti, moramo ponovno pretehtati vse prednosti in slabosti. Drugič, nakup nove generacije vtičnic je treba opraviti le v specializiranih prodajalnah, po možnosti z blagovno znamko. Na teh prodajnih mestih lahko dobite najbolj strokovno svetovanje in garancijo. Tretjič, treba je določiti, kakšno vrsto vtičnicepotrebno. Ne pozabite, da če želite tedensko začeti in končati sami, boste potrebovali elektronsko različico vtičnice. Četrtič, poskusite kupiti originalne vtičnice namesto ponarejanja. Da, takšne stvari so dražje, vendar bo kakovostna prodaja trajala veliko dlje. Ne pozabite, da je veliko različic opremljenih z dodatnimi funkcijami, ki bodo omogočile več funkcionalnosti.
  Mehanska ali elektronska vtičnica s časovnikom je elegantna in ekonomična možnost za avtomatizacijo načinov napajanja za osebne ali industrijske objekte.

  Cena vprašanja

  Mehanske vtičnice s časovnikom so nekoliko dražje od običajnih. Tak model je mogoče kupiti za 120-160 rubljev. Elektronske naprave bodo dražje. Programabilna vtičnica z elektronskim mehanizmom bo stala približno 250-350 rubljev na kos.

  Sorodne publikacije