Dante Sword: Značilnosti in namen

Dantejev meč je posebno orožje, ki ga je knez Temu naložil močni kovači drugega sveta. Oblika je dvokrilna gline s podaljšanim rezilom in ročaji v obliki lobanje. Kovanje orožja je prišlo iz posebnega čarobnega materiala, ki ni uničen in lahko reže vse, celo nesmrtne demone. Sprva je bilo orožje namenjeno izključno Spardsu, vladarju teme, vendar se je odločil, da bo svojemu ljubljenemu sinu, ki je postal izbrani in edini demon, skušal zaščititi ljudi.

Značilnosti meča

Dantejev meč je čarobno orožje, ki je nastalo ob upoštevanju neverjetne moči in zmožnosti priklica skritih sil lastnika. Uporaba tega orožja so lahko le tisti, pri katerih krvni pretok Sparta. Drugi subjekti se ga lahko dotaknejo, vendar ne bodo mogli izkoristiti celotnega potenciala.


Dantejev meč je bil odpuščen, ko je Šparta stala na strani ljudi in se odločila, da jih bo branila. Potreboval je orožje, ki bi lahko škodilo tako živim bitjem kot nesmrtnim. Zato, ko so kovali meč, so bile uporabljene duše mogočnih demonov, ki so imele čarobno avro, ki je sposobna uničiti vse na svoji poti.
Še ena značilnost je bila predanost, ki se kaže v primeru, ko rezilo preizkusi lastnikovo kri. V tem primeru se zbudi skrita moč, ki poveča hitrost, vzdržljivost in krepi sposobnost. Mimogrede, meč ima ime - upornik, ki povsem ustreza značaju Spartza, ki je šel proti demonom in je stopil navarovanje ljudi.

Označevanje meča v vesolju DmC

Najprej se lahko zdi, da je Dantejev meč tipično orožje, ki nima posebnega namena. Vendar pa v procesu prehoda vseh iger iz serije postane jasno, da je orožje postalo "ključ" za številne dogodke. Nekje služi kot posebno orodje za odpiranje tajnih vrat in nekje sploh je vir moči in vstajenja protagonista. V vsakem primeru ima DmC Dantejev meč pomembno vlogo. Res je, da je tako zanimiva zgodba uničena v zadnjem delu Devil May Cry, kjer je glavni lik precej drugačen in njegovo orožje ne igra nobene vloge. In vse pretekle DmC glave so tesno povezane z mečem.


Razpoložljive tehnike
V Devil May Cry, Dantejev meč ima uničujočo moč in ima v primerjavi z drugim orožjem največ tehnik:
 • Rebellion kombinacije - cikel udarcev, ki znaša približno 12 kosov (če se šteje vse deli DmC). To so preprosti udarci, ki omogočajo lastniku, da jih združi ne glede na vrstni red uporabe.
 • Crash čelada - uničujoča tehnika, ki se uporablja za skok. Dante udari nasprotnika od zgoraj navzdol in hkrati povzroči kritično škodo. Če nasprotnik dobi oklep, ga bo istočasno zapravila.
 • Želo je bodičasti sprejem, medtem ko junak takoj zmanjša razdaljo in sovražnika zabode skozi.
 • Milijon udarcev - dodatna sposobnost, ki se aktivira v kombinaciji z "žarom". Dante z veliko hitrostjo močno udari, sovražnika pa pretvori v sito.
 • In tamnazaj - univerzalna sposobnost meča. Glavni junak nabije orožje s temno energijo in vrže sovražnika. Po povzročeni škodi se upor vrne v roke lastniku.
 • Propeler - vrtljivi udarec, ki lahko vrže sovražnika navzgor.
 • Pogon je udarni val z demonsko energijo.
 • Ples meča je najmočnejši sprejem Danteja, ki sprva prebode sovražnika, nato izvede kombinacijo šestih udarcev in končno uporabi "Million Strikes". Smrtonosna kombinacija lahko uniči celo enega najmočnejših tekmecev.
 • Kot lahko vidite, vsestranskost orožja kaže, da vam bo pravilna uporaba meča zagotovila ugoden preskusni postopek. Glavna stvar je, da se sooči z njegovo močjo in poskusi raziskati vse razpoložljive kombinacije.

  Orožje v vseh delih serije iger

  Dantejev meč se pojavi v vseh delih Devil May Cry, razen v drugem, kjer je glavni junak popolnoma drugačen značaj. Absolutno v vsej kvadrologiji orožje spremlja sina Sprays. Navzven se praktično ne spreminja, v bistvu razkriva svoje značilnosti in sprejeme. In če se dotaknete razvoja zgodbe, potem je meč v večini primerov del razvoja zgodovine. Lahko opazimo samo eno stvar - z vsakim novim delom je postalo lepše in bolj podrobno, kar pa ne more, ampak prosim ljubitelje igre serije.

  Pojav meča v drugih igrah

  Druga zanimiva stran je bila priljubljenost Dantejevega oboroževanja. Uporabniki so začeli aktivno dodajati model orožja drugim vesoljem s pomočjo notranjih orodij. Na primer, lahkoda bi se srečal z Dantejevim mečem v Skyrimu ali da bi jih oborožil s katerokoli RPG v slogu Newerwinterja. V vsakem primeru, v igri, kjer je moda, lahko meč Sparta postane del opreme protagonista. Kako to vpliva na celotno igranje? Praktično ne, saj so značilnosti, ki jih urejajo uporabniki sami, in vizualna komponenta ne vpliva na igranje.

  Nadaljnja usoda orožja

  Ostaja le razumevanje, kakšno nadaljnjo usodo bo spremljal ta meč. V zadnjem delu avanture o Danteju je bil lovec živ in prejel podporo močnih zaveznikov. Poleg tega je staral, je dobro nadzorovan z registriranim orožjem in ga ne nasprotuje kasnejši uporabi. Verjetno nas bo nadaljnji razvoj zgodovine ponovno pripeljal do začetkov, kjer bo glavni problem sorodstvo demonov s Spardo. Dejstvo je, da upor ne more škoditi temnim bitjem, ki imajo kri princa teme, in bodo morali iskati druge načine za uničenje novih nasprotnikov. Nekaj ​​je gotovo, sledeči deli Danteovih dogodivščin bodo fascinantni in zanimivi.

  Sorodne publikacije