Navodila: Kako prevesti besedilo v krivulje v ilustratorju

V priljubljenih vektorskih umetnostnih programih, kot so Adobe Illustrator, CorelDRAW, Adobe Acrobat, Adobe InDesign, se pogosto uporabljajo operacije, kot je pretvorba elementov pisav v orise (Bezierjeve krivulje). Ta članek obravnava situacije, v katerih boste morda morali prevesti besedilo v krivulje v ilustratorju in kakšne napake boste morda naleteli.

Zakaj ga potrebujete?

Potreba po pretvorbi besedila v krivulji v Adobe Illustrator CC se lahko pojavi v naslednjih primerih:
 • Pisave na različnih računalnikih se morda ne ujemajo in se besedilo ne bo pravilno odprlo. Ko odprete datoteko, program izda lastne nadomestne možnosti, vendar ni nujno, da podana pisava izgleda kot vir. Tudi pisave z enakimi imeni, ki so objavljene ob različnih časih in v različnih različicah, ne bodo prikazale besedila enako, in vaš oblikovni koncept bo spremenjen v nepriznavanje. Da bi se izognili tej težavi pri prenosu datotek iz enega računalnika v drugega ali pri tiskanju v tiskarskem stroju, je priporočljivo, da ilustrator prevede besedilo v krivuljo. Mnogi tiskalniki prikazujejo prevod pisav v krivuljah kot obvezno zahtevo za sprejem naročila tiskanja.
 • Oblikovalci, ki ustvarjajo logotipe ali dodajajo izvirnost elementov pisav, so se pogosto pridružili naslednjemu sprejemu: tipkanje črke z uporabo pisave, ki je najprimernejša ustvarjalna ideja. Potem prevedite besedilo v krivuljo ilustratorja. Zdaj nielemente besedila in vektorsko sliko, ki jih je mogoče urejati, konfigurirati, brisati, dodajati, premikati vozlišča itd. , skupna težava med oblikovalci - program ne dovoljuje uporabe gradientnega polnila v besedilu, ampak le vektorskim objektom. Potem ni drugega izhoda, razen da se besedilo v ilustratorju prevede v krivuljo. Drug primer je uporaba znakov za pisavo kot maske za drugo sliko ali kot fragment ozadja.
 • Kako pretvoriti besedilo v krivuljo?

  Preden se besedilo prevede v krivuljo v ilustratorju, ga je treba najprej označiti. Če želite krivulje pretvoriti v zajamčene vse pisave v vseh besedilnih blokih in v vseh slojih dokumenta, priporočamo naslednje zaporedje dejanj:


 • odklenite vse plasti (odstranite ključavnice v paleti plasti);
 • za odklepanje vseh objektov - Odkleni vse predmete (Ctrl + Alt + 2);
 • izberite tekstovni blok "Select - Object Type - Text Object (Izbira - po vrsti objekta - vsi besedilni objekti).
 • Zdaj pa pokažimo, kako prevedemo izbrano besedilo v krivulje v ilustratorju. To storite tako, da uporabite eno od naslednjih operacij:
 • Meni Tour (Besedilo) - "Ustvari obrise".
 • Z desno miškino tipko kliknite besedilo, v spustnem meniju izberite "Ustvari obrise".
 • Uporabite bližnjico na tipkovnici Ctrl + Shift + O.
 • PomembnoNe pozabite

  Pretvarjanje besedila v krivuljo - postopek je nepovraten. Besedilo se spremeni v sliko in izgubi vse svoje lastnosti - možnost spreminjanja velikosti, preslikava in razmik med intervali in drugih parametrov, zato ga ni mogoče urejati. Zato priporočamo, da preden ilustrator prevede besedilo v krivuljo, shranite postavitev z besedilom v ločeni datoteki in z krivuljami - v ločenem.

  Sorodne publikacije